Şimdi Ara

GPU Kullanım Düşüklüğü!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bBilgisayarımı sömestr döneminde kendim toplamıştım...Fakat bilgisayarı topladıgımdan beri hep bir sıkıntı var...Testlerdeki FPS değerlerine ulaşamama ve son 2-3 haftadır olan GPU kullanımının düşüklüğü.Sistemimin özellikleri şu şekilde;

Kasa:Corsair Carbide 400R 750W 80W+
    RAM:GSkill (2x4) 8GB Low Profile 1.5V CL9 1600MHz
    İşlemci:i5-4670K @3.4GHz ( Stok Fan )
    Anakart:MSI Z87-G43 Gaming
    Ekran Kartı: Sapphire R9-280X Vapor-X OC 3GB 384BIT...

Şimdi GPU kullanımı hakkında hiç bir oyunda %99'da sabit kalmıyor ARMA III'den aldığım bir değeri görebilirsiniz.Başka oyunlardada test ettim CS:GO'dada durum bu şekilde...300'e yakın FPS alıyorum fakat GPU kullanımı %50-%70 civarı oynuyor.DayZ Standalone Alpha sürecinde optimizasyon sorunu olan bir oyun ondada %50-%55 arası bir GPU kullanımı var ve aldıgım FPS değerleri inanılmaz düşük...Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar bu arada kartı 1 hafta içerisinde garantiye yollamayı düşünüyorum...Şimdiden teşekkürler.

GPU Kullanım Düşüklüğü!

• BrianRoscoe B kullanıcısına yanıt
    Mesajınızda yazmadığınız için soruyorum oyun oynarken Vsync açık mı kapalı mı?
  • dravencarnage kullanıcısına yanıt
    Tüm oyunları V-Sync'ı kapatıp oynarım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrianRoscoe -- 15 Nisan 2014; 12:35:32 >
    1080p ultra ayarlarda falan oynuyorsanız GPU kullanımı gerçekten düşük evet ama ben garantilik bir durum olacağını sanmıyorum bir driver problemi olabilir çakışma söz konusu olabilir size tavsiyem belki yapmışsınızdır ama temiz bir format atıp herşeyi bir kere daha denemeniz olacaktır.

Battlefield 4, Crysis 3 gibi oyunlarda da test yapmanızı öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dravencarnage -- 15 Nisan 2014; 12:39:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BrianRoscoe

bBilgisayarımı sömestr döneminde kendim toplamıştım...Fakat bilgisayarı topladıgımdan beri hep bir sıkıntı var...Testlerdeki FPS değerlerine ulaşamama ve son 2-3 haftadır olan GPU kullanımının düşüklüğü.Sistemimin özellikleri şu şekilde;

Kasa:Corsair Carbide 400R 750W 80W+
    RAM:GSkill (2x4) 8GB Low Profile 1.5V CL9 1600MHz
    İşlemci:i5-4670K @3.4GHz ( Stok Fan )
    Anakart:MSI Z87-G43 Gaming
    Ekran Kartı: Sapphire R9-280X Vapor-X OC 3GB 384BIT...

Şimdi GPU kullanımı hakkında hiç bir oyunda %99'da sabit kalmıyor ARMA III'den aldığım bir değeri görebilirsiniz.Başka oyunlardada test ettim CS:GO'dada durum bu şekilde...300'e yakın FPS alıyorum fakat GPU kullanımı %50-%70 civarı oynuyor.DayZ Standalone Alpha sürecinde optimizasyon sorunu olan bir oyun ondada %50-%55 arası bir GPU kullanımı var ve aldıgım FPS değerleri inanılmaz düşük...Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar bu arada kartı 1 hafta içerisinde garantiye yollamayı düşünüyorum...Şimdiden teşekkürler.

GPU Kullanım Düşüklüğü!

battlefield 4 siege of shangai da test etmenizi öneririm

• dravencarnage kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten formatladım bilgisayarı kaç kere fakat şöyle bir durum söz konusu BF4 ve Crysis 3'te sadece %99 GPU kullanımı yakalayacaksam ne önemi var?Saçmalık bu...
    Amaç sadece o oyunlarda yakalamanız değil yani acaba her oyunda mı GPU verimsiz yoksa sadece bazı oyunlarda mı bu sorun var diye anlamak için örnek vermiştim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CPU Kullanımındaki Dalgalanma
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sizde tam gpu kullanımı stabil olmayan oyunları bulmuşssunuz.
    bf4,crysis 3 gibi bir oyunlarda güncel patchlarını da yükledikten sonra ölçerseniz daha düzgün sonuçlara ulaşabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 15 Nisan 2014; 13:42:39 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.