Şimdi Ara

Göz Kararması ile ilgili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Haberleri izliyordum uzanmış bir şekilde sonra susadım su almaya kalkayım dedim arkadaş nasıl değişik bir şey gözleriniz kararıyor ayaklarınızı hissetmiyorsunuz ve serbest bir şekildeler yani direnmesem o anda yığılır kalırım yere.

Bi aralar şeker hastalığı ile ilgili bir olay olduğunu düşünüyordum. Halen daha düşünüyorum doktorada gitmedim değil gittim adam anlamadı beniki sadece parol verdi bana baş ağrısı anladı heralde. Öküz. Bilen arkadaşlarımız varmı veya aynı sıkıntıyı yaşayan.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• herkese oluyo
  • Ateistanbul kullanıcısına yanıt
    Ha ok o zaman

• Bende de olur bazen. Birden ayağa kalkınca gözlerim kararır ve sanki başım patlayacakmış gibi sızlar.
  • Tansiyonunu bir ölçtür hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de var, herkeste var. Çok hızlı kalkmamaya dikkat et

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düşük tansiyondan kaynaklı oluyomuş.bendede oluyo .prof bi doktora sordum ani kalkış yapma demişti

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • eğer yatarken otururken hızlıca doğrulursan normal ama durduk yere olursa sıkıntı
  • Sanırım yatarken vücude eşit olarak yayılmış olan kanın bir anda ayaklara doğru çekilmesinden kaynaklanıyor, beyindeki kan miktarı azalıyor. Bende de oluyor çok kafayı takmıyorum biraz eğleniyorum hatta. Değişik oluyor insan, sadece odaklandığın şeyi görebiliyorsun, çevresi karanlık.
  • Herkese oluyor genelde açlıktan diye biliyorum yani en azından bende öyle
  • ortostatik hipotansiyon, herkeste olur. açken özellikle sabah aniden kalkınca olur.

aslında temel nedeni oturur veya yatar pozisyandayken ayağa kalkınca kanın beyine yetersiz gitmesi ve görme yetisinin kısa süreliğine yitirilmesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Claudio Marchisio -- 29 Ekim 2014; 20:17:09 >
  • Çoğu kişiye oluyor o bahsettiğin olay. Tansiyon düşünce olur benim bildiğim. Ani hareketlerden sakın, yataktan falan kalkarken bir anda değilde yavaş yavaş kalk, yinede olursa tatlı bişeyler ye.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum. Beni aydınlattınız bu konu hakkında dediklerinizi dikkate alıcam çok teşekkür ederim tekrardan.

• bazen oluyor banada. bikeresinde tam oldu ama tatilden sonra okulun ilk günü saat 7 kalkacaktım. tabi alışmışım öğlen 2 de kalkmaya falan onunda etkisi var sanırım. annem çağırdı sabah birden bir sıçradım gözler karardı. normalde 3-5 sn sonra yavaşça geçiyordu ama bu sefer geçmemişti. kahvaltıya oturdum. hatta babama dedim gözüm kararıyor diye kahvaltıda oda kalk elini yüzünü bidaha yıka demişti. tam kalkıp gidiyorken bayılmıştım hayatımda ilk defa orda bayıldım gözümü açtığımda antrede yatıyor halde annem babamın telaş çığlıkları arasında uyandım. sonrasında birşey olmadı şükür hastaneye falan gittik birşey çıkmadı.

özet: aniden kalkmayın. kalkarsanız bile biraz kendinize gelmek için bekleyin bayılabilirsiniz.

• Bacaklarına da kan gidince kalbin pompaladığı kan yetersiz kalıyor. Beyine anlık olarak az kan gidiyor. Mesela spor yaparken direk başlangıçta ısınmadan bacak çalışırsan muhtemelen pert olursun. Normal bir olay.
  • banada oluyor ama ayaklarımı kontrol edebiliyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.