Şimdi Ara

GTX750 Ti Düşük gpu kullanımı (YARDIM!!!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam ahali. Elimde A6 6400k işlemci 8gb ddr3 1600 ram ve 512mb' lık hd4850 ekran kartlı antik bi sistem vardı. Şuna Dx11 destekli bi kart çakıp yeni oyunları oynayayım dedim ve gidip Asus' un GTX750ti OC 2gb kartını aldım. Ama fena halde performans problemleri çekiyorum. Hiçbir oyunda olması gerektiği gibi bi performans artışı olmadı. Bunun sebebi de ekran kartı tam performansta çalışmıyor. MSI Afterburner ile değerlere bakıyorum her oyunda gpu kullanımı %20-30 civarlarında geziyor. Sadece bi Rage' de %50-55' lerde çalışıyor, o oyunu da zaten stabil 60 fps' de oynatıyor.

İşlemcinin çok dandik olduğunu ve ekran kartına darboğazlık yaptığını biliyorum ama o darboğaz bu kadar da etkili olabilir mi? Yeni oyunları geçtim eski oyunlarda bile sıkıntılı. Mesela NFS hot pursuit gibi gayet eski ve sıradan bi oyunu bile stabil 30 fps' nin üzerinde oynatmıyor. Gece watch dogs' u yükledim, ayarları ne yaparsam yapayım fps hem 15-20' lerde. Guild wars 2, Dark Souls 2 ve Heroes of the Storm' da da denedim hepsinde gpu kullanımı dediğim gibi %20-30 larda ve fps değerleri olması gerektiğinin çok altında.

Problem ne olabilir acaba bi fikri olan var mı? Bu arada en son driver ve ondan öncelerde çıkmış 2 driver daha denedim durum aynı. Bu gidişle bu bana ne gta v' i ne dragon age' i ne de mgs v' i oynatmıycak hiçbirini. Her türlü fikre açığım lütfen YARDIM!!

• Çözünürlüğü artır sorunun hepsi olmasada bir miktar düzelir bunun içinde full hd mönitör alman lazım.
  • VEZ1R kullanıcısına yanıt
    Dediğin oyunları o kartla stabil oynaman için; Watch Dogs GtaV vs

2.elden anakartın destekliyorsa athlon x4 860k a8 5600k-6600k gibi işlemcileri alman gerek.

A6 6400k yı stok hızda kullanıyorsan 4.5 ghz oc yap biraz daha kendine gelir ama yeterli gelirmi tamamen bilmiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • A6 6400K güçlü bir işlemci değil, ne kadar overclock yapılsa da bir miktar darboğaz olacaktır. İnternette bir video vardı pentium 4 ile hd7950 kullanıyorlardı full hd çözünürlükte, ayarlar low'da da 15fps veriyordu ultra'da da 15fps. İşlemciye overclock yaparsanız darboğaz azalacaktır, veya AMD Athlon X4 860K alabilirsiniz, hepsiburada'da 100tl ye satılıyordu alıp stoklayanlar oldu araştırın sıfırlarını 150tl fiyata satanlar vardır belki.
  • yahu adamı delirtirsiniz ya halen darboğaz diyenler var .. kardeşim işlemcinin pek iyi olmadığını biliyoruz ama eski bir oyunda bile 30 fpsnin üzerine çıkmaması işlemciden değil hot pursuitde heleki.... kartında bir sorun var.. 4850yi tak birde öyle dene bakalım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu hortlattym ama benimde endi?elendi?im ?ey bu. Bende de A6 6400k sistem var ve gtx500ti almayy dü?ünüyordum. Fakat bu probleme denk geldim birkaç yerde. Sorunu halledebildiniz mi acaba?
    Benim açty?ym konu;
    http://forum.donanimhaber.com/m_115201897/f_//tm.htm#
  • MSI afterburner yükleyip işlemci kullanımını gözlemleyin. %100 de kilitlenmiyor ise durum darboğaz değildir temiz kurulum yapmayı deneyin. Eğer %100 e kilitli kalıyor ise overclock yapmayı deneyin. Overclock ile bir nebze düzeliyor ise idare edebilirseniz edin edemez iseniz yeni işlemci bakmanız gerekir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GTX 1070 düşük fps sorunu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • amdden nvidiaya geçinçe sistem registerdan dolayı eski kartı var sanabiliyor.iyi register temizliği ile bu düzelebilir.sürücü problemleride buna yol açabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.