2 gün önce yakın arkadaşımın kasa ve mönitörünü satın aldım. Arkadaşın evinde denedik herşeyini test ettik canavar gibi çalışıyor fakat kasayı benim eve getirdik çalıştırdık ekran kartı çalışmıyor. Farkettik ki onboarda takmışız ekran girişini sonra güncelleme varmış onboard ekran kartının onu yaptı pc dondu siyah ekranda kaldı ve yeniden başlatıp girişi ekran kartına taktık ve çalışmıyor fanlarda dahil buna. Ekran kartı zotac geforce gtx 1060 amp edition 3 gb 192 bit. Ekran kartını çıkarıp yeniden taktık çalışmadı fakat onboard ekran kartı çalışıyor sonra başka bir arkadaşın ekran kartını taktık o çalışıyor benim ekran kartını o arkadaşın kasasına takamadık güç kaynağında 6 pinli giriş yoktu ekran kartına takılan. Bios ayarlarından harici ekran kartını aktive felan ettik yine çalışmadı.Siz değerli büyüklerim sorunun nerede olabileceğine dair fikirleriniz vardır şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim
ddu ile güvenli modda intel ve nvidia gpu sürücülerini temizletin tekrar deneyin. yine aynı sorun olursa secure boot'u disable yapın. boot mode uefi ise legacy yapın tekrar kontrol edin.
Ddu ile nvidia nın driver larını tamamen silip deneyin bir . Kartı başka sistem de test etmeniz teşhis için çok yararlı olacaktır .
Rogue Agent
kullanıcısına yanıt
ilk fırsatta deneyeceğim
quote:
Orijinalden alıntı: WmGMD
Ddu ile nvidia nın driver larını tamamen silip deneyin bir . Kartı başka sistem de test etmeniz teşhis için çok yararlı olacaktır .
yarın tanıdık bilgisayarcıya götüreceğim ekran kartının garantisi var hani yanma gibi bir durum olmadı çok ilginç bir durum
Sanmıyorum kalıcı bir zarar verdiğinizi hocam. Yine de başka sistemde deneyip emin olmak gerek .
quote:
Orijinalden alıntı: Rogue Agent
ddu ile güvenli modda intel ve nvidia gpu sürücülerini temizletin tekrar deneyin. yine aynı sorun olursa secure boot'u disable yapın. boot mode uefi ise legacy yapın tekrar kontrol edin.
direk format attım yine olmadı ddu ile güvenli moda alıp sürücü temizlemeyi araştırıp nasıl yapılacağını bide o şekilde deniyeyim