Şimdi Ara

GTÜ’den Marmara’ya geçmeye değer mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 10 küsür k sıralama yapıp Marmara ceng’i 10-20 kişi ile kaçırdım, GPA’im 3,97 şu an, ikinci dönem de kolay kolay düşmez. Diğer okullara da yatay atmayı deneyeceğim ama Marmara’ya istersem direkt geçerim diye düşünüyorum ama değer mi emin değilim. Marmara’da okuyan varsa memnunlar mı bölüm nasıl bilgi verebilirler mi?

Ülkücüler konusu da kafamı karıştırıyor, okulda bahsedildiği kadar aktifler mi? GTÜ’ye İslamcı diyorlardı(ki ülkücülere tercih ederim), ben saçma sapan etkinlik yapmaları dışında bir zararlarını görmedim ve azınlıklar zaten okulda. Marmara’da da böyle mi yoksa Gazi gibi hardcore ülkücülük(yol kesme, dayak vb.) yapıyorlar mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İTÜ de gelebilir o sıralamaya ve gpa'e

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoppel -- 15 Şubat 2025; 19:24:38 >
  • hoppel kullanıcısına yanıt

İTÜ YTÜ Hacettepe deneyeceğim, İTÜ %50 alıyor YKS puanını o yüzden şansım yüksek diğerlerine göre galiba, bunlar olmazsa Marmara olur mu diye düşünmüştüm hocam

• cengcici C kullanıcısına yanıt

İTÜ için Y-SAY 4K ve 4.0 GPA gerekir.

YTÜ bile gelmiyor.

Hacettepe için bulamadım, yayınlamıyorlar galiba.

• Jamser kullanıcısına yanıt

Bunu bildiğimden Marmara soruyorum zaten, İTÜ 2. sınıfın sonuna kadar bu ortalamayı tutturursam bir ihtimal geliyor diğerleri neredeyse imkânsız

ytü listesi baya ilginçmiş, 523 puanlı adam niye gpa atıyor ki gelmiyor mu ytü compe

• hoppel kullanıcısına yanıt

4 puanla kaçırmış.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2. Üniversite Okumaya Değer Mi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

bu gpa ile yatay geçiş muhabbeti baya imkansız gibi duruyor o zaman yav.

ytü econdan 4’e yakın ortalama yapılırsa odtü veya itüye geçiliyor mu

• songünorganik kullanıcısına yanıt

Bilgisayar dışı bölümler biraz daha insaflı ama bilgisayarda maks 1k ile kaçırmış olman lazım genelde. Eskiden YKS puanını %80 değil %50 hesaba katıyordu çoğu okul o zamanlar daha kolaydı. İTÜ hâlâ öyle yaptığından 4-5k oynuyor en insaflısı o

• Marmara daha mı iyi ki GTU'den?

GTU eğitim olarak daha iyi diye biliyorum, ama kulaktan dolma bilgi.

GTU'den memnun değil misiniz?

Eğer iyi ortalama yapıp başarılı olduysanız, kurulu bir düzeniniz de varsa bence maceraya gerek yok bu okullar arasında geçiş yapmak için.

• ikigai kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
    Marmara daha mı iyi ki GTU'den?

Eğitim olarak daha iyi olduğunu düşünmüyorum ama insanlar Marmara'yı daha çok bildiğinden CV'de daha iyi durur diye düşünmüştüm. Gebze Teknik'te okuyorum deyince aldığım bazı tepkiler:

- Orası neresi

- İTÜ'ye mi bağlı orası

- Özel mi

- Meslek yüksekokulu mu

Kimse bilmiyor üniyi, beni korkutuyor bu biraz, Anadolu'daki uyduruk üniversiteler bile daha çok biliniyor.

Alıntı

metni:
    GTU eğitim olarak daha iyi diye biliyorum, ama kulaktan dolma bilgi.GTU'den memnun değil misiniz?

Eğitimine diyeceğim hiçbir laf yok, cidden iyi bence bazı ufak tefek sorunları olsa da ama hiçbir okul mükemmel değil.

Alıntı

metni:
    Eğer iyi ortalama yapıp başarılı olduysanız, kurulu bir düzeniniz de varsa bence maceraya gerek yok bu okullar arasında geçiş yapmak için.

Ben de öyle düşünüyorum, insanlar ne düşünür diye merak etmiştim sadece, teşekkürler görüşleriniz için

• onlyerencracked1 kullanıcısına yanıt

Maalesef hayır. ODTÜ yatay geçişi için en kötü Y-EA 3K yapmak lazım ki onu yapanları da kabul edip etmeyecekleri meçhul. Yatay geçiş sonuçlarını yayınlamamışlar da. Ama bildiğim kadarıyla bölümü sınırdan kaçıranları alıyorlar. Yani muhtemelen Y-EA 1.7K ve 4.0 GPA ile öğrenci almışlardır.

İTÜ biraz daha karışık. Çoğu üniversite, bu bölümün adına İktisat dese de İTÜ bu bölüme Ekonomi demiş. İsim farklılığı olunca ders uyum oranına bakılıyor ki YTÜ dersleri ile İTÜ dersleri arasında çok büyük farklar var. Bu da yatay geçişi imkansız kılıyor.

Ctis’e geçiş yok mu

• benim arkadas 3.93 gpa ve 1800 sıralama ile itü bilgisayara 2. yedekten girdi. itüye girmen imkansız.

• evin hangisine daha yakın? eşitse veya gtü daha yakınsa bence geçme. marmara geçecen oranın sistemine okuluna alısacaksın yeni arkadas cevresi falan kuracaksın uzun isler.

• Kimle konuşursam marmara'dan kaçmaya çalışıyor, sen oraya geçmeyi düşünüyorsun. İlginç

• Parası olan MYP ile geçebilir.

Malum, puanları çok düşük  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jamser -- 16 Şubat 2025; 13:32:33 >
  • Tahmini konuşuyorum. Akademik düşünüyorsan GTÜ iyi olabilir belki akademik imkanlara bakılabilir. Onun dışında konum, isim vs. Genel olarak Marmara önde. Ben araştırmadan Marmaraya yakinim açıkçası

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • A NEW LIFE kullanıcısına yanıt

geçen sene en son asil olarak girenin puanı 527,0662. 5k ediyor bu 2023'te, açıkladıkları sonuçlar mı yanlış? Hatta 2. sınıfın sonunda geçenlerde 11-12k'dan giren bir eleman var, İTÜ şansım en yüksek derken 2. sınıf sonunu kastetmiştim bu yüzden. YTÜ'nün açıkladığı puanlar bile daha yüksek

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.