Şimdi Ara

Gta v cpu kullanimi % 100

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fx6300 islemcim var 4.2ghz de kullanıyorum 1gb hd7850 kartim var cift fanli fabrika cikis o.c li bende o.c yaptım abartmadan gta v de ayarları yukseltince normalde 37-38 fps de oynuyorum ancak anlik fps dususu yasiyorum msi afterburner dan baktigimda ekran karti %60-70 kullaniliyor cpu kullanimi ise 6 cekirdekde % 100 ancak ayarlari dusurunce bu problem ortadan kalkiyor normaldede dusuk fps de oynasam neyse ama drop olunca sinir bozucu oluyor sebebi ne olabilir ? Stok fan kullanıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• FatFabuluous kullanıcısına yanıt
    Bence oyunla ilgili bir sorun.Darboğaz sorunu gibi gözüksede aslında bence oyunun sorunları var.
  • ydagli42 kullanıcısına yanıt
    Fx6300 ile r9 280 kullaniyorlar benim kartim hd7850 birde 1gb olan modeli islemcim ve anakartim asiri isiniyor bf3 ultra ayarlara alıyorum gene isiniyor ama fps drop yok gta v orjinal steamden alinma gta v e özel olan sürücü yüklü değil diye olabilir mi ? W10 kullanıyorum

• Sizin sistemde yazılımsal olarak bir problem var bence. Ben de fx6100 ile gtx 750ti kullanıyorum 1080p, işlemci %60-%70 yükte çalışırken bile ekran kartını %99 besleyebiliyor. Oynadığınız çözünürlük ne?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myalperen -- 12 Ağustos 2015; 22:55:01 >
  • myalperen kullanıcısına yanıt
    1080p full screen bilgisyarda virüs vb. zannetmiyorum w10 a format attım sadece sıcaklık ölçecek bir kaç program bir kaç tane oyun var ve oyunların hepsi steam ve origin den torrent ve korsan bişey yok bilgisayarda kullandığınız sürücü amd nin gta v için özel çıkarttığı sürücümü ?
  • Yorum yazdım ama forumda hata oldu yorum kayboldu az önce Win10 yeni format attığınızda arka planda güncelleştirmeleri vs. indiriyormuş görev yöneticisini açıp kaynak izleyiciden bakabilirsiniz hangi uygulamanın ne kadar işlemci kullandığına

Ben evga gtx 750 ti kullanıyorum, nvidia ekran kartı.

Güç seçeneklerinden pc yi de yüksek performans moduna almadıysanız onu da yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myalperen -- 12 Ağustos 2015; 23:13:00 >
  • myalperen kullanıcısına yanıt
    pardon atladım o noktayı kusura bakmayın.Dediğim gibi yazılımsal olduğunu düşünmüyorum arka plandaki mağaza saat takvim vb. şeyleri kapattım zaten sizin ekran kartınız benimkinden farkla daha iyi ancak oyunu normalde oynayabiliyorum 37-38 fps civarlarında ama oynadıkça drop artıyor direk sürekli kassa diycem kart yetmiyor ancak anlamış değilim olayı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ekran kartı 1gb vram hadi kasmasını geçtik işlemcinin %100 kullanılması ilginç. Advanced graphics ayarları falan kapattınız mı? Bir konu oradan bir yorum buldum aynı ayarlara bakabilirsiniz.

quote:

Bende i5 4690k var gtx970'le beraber. O Advanced Graphs.'teki ""High Resolution Shadows"" ayarını ON yapınca fps direk 60'tan 25'e düşmüştü. Özellikle bu ayarı Titan X ekran kartı bile olsa açamayan insanlar var. Çünkü işlemci istiyor bu ve o sayfadaki diğer ayarlar. Bu oyunda imkansız full+full ayarlar ile oynaman. Bilerek fazladan kart ve işlemci sattırılmak için eklenen bazı ayarlar var GTA 5'te onlardan biri de bu.

Ayrıca Reflection MSAA'yı OFF yap veya en fazla 2x yap, Advanced Graphics'teki o on/off yazılı olanların hepsini off yap ve çubuk şeklindeki ayarları da yarıya kadar çek. Kusura bakma ama o Advanced'taki ayarların hepsi i5 bile olsa işlemciyi feci şekilde yoran ayarlar. Kendimden biliyorum. Tekrar söylüyorum özellikle şu High Resolution Shadows denen ayarı kapat ve aradaki farkı gör. Advanced'taki diğe ayarlar gene açık olabilir ama hızlı araç sürerken falan gene işlemci %100'e vurabilir. İdeal'i çubukları yarılamak ve High Resolution Shadow'u 'off' yapmak.

• Belirtilere göre klasik dar boğaz sorunu. Buna yakın bir deneyimi G3258 ile yaşadım. G3258'i incelediğim zaman onlarca oyunda ettiğimde single player modunda dar boğaz ile karşılaşmadım. Tabi ki hız aşırtma ile. O zaman testlere GTA V dahil olsa oyun testlerine onu da ekleyecektim fakat yoktu. Daha sonra GTA V çıktığında G358 ile denemelerimde ne kadar hız aşırtma yaparsam yapayım dar boğaz ile karşılaştım. GTA V bu konuda tamamen farklı bir kriter. Kullandığım ekran kartıda 280X.
  • OneTreeHill kullanıcısına yanıt
    Yani sadece GTA v e özel bir problem olduğunumu söylüyorsunuz yoksa işlemcimde bir sıkıntımı mevcut normal şartlar altında fx6300 ile r9 280/280x e kadar kullanılabiliyor diye biliyorum. BTF 3 oyununda tüm ayarlar ultrada herhangi bir fps drop görmedim.
  • Gta5 işlemciye çok yüklenen bir oyun. Ayrıca kalabalık ayarlarını(çeşitlilik vs) kısarsanız işlemci kullanımı oldukça azalır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FatFabuluous

Yani sadece GTA v e özel bir problem olduğunumu söylüyorsunuz yoksa işlemcimde bir sıkıntımı mevcut normal şartlar altında fx6300 ile r9 280/280x e kadar kullanılabiliyor diye biliyorum. BTF 3 oyununda tüm ayarlar ultrada herhangi bir fps drop görmedim.

GTA V'de hikaye modunda işlemci performansı diğer oyunlara nazaran daha önemli. En büyük nedenide açık dünya olması. Yani hiçbir oyunun hikaye modunda sıkındı yaşaman da GTA V'de yaşabilirsin.
  • OneTreeHill kullanıcısına yanıt
    BF 3 64 kişilik kharg island isimli multipalyer serverinde oynuyordum ama sanırım gta v den kaynaklı bir problem.teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: OneTreeHill

Belirtilere göre klasik dar boğaz sorunu. Buna yakın bir deneyimi G3258 ile yaşadım. G3258'i incelediğim zaman onlarca oyunda ettiğimde single player modunda dar boğaz ile karşılaşmadım. Tabi ki hız aşırtma ile. O zaman testlere GTA V dahil olsa oyun testlerine onu da ekleyecektim fakat yoktu. Daha sonra GTA V çıktığında G358 ile denemelerimde ne kadar hız aşırtma yaparsam yapayım dar boğaz ile karşılaştım. GTA V bu konuda tamamen farklı bir kriter. Kullandığım ekran kartıda 280X.

O işlemciyle o VGA'yı kullanınca şöyle oluyor sanırsam :

Gta v cpu kullanimi % 100

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lana-Del-Rey -- 13 Ağustos 2015; 1:28:27 >

• Dediği gibi msaa yı ve high resolution shadow u kapat öyle dene high-ultra arası oynayabilmen lazım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • coMMann kullanıcısına yanıt
    Hocam normalde zaten oynuyorum ancak fps drop oluyor

• windows 10'da gta5 ve amd birlesimi cok sikintili. amd 15.7.1 surucusunu surum numarasi degistirmeden tekrar guncellemis. istersen tekrar yukle veya 8.1'e geri don.
  • positroN P kullanıcısına yanıt
    8.1 e geri dönme şansım yok direk w10 yükledim işletim sistemim w8 di ama yapcak bişey yok sanırım sürücü kaynaklı bir problem
  • FPS drop istemiyorsan v-sync'i açacaksın, half yaparsan 30 fps mis gibi oynarsın.
  • Search and Rescue S kullanıcısına yanıt
    hocam fps 30 sabitleyince 27-25 düşüyor fps e orantılı olarak düşüyordu oyunu sattım zaten sağolasın :D yorumlar için rockstar gg
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.