Şimdi Ara

Gtx 1070 için monitör

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar geforce gtx 1070 ekran kartım var. Monitör bakıyorum 144hz almayı düşünüyorum ama bu freesync gsync olayı nedir? Hangisini almalıyım? 1300 tlye kadar bütçem var monitör önerileriniz nelerdir?

• Gsync 1300 TL'den başlıyor. AMD'nin freesync monitörleri gibi ucuz değil. Tam bir kazıklama politikası. O yüzden gerek yok. 144Hz alın yeter. Gsync bulaşmayın.
  • 144 hz monitör alın bütçeye göre
  • Hocam zaten yazdığım gibi 144hz alacağım ama hangisini tercih etmeliyim bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: siklon

Hocam zaten yazdığım gibi 144hz alacağım ama hangisini tercih etmeliyim bilmiyorum.
    Hocam freesync monitörler amdli ekran kartları, gsync monitörler nvidi ekran kartları için. teknolojiler bildiğim kadarıyla aynı oluyor sen 1070e freesync alırsan sadece freesync özelliğini kullanamazsın diğerleri aynı şekilde kullanılır. bildiğim kadarıyla gysync monitörler baya pahalı bence gerek yok genede bütçeyi aşarım diyorsan sen bilirsin tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkayjan

Gsync 1300 TL'den başlıyor. AMD'nin freesync monitörleri gibi ucuz değil. Tam bir kazıklama politikası. O yüzden gerek yok. 144Hz alın yeter. Gsync bulaşmayın.

G-sync son zamanlarda çıkmış en başarılı teknolojilerden biri. Merak ettim, kullandınızmı daha önce?

Böyle boş boş yorumlar yapıp insanları yanlış yönlendirmeyin.
  • sky__walker kullanıcısına yanıt
    gsync biraz nvidia kazıklama teknolojisi normalde yazılımla bile cok rahat yapılabilecek bir iş için chip ve lisans parası istiyor.. bu arada ekran kartınızda 50-60fps alıyorsanız istediğiniz çözünürlük ve görüntü ayarlarında zaten akıcılık bozulmaz.. gsync amacı düşük fps ler 25-40 gibi oldugunda ekran refreh rate i FPS ye göre ayarlamaktır.. zaten iyi ekran kart ve işlemciniz varsa oyun grafik ayarlarınıda sistem tabanınıza göre ayarlıyorsanız gsynce ihtiyacınız kalmaz..

GSYNC unutmayın laptoplarda chip olmadan calısabiliyor.. eğer masaüstünde çalışmıyorsa buna nvidia nın müşteriyi enayi yerine koyma ve kazıklama politakası demekte mahsur yoktur..
  • quote:

Orijinalden alıntı: EcZaNeT

gsync biraz nvidia kazıklama teknolojisi normalde yazılımla bile cok rahat yapılabilecek bir iş için chip ve lisans parası istiyor.. bu arada ekran kartınızda 50-60fps alıyorsanız istediğiniz çözünürlük ve görüntü ayarlarında zaten akıcılık bozulmaz.. gsync amacı düşük fps ler 25-40 gibi oldugunda ekran refreh rate i FPS ye göre ayarlamaktır.. zaten iyi ekran kart ve işlemciniz varsa oyun grafik ayarlarınıda sistem tabanınıza göre ayarlıyorsanız gsynce ihtiyacınız kalmaz..

GSYNC unutmayın laptoplarda chip olmadan calısabiliyor.. eğer masaüstünde çalışmıyorsa buna nvidia nın müşteriyi enayi yerine koyma ve kazıklama politakası demekte mahsur yoktur..
    bütçeniz nedir onuda bi söyleyin.

2000 gibi bir bütçe ayırabilirseniz alın bi 24 inç rog swift bakın keyfinize.

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-24-pg248q-1ms-full-hd-180-hz-g-sync-hdmi-gaming-led-monitor.html

sağlam bi 144 hz monitör için en az 1000 tl yi gözden çıkarmak lazım bence.

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-24-vg248qe-1ms-144hz-full-hd-hdmi-dp-3d-gaming-monitor.html

G sync ve free sync görüntüde yırtılmaları önlemek amacıyla geliştirilmiş bi teknolojidir. Şart mı bence değil ama üst seviye oyuncu monitörlerinde standart.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. MacMillan -- 22 Ekim 2016; 10:46:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Cpt. MacMillan

bütçeniz nedir onuda bi söyleyin.

2000 gibi bir bütçe ayırabilirseniz alın bi 24 inç rog swift bakın keyfinize.

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-24-pg248q-1ms-full-hd-180-hz-g-sync-hdmi-gaming-led-monitor.html

sağlam bi 144 hz monitör için en az 1000 tl yi gözden çıkarmak lazım bence.

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-24-vg248qe-1ms-144hz-full-hd-hdmi-dp-3d-gaming-monitor.html

G sync ve free sync görüntüde yırtılmaları önlemek amacıyla geliştirilmiş bi teknolojidir. Şart mı bence değil ama üst seviye oyuncu monitörlerinde standart.

Alıntıları Göster
    2k monitör alabilirsin

http://www.eksenbilgisayar.com/asus-vx24ah-23.8-2560x1440-5ms-siyah-led-monitor

http://www.teknobiyotik.com/donanim/viewsonic-27-vx2778-smhd-2560x1440-5ms-hdmi-dp-mini-dp-wqhd-led-monitor.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 22 Ekim 2016; 11:10:36 >

• EcZaNeT kullanıcısına yanıt
    Düşük fps ile ilgisi yok 25 fpsde gsync olsa dahi akıcılık olmaz.Ne olduğunu araştırın önce.
    Konu sahibi arkadaş ya bütçesini arttıracak yada forumun 2.el bölümünde gsync monitör arayacak tavsiyem 2.elden gsync monitör alması
  • siklon S kullanıcısına yanıt
    Bütçe artırabilirseniz alın tabi faydalanmak gerek ama pahalı şahsen. Size tavsiyem 144Hz bir monitör almanız.

https://www.webdenal.com/asus-vg248qe_549702.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Faustus -- 22 Ekim 2016; 11:21:17 >
  • berkke kullanıcısına yanıt
    GSYNC in ne oldugunu gayet iyi biliyorum.. siz isterseniz yurtdışı forumları bir araştırın..

işlemci - ram - vga 2. el alınabilir ama kesinlikle monitor 2. el tavsiye etmem..

144hz monitor yeterlidir.. bugun monitor alıyor olsam 144hz ve mümkünse IPS monitor secmeye calısırım..

gtx 1080 kullanıyorum .. monitorum 34" curved acer 3440x1440 75hz@85hz freesync IPS panel / 4ms .. 85hz bile bana oldukca keyif veriyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: siklon

Arkadaşlar geforce gtx 1070 ekran kartım var. Monitör bakıyorum 144hz almayı düşünüyorum ama bu freesync gsync olayı nedir? Hangisini almalıyım? 1300 tlye kadar bütçem var monitör önerileriniz nelerdir?

Monitör: ViewSonic XG2401 24" 1 ms LED Full HD 2xHDMI DP USB MM FreeSynchttp://www.bilisimport.com/urun/viewsonic-24-xg2401-led-mm-monitor-1ms-siyah

Alternatif: AOC G2460PF 24" 1 ms LED Full HD VGA DVI HDMI DP MM FreeSynchttp://urun.gittigidiyor.com/ses-goruntu/aoc-g2460pf-24-1ms-analog-dvi-hdmi-display-241725054?ggap_m=ocs&ggap_s=cimri&ggap_c=web&ggap_n=standard&ggmktg=OCS_cimri_web_standard____&mpch=ads&ggap_s=cimri&ggap_m=ocs&ggap_n=cimri&ggmktg1=OCS*cimri******&scxid=14489-163508-2357-0

• berkayjan kullanıcısına yanıt
    hangi gsync monitör 1300tl merak ettim. varsa alayım. gördüğüm en ucuz monitör pg248q. o ise 1900tl.
  • Gysnc olayını boşver 2000den aşşaği zor bulursunuz asus vg248qe tavsiye ederim çok iyi olur ikisi
  • quote:

Orijinalden alıntı: EcZaNeT

G-sync in amacının 25-40 gibi düşük fps lerde akıcılık olduğunu nerden çıkardınız? Siz fps yükselince stutter olmadığını mı iddia ediyorsunuz? Mesela 144hz bir monitörde, 2k çözünürlükte 80-90 fps lerde gezinen görüntüde kırılma olmadığını iddia ediyorsanız, ben yorum yapamayacağım. Hangi oyunda stabil 144 fps alıyorsunuz? Bazen 60 a düşer, bazen 80 e çıkar, ani patlama sahnelerinde bir anda düşüp yükselir, g-sync in farkı bilhassa buralarda ortaya çıkıyor.

G-Sync monitör kullanıyorum, 1 yıldır. Gece-gündüz gibi performans farkı var.

• Cpt. MacMillan kullanıcısına yanıt
    1300 tl bütçem var hocam. Önerdiğiniz asus modelinde rahatsız edici bir şekilde beyaz ışık sızma sorunu olduğu söyleniyor kararsız kaldım. 2bin liraya da çıkamam maalesef.
  • sky__walker kullanıcısına yanıt
    Displayport 1.2a+ te adaptive VSYNC özelliği zaten var .güncel nvidia ve amd kartlar hatta intel kaby lake gpu bunu destekler. bu sayede yırtılmalardan zaten kurtuluyorsunuz.. önemli olan gtx 1070 - 1080 gibi bir karta sahip olmak ve 144hz monitor kullanmaktır. GSYNC sadece adaptive VSYNC in biraz daha iyileştirilmiş formudur..
    gsync eğer chipsiz ve extra ücretsiz gelse desteklenebilirdi ama aynı 144hz monitor ler arasında 150-200usd gsync farkı var.. unutmayın ekran yüksek fps ler de zaten akıcıdır.. ne zaman FPS düşerse akıcılık azalır..

adaptive VSYNC gtx 1070 - 1080 kartlar kolay kolay 40fps altına inmeyeceği için .. ekstra GSYNC e para vermek gereksizdir..

GSYNC monitorü 1 yıldır kullandıgınızdan bahsetmişsiniz daha önceki monitorünüzde 144hz miydi..
  • EcZaNeT kullanıcısına yanıt
    zaten nvidia 60fps üzeri yırtılmaları engellemek için fast synci piyasaya sürmedi mi? bir çok oyunda yeterli performansı sağlıyor diye biliyorum. bu gsync üzerinden fena çarpıyorlar. aslında monitör üreticileri fiyatı aşağı çekse hem nvidia hemde biz kazanacağız. linus tech tips gtx titan x ile quadro m6000 i karşılastırıyor. oyun performansları aynı şasırtıcı bir şekilde render performansları da ayni. ama adam bu ekran kartı iş yerleri için üretildi diyip 5000usd para istiyor karttan. bu işler böyle. sesini çıkarmazsan çüçüklüyolar. amd cephesinden ses seda yok. 380dolardan sözde gtx1070 fe modeli çıkacaktı partner modeller daha ucuz olacaktı. hani. nerde
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.