Şimdi Ara

görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu [ÇÖZÜLDÜ] (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
798
Cevap
9
Favori
85.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Artık o kadar çok sitede araştırdım ki, burada mı okudum hatırlamıyorum.
    Ekran kartı driver'ının eski versiyonunu yüklemeyi denedim, şu an sıkıntı yok.

Ekran kartım "Sapphire HD4890 Vapor-X 1 GB 256Bit GDDR5 HDMI 16X"
    Kendi CD'sinde Windows 7 desteklemiyordu, ondan AMD'nin sitesinden yüklüyordum.
    http://support.amd.com/en-us/download/desktop/legacy?product=legacy2&os=Windows%207%20-%2064

Sitede versiyon 13.9'du, sağ tarafta eski versiyonlara tıkladım 24/07/2012 çıkan 12.6'yı yükledim.

Sonra da Passmark PerformanceTest programıyla test uyguladım. Daha önce 3D Graphics bölümünde test yaparken hata veriyordu, şimdi vermedi.
    Testin koşullarını ağırlaştırdım, yine hata vermiyor. Birkaç gün böyle takılcam, bakalım sorun olacak mı?
    Olmazsa format atıp baştan bu şekilde temiz bir sistemle başlıycam.

.

• quote:

Orijinalden alıntı: melih_
    Az daha 64 bit Windows kurup öyle deneyecektim, sağolun yazdıklarınız için. En azından zaman kaybının önüne geçtiniz.

Benim ekran kartım biraz eski 2009 yapımı, Windows 7 çıkmadan önce yapılmış, ondan desteklemiyordu.
    Windows XP'yi de hiç 64 bit kullanmamıştım. Windows 7 çıktığından beri hep 32 bit kullanıyordum.

Yani senin ekran kartın yeniyse denemende fayda olabilir bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swteam -- 9 Temmuz 2015; 16:22:43 >
  • Arkadaşlar Mesut Çevik'in şu inceleme videosunda sürekli aynı uyarıyı alıyorum, onun için sürekli bu video ile test yapıyorum

http://www.donanimhaber.com/cep-tel-aksesuarlari/haberleri/Leitz-Mini-Bluetooth-Hoparlor-video-inceleme.htm
  • sağolsun nvidia sayesinde son 3-4 versiyon driverlarda alınan hata, gtx970 habire yanıt vermeyi kesip kurtuldu diyor sonrasında steamden çoğu oyun başlamıyor reset atmak gerekiyor. nvidia da bozdu kendi iyice son dönemlerde -_-
  • bu sorunun tek sebebi vardır oda ekran kartınızın ömrünün artık bitmiş olması
  • quote:

Orijinalden alıntı: metebyr

sağolsun nvidia sayesinde son 3-4 versiyon driverlarda alınan hata, gtx970 habire yanıt vermeyi kesip kurtuldu diyor sonrasında steamden çoğu oyun başlamıyor reset atmak gerekiyor. nvidia da bozdu kendi iyice son dönemlerde -_-

Evet bende de oluyor. Bende 350.12 sürüm driver ile sorunu çözdüm. Her yeni çıkan driverı kuruyorum ama hata yine geliyor. Bende şimdilik beklemedeyim bu sorunu çözecek driveri.
  • Yalnız şanslıymışsınız. Şahsen bende Gtx 770 almıştım ilk baş iyi sövdüm çünkü ekran gidiyordu paso internetten bayağı araştırdım. Çoğu gtx 770 hatalı çıkmış iade etmiş bende aynısını yaptım Gittim gtx 980 aldım fakat aynı sorun bendede var. kanımca win7 temelinde olan bi sorun. Bende win 7 ultimate orjinal sürüm var fakat iki farklı sistemdede bu hatayı aldım. Testi yaptım sıkıntı çıkmadı. Umut ediyorum ekran kartında donanımsal birşey yoktur Zaten win 10a geçince aynı sıkıntıyı verirse çare servis işin dahada kötü kısmı çizgi bakmıyor artık sms infocomm bakıyor oda bayağı uğraştırıyor. Gtx 770 iadesi için 2 ay uğraşmıştım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snaru -- 19 Temmuz 2015; 3:15:36 >

• ekran kartı ile ilgili ya da onun sürücüsü ile ilgili bir hata değildi bendeki. Çünkü ben sıfır ekran kartı ile de denedim. Sürücüsüz bile denedim (ekran 1024x768) .. psu dahil denenecek ne varsa denedim. 8.1 geçtim , aynı sürücü aynı parçalar sıfır hata ? Zaten windows un sitesine bakın , hata bende olabilir diyor ve size "fixit" diye bir program öneriyor. Türkçe meali de kayıt defteri düzenleyisi.. Arkadaşlar format bilgisayarınıza zarar vermez atın yahu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tübba

bu sorunun tek sebebi vardır oda ekran kartınızın ömrünün artık bitmiş olması

Yeni ekran kartlarında olmasını nasıl açıklıyosunuz peki ?
  • Lentus kullanıcısına yanıt
    ekran kartında soğuk lehim çatlağı oluşmasından kaynaklandığını düşünüyorum yüzde 99 da bu yüzden bu hata oluşur
    sıcak hava tabancasıyla biraz ısıtırsanız ekran kartını bu hatayla karşılaşmazsınız ama kısa süreli bir çözüm olur çoğu elektronik aletin kanseri bu soğuk lehim çatlakları
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lentus

quote:

Yeni ekran kartlarında olmasını nasıl açıklıyosunuz peki ?

Yahu ekran kartından değil bildiğiniz sürücü hatası. Ekran kartı ile windows arasında bir mesele bu. Donanımsal değil yazılımsal
  • quote:

kusura bakmada çok güldüm bu yazına ne alakası var ömür bitmiş lehim soğukluğu falan yeni pcde ben nasıl çözdüm ozaman bu sorunu? atın ama biraz gerçekçi ve mantıklı olsun ne alakası var ömürle leğim soğukluğuyla bu hatanın
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarım hakkında bilgin yok ise bana cevap verme o halde gerek yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sorun çözüldü denmiş ama nasıl çözüldüğüyle ilgili bilgi verilmemiş. sorun çoğunlukla son dönem nvidia driverları ve chrome arasındaki bir problemden kaynaklı. yok ekran kartının ömrü bitmiş yok lehim çatlağı varmış. bilip bilmeden insanların kafasını karıştırmaya gerek yok.
  • berkbozkus kullanıcısına yanıt
    Sorunu temiz bir format atarak çözdüm ben. win 7 den 8.1 e geçtim 0 hata.. İstersen ilk sayfalarda yazdıgım metodarı deneyebilirsin.
  • Benim PC' de ram kaynaklı görünüyor. 2+1 GB ram dan 1 gb olanı çıkarınca sistem düzeldi. Sizde deneyin, memtest86 ile Raminizi test edin derim.
  • dota 2 ye giriyorum bu sorunla karşılaşıyorum daha dün birşey yoktu! nasıl çözerim arkadaşlar?
  • memtest86 güzel bir test programıdır. ama yinede tertemiz bir format herzaman iyidir. Bu sorunu artık unuttum diyebilirim. laptobum ve pc mde win 10 kullanıyorum..
  • BORUBEY06 kullanıcısına yanıt
    Dostum konunun başına yazsana buldugun çözüm vs i. işin hallolunca bırakmısın :)
  • BORUBEY06 kullanıcısına yanıt
    Hocam bilinçsiz O.C olabilir. Benim eski ekran kartında hız aşırtma yaptığımda almıştım bu hatayı.

Isıdan kaynaklı diyen arkadaş neyin kafası bilmiyorum ama ben 103 derece gördüm ekran kartımda ve o sıcaklıkta bile sorun çıkartmadan sadece fps'yi düşürerek oyunları çalıştırıyordu. 70 derece orta ve yüksek seviye kartlar için gayet normal bir seviye... En yüksek stabil çalışma derecesi de 80 civarı olmalı.
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.