Şimdi Ara

görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu [ÇÖZÜLDÜ] (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
798
Cevap
9
Favori
85.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BORUBEY06

Sadece firefox demişsin ya başka tarayıcı kullananlar ne yapsın onu da söyler misin bize? Tamam senin bu dediğini de yapsınlar bakalım sorun düzeliyor mu

Edit : Bu arada format iyi birşeydir. "boşu boşuna" lık bir iş değildir.

Mozilla firefox için: Seçenekler - Gelişmiş - Mümkün olduğunda donanım ivmelenmesini kullan. Bu ayarı kapatın.

Google chrome'da ayarlar - sistem - kullanılabilir olduğunda donanım ivmesini kullan. Buradan kapatılacak. Yandex'te de aynı.
  • Bu sorun bu şekilde çözülmeyecek, çünkü bu sorun sürücü sorunu tarayıcı sorunu değil. Sürücü (driver) ise görüntü ile ilgili olarak ya ekran kartından ya da windowsun ta kendisinden kaynaklanır. Eğer driver larınızı güncelliyor ve aynı hatayı video izlerken, oyun oynarken (görüntü işlemleri) hala alıyor iseniz ,tarayıcıda değil sürücüde bir sıkıntı var demektir. Arkadaşlar chorome, firefox, opera v.s. komple silip tekrar kursunlar,

sizin dediklerinizi de :

"
    freqX @ 2 Temmuz 2015; 10:17:32
    Mozilla firefox için: Seçenekler - Gelişmiş - Mümkün olduğunda donanım ivmelenmesini kullan. Bu ayarı kapatın.

Google chrome'da ayarlar - sistem - kullanılabilir olduğunda donanım ivmesini kullan. Buradan kapatılacak. Yandex'te de aynı.
    "

harfiyen yapsınlar. Bakalım sorun kalıcı olarak çözülecek mi, görelim

• Sürücüde sıkıntı yok demiyorum zaten. Benim amd kartım var. Son üç beta sürücüde hep tarayıcı üzerinden video izlerken, çok sayıda sekme açarken ya da sayfa yüklenmesinde kasma olurken bu sorunu yaşayabiliyordum. Kafayı yemişken bu sorunu bu yöntemle aştım. 1 aydır sürücü yanıt vermeme sorunum yok. Kartım da hd 7870

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aida64 ile gpu stress testi yaptınız mı? ya da Oyun oynarken bu hatayı vermiyor mu?
  • quote:

aida64 ile gpu stress testi yaptınız mı? ya da Oyun oynarken bu hatayı vermiyor mu?

Gta 5, mass effect3, dirt rally gibi kartımı zorlayan oyunları oynuyorum. Sıkıntı yok. Sadece tarayıcı üzerindeyken internette bu sorunu yaşayabiliyordum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • freqX kullanıcısına yanıt
    aida 64 kurup GPU stress testi yapın (sadece gpu) sorun ortaya çıkacak mı?
  • Hangi Ekran kartını taksam hepsinde , "Görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu" hatası alıyorum..

2 hard disk var . overclock yok , anakart-gigabyte x58 , 750 watt power , 12 gb ram 1066 , i7 950 cpu var şuanki kartım R9 290x Sapphire.. windows 8

nerdeyse tüm taktığım kartlarda yaptı bu sorunu .. acaba neden olabilir ????

Driver eski yeni hepsini denedim . hep oluyor. Kasa full Tower .
  • Nvidia son sürücüsyle bu hatayı tekrar aldım sürücü : 353.30 . Amd çamur atıyorduk ama nvidia da sapıttı son sürücülerle
  • sürücü ile alakası yok. Ben hepsini denedim. Ekran kartı sürücüsünü aygıt yonetıcısınden sildim. Yok olmuyor. Hatta ekran kartı ile de denedik vatan bilgisayarda. İnternetten indirin bir işletim sistemi flash belleğe convertleyıp atın formatı.
  • 1 yazılımsal yabancı forumlarda çok araştırdım windows kayıt defteri için kodları var düzelmezse 2 cisi psu yetersiz
  • Hocm dediğini yptım baklım eğer sonuç olumluysa paylaşacağım. Ben r7 265 kullanmaktayım Overclocklu olarak kullnıyorum acam Oc den mi dedim? Oc den olamazdı çünkü omega driverda oc li kullanıyordum hata almıyordum. Bu arada ekran kartını 1070mhz/6000mhz de kullanıyorum sorunsuz.
  • hocam aynı hatayı daha demin aldım chromdayken yeni sekmeler açmaya başlayınca bu artık iflah olmaz hatası vermeye başladı.Ardından 1-2 saniye sonra ekran siyahlaştı ,ekran geri geldi ancak ekranın yarısı siyahtı kalan bölgede kendi masaüstümü görebiliyodum, ve sonra mouse da dondu ve pc kitlendi. Eğer bu bi güç problemi olsaydı direk pc kitlenirdi diye düşünüyorum. sıcaklıkları kontrol ettim cpu 37 gpu 39 derece . Tek çözüm format mı ?
  • BORUBEY06 kullanıcısına yanıt
    Hocam daha önceki sürücü ile hiç bir sorun olmadan kullanıyordum orjinal 8.1 pro kullanıyorum zaten ne zaman bu son güncellemeyi yaptık ondan sonra bu hatalar başıma gelmeye başladı nvidia gta için çıkartmış olduğu sürücüler daha iyidi sanki ne zaman güncelledim hatalar başladı
  • emreacikay @ 4 Meselenin güç kaynağından olamayacağını defalarca söyledim zaten. Şu arkadaşın dediğini de bir yapın bakalım tutacak mı?

freqX @
    2 Temmuz 2015; 10:17:32

Google chrome'da ayarlar - sistem - kullanılabilir olduğunda donanım ivmesini kullan. Buradan kapatılacak. Yandex'te de aynı
    . " işe yararsa buradan da yazın..

ccandan @ zaten kayıt defterini bozmanız için regedit ile alaklı yazılımsal bir işlem yapmanız lazım. Bu sürücü güncelleme olur ,virüs olur v.s... Bi önceki sorunsuz sürüme de dönseniz kayıt defteri girdileri zarar gördüyse işin çözümü format atmaktır zaten. Kayıt defteri konusunda uzman bir yazılımcı olmanız lazım sorunu formatsız çözmek için.

Arkadaşlar format atmak iyidir. Bu konuda sıkıntınız olmasın. Atın formatı gitsin. Oyun ve önemli dosyalarınızı da windowsun olduğu diskten farklı bir diske kopyalayın başınız ağrımaz bir daha.

• Ekran kartımı bir hafta önce değiştirdim.

Sistemim:
    İntel Quad Core 6600 4 çekirdek işlemci - Asus P5Q Pro Anakart -4 gb Drr2 Ram - 400 WATT PSU

Ekran kartı: Asus AMD R9 270 256 bit gddr5 2 gb

Eski ekran kartım (Sapphire Ati 512 Mb 256 bit Gddr3) takılı iken böyle bir uyarı almıyordum.

Yeni ekran kartını taktıktan sonra olmaya başladı.

Win 8.1 yüklü ve daha açılır açılmaz mesaj gelmeye başlıyor. Özellikle internette iken bilgisayar kilitlenip tarayıcı yeniden açılıyor.
    CD'deki sürücüyü yükledim, aynı hata.
    Sitedeki son sürücüyü yükledim, aynı hata.
    Format atıp Win 7 yükledim, aynı hata.
    Güç kaynağından şüpheleniyorum.

Kafayı yemek üzere iken ekran çözünürlüğünü 1280x1024 yaptım (yaklaşık iki saat önce). Şu ana kadar uyarıyı vermedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melih_ -- 6 Temmuz 2015; 2:06:32 >

• Aldığınız hata iletisi nedir? Görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu mu diyor ? Sağ altta baloncuk çıkıp bunu yazması lazım. Bilgisayar açılır açılmaz demişsiniz bu hata bilgisayar açılır açılmaz vermez muhtemelen sizde başka bir sorun var.Sizde donanımsal bir uyuşmazlık var. Altığınız hata ekran kartı <-> anakart ile ilgili bana kalırsa.
  • quote:

Aldığınız hata iletisi nedir? Görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu mu diyor ? Sağ altta baloncuk çıkıp bunu yazması lazım. Bilgisayar açılır açılmaz demişsiniz bu hata bilgisayar açılır açılmaz vermez muhtemelen sizde başka bir sorun var.Sizde donanımsal bir uyuşmazlık var. Altığınız hata ekran kartı <-> anakart ile ilgili bana kalırsa.

Bu konunun başlığı neyse bende o uyarıyı alıyorum. Daha önceki ekran kartımda böyle bir hata almıyorum. Mesajı resim olarak ekledim. Hatta bu mesajı yazarken bile aynı mesajı verdi şu an. Çözünürlüğü düşürünce olmuyor gibi. Bunu da belirteyim. Bilgisayar açılır açılmaz diye yazdım çünkü açıldı ve tarayıcılardan birine tıkladım o an olanlar oldu zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melih_ -- 7 Temmuz 2015; 16:19:12 >

• ilk sayfalara bakın ,ekran kartı psu vs. vs. vs. herşeyi denedim ve denenmesini istediğiniz başka şey var mı diyede sordum. Bu işte önyarglı olmamak gerekir. Ben format atıp 8.1 e geçtim bu hatayı artık almıyorum.. Bu hatayı birine göstermek için aida64 gpu stress testini kullandım hep. Bunları sürekli söylüyorum ki işe pahalı kısımdan başlamayın diye. Atın farkı bi işletim sistemi deneyin arkadaşlar. Windows ekran kartı sürücüsü ile sorun yaşıyor olay bence bu.
  • quote:

ilk sayfalara bakın ,ekran kartı psu vs. vs. vs. herşeyi denedim ve denenmesini istediğiniz başka şey var mı diyede sordum. Bu işte önyarglı olmamak gerekir. Ben format atıp 8.1 e geçtim bu hatayı artık almıyorum.. Bu hatayı birine göstermek için aida64 gpu stress testini kullandım hep. Bunları sürekli söylüyorum ki işe pahalı kısımdan başlamayın diye. Atın farkı bi işletim sistemi deneyin arkadaşlar. Windows ekran kartı sürücüsü ile sorun yaşıyor olay bence bu.

Yaklaşık bir haftadan bu yana (ki ekran kartımı bir hafta önce almıştım) bu hatayı alıyorum.

Yaptığım işlemler;

1.Win 8.1 format attım ekran kartının ilk önce kutusundaki CD'deki sürücüsünü kurdum, sonuç aynı. Akabinde sürücüyü silip siteden sürücüyü indirip kurdum, sonuç yine aynı.
    2.Win 7 kurdum, 1.maddedeki işlemlerin aynısını yaptım, sonuç yine aynı.
    3. Bu hata illa bir uygulamada vermiyor, örneğin internette gezerken açtığınız tarayıcıya özel değil. Başka programlarla da çalışırken aynısını yapıyor. Oyun kurdum oyundan attı. Film seyredeyim dedim film dondu ve programın kapatılacağı uyarısı geldi, ve tabi ki tüm olanlarda sağ alt köşedeki meşhur uyarı.

Şu an bir yerden Win 8.1 son güncellemeleri yüklü İSO dosyasını indiriyorum, yine format atıp kuracağım bakalım ne olacak.

Arkadaşlar dün ekran kartını aldığım VATAN BİLGİSAYARA gittim ve Kasayı bıraktım, bugün gittiğimde oradaki görevli "bilgisayarınız dünden bu yana açık hiçbir hata vermiyor" deyince sevindim, hemen yanına gittim, görevli Crome açık olduğunu sebebin bu olduğunu söyledi. Ben itiraz ettim illa bu olamaz dedim, ne yani Chrome ile yaşayacağız bundan sonra dedim. Mantık dışıydı söylediği. Zaten biraz sonra yine aynı hatayı verdi o da şaşırdı en sonunda bilgisayarınızda bir şey yok orjinal program kullanın deyip beni göndermeye çalıştı. Bu ayrı bir konu. Gerekli yerlere şikayet edeceğim. Size tavsiyem VATAN BİLGİSAYAR'dan kesinlikle bir şey almayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

güzel diyorsunuzda herkes win 8.1 istemiyor kurmayı. tamam win 8 de sorun kalmıyor ama win 7de bence ekran kart driver sorunu bu yeni driver olmadı eskileri deneyip sorun çözülüyor tacrübe sabittir 1 ay uğraştım ve hallettim

1 yıl önce yukardaki yazıyı yazmıştım hp dv7 de bu sorunu çok yaşadım win 7 sistemde sonunda çözdüm ama artık win 8 kullanıyorum sorun kalmadı yani o sinir bozucu uyarı yok ama konu hala devam ediyor psu diyen var kart diyen var yine diyorum hiç alakası yok sorun ekran kartı sürücüsüdür bukadar basit birde tavsiye amd kart ise video izlerken nette yada youtubede videoyu sağ tıklayın ve donanım hızlandır tikini kaldırın işe yarayabiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 8 Temmuz 2015; 4:24:07 >

• 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.