Şimdi Ara

GTA IV Ekran kartı kullanmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bazı yerlerde fps inanılmaz düşmesine rağmen ekran kartı kullanım yüzdesine bakıyorum yüzde 60larda, gerçekten çok enteresan bi durum. Aşşağıda frapsla aldığım görüntüler bulunmakta, ekran kartı kullanımınıda evganın programı görülmekte arkadaşlar.

Ev içerisnde ekran kartı kullanımı %80-90larda fpsde 60 kare sınırında.
     GTA IV Ekran kartı kullanmıyor  GTA IV Ekran kartı kullanmıyor

Araba sürerken veya etrafta dolaşırken fark etmiyor ekran kartı kullanımı %60larda olmasına karşın fps 20lerde
     GTA IV Ekran kartı kullanmıyor  GTA IV Ekran kartı kullanmıyor  GTA IV Ekran kartı kullanmıyor

Konuşma sırasında veya etrafa bakınırken ekran kartı kulalnımı %90larda fps 45lerde
     GTA IV Ekran kartı kullanmıyor  GTA IV Ekran kartı kullanmıyor

Kısacası durum genel olarak böyle denediklerim ise;

Çözünürlüğü düşürmek,
    Ayar kısmak,
    V-sync kapatmak.

Maalesef hiç biri çözüm olmadı.

Oyunun 1.0.1.4 paketi kurulu, sistemde imzamda yazıyor.

• İşlemci sınırınlıyordur büyük ihtimalle. Hız aşırtma yapmayı deneyin.
  • Amd phenom II x3 720 3.5Ghzde kullanıyorum, bu denli sınırlama yaratmaz sanırım
  • Bu bilinen bir gerçekti benim eski işlemcim ile (Q9650 4Ghz) 5970 45 fps veriyordu yeni sistemde (i7 980X 3.33Ghz) GTX 480 65 fps veriyor yani GTA IV işlemci düşmanı
  • Ayar kısınca en azından fark etmesi gerekmez mi hep bu şekil düşüşlerle, hemde ani bi düşüş değil uzun süreli oluyor sonuçta oyun zevki diye bir şey bırakmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: leech

Ayar kısınca en azından fark etmesi gerekmez mi hep bu şekil düşüşlerle, hemde ani bi düşüş değil uzun süreli oluyor sonuçta oyun zevki diye bir şey bırakmıyor.

bu salak oyunun ekran kartı(gpu gücü) ile alakası yok.ekran kartı belleği bide işlemci manyağı oyun.zaten ekran kartları testlerine bakarsan ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bonser24

quote:

Orijinalden alıntı: leech

Ayar kısınca en azından fark etmesi gerekmez mi hep bu şekil düşüşlerle, hemde ani bi düşüş değil uzun süreli oluyor sonuçta oyun zevki diye bir şey bırakmıyor.

bu salak oyunun ekran kartı(gpu gücü) ile alakası yok.ekran kartı belleği bide işlemci manyağı oyun.zaten ekran kartları testlerine bakarsan ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın.

E napalım hocam şimdi oynamayalım mı oyunu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aynen, bikere bitirdim sildim valla sinir hastası etti beni bu oyun
  • Şöyle bişey fark ettim doğurumudur emin değilim.

Grafik ayarları bölümünde; detay mesafesi, araç yoğunluğu ve gölge yoğunluğu bu 3ünde değişiklik yapıldığı zaman aşşağıdaki kaynak kullanımı kısmında bir değişim olmuyor. Bende acaba bu 3 ayar işlemciyimi etkiliyor diye baya bi kıstım sanırım fark oldu şuan deniyorum gerçi ama 20lere düşen yerlerde o kadar bi düşüş olmuyor.
  • oyun crysis gibi senelerce düzgün çalışmasın diye yapılmıs
  • port oyun ama adam gibi port edememisler, taktıgına değmez
    onlar pc kullancısını düsünmüyorsa kaale almayıp orjinal almıycaksın, 1 kere oynayıp sileceksin
  • ya kardes bende bunu arastırıyorum 2 gündür bune dir arkadaş ya amd phenom 2 x6 1090t işlemci 5970 ekran kartı var ekran kartı 2 gb olmasına ragmen grapichs bölümünden 986 mb olarak gözüküyor ve oynu full detay oynayamıyorum nerdeyse oyuun ayaralrı artırınca hd 5970 olmasına rağmen kasmalar baslıyor
  • ya resmen işlemciye yükleniyor bu oyun ben medium ayalarda rahat edebiliyorum
  • Evet arkadaşlar şuan cidden çok sevindirik oldum

1 saate yakındır oynuyorum ortalama fps 45-50 alıyorum ayrıca yine benzer yerlerde ekran kartı kullanımı yüzde 60larda olmasına karşın 35in altına düştüğünüde neredeyse görmedim.
    Şuan kullandığım ayarlar şu şekilde;
     GTA IV Ekran kartı kullanmıyor
    Değiştirmiş olduğun üst mesajda bahsettiğim 3 ayar ve bunlar artık belliki işlemci gücünü sınayan cinsten ayarlarmış.

Evet oyun gerçekten sorunlu, bitirip silenecek türden fakat sorunun bu denli olmasının işlemciden kaynaklı olduğunu gösteren arkadaşlara ayrıca teşekkür etmek isterim.

• aynen öyle işlemci düşmanı
  • arkadaşlar bu oyun benim hd 5970 in 2 gb ram ini neden 996 mb olarak görüyor
  • Mesaj bulunsun.. eski bir konu ama LC dende aynı sorunu yaşıyorum.. akşam eve gidince bende o 3 ayarı değiştireyim yoksa olmayacak bu iş böle
  • rockstar boşuna pc için oyun yapmayı bırakmadı. korsanı bahane edip bıraktılar pc'yi. adamlar beceremiyor pc'ye open world oyun yapmayı bu iş bu kadar açık bence.
  • atinin gta 4 ile ciddi anlamda sıkıntıları var..

quote:

Orijinalden alıntı: alito

rockstar boşuna pc için oyun yapmayı bırakmadı. korsanı bahane edip bıraktılar pc'yi. adamlar beceremiyor pc'ye open world oyun yapmayı bu iş bu kadar açık bence.

Kusura bakma ama hem donanım konularında hem de gta 4 konusunda senin kadar saçma ve gerçeğinden uzak yorum yapan görmedim.. gta 4 open world’ün tartışmasız efsanesidir,ATA’sıdır.. bunu otoriteler kabul ederken sen burda ne yapmaya çalışıyorsun ben anlamadım..

Edit:İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _XpLoSiVe_ -- 31 Mayıs 2011; 9:34:14 >
  • @7-24 jojuk
    dostum 5970cf 1gblik 2gpudan olustğu ıcn öyle oluyor gta ıv da sorun dğl yani.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.