Şimdi Ara

GTX970 OMEGA / FX6300 İNCELEME + SÜPRİZ İŞLEMCİ TESTLER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
78
Cevap
5
Favori
3.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • MERHABA ARKADAŞLAR FX8350 İLE UFAKTAN BİRKAÇ OYUNU TEST ETMİŞTİM KONUSUNA MERAK EDEN ARKADAŞLAR ŞURADAN ULAŞABİLİR
    http://forum.donanimhaber.com/m_101406032/tm.htm

BİR DE ELİMDE ESKİ İŞLEMCİM OLAN FX6300 VAR BUNU DA SATMADAN TEST EDEYİM DEDİM ÇÜNKÜ ŞÖYLE BİR DURUM VAR Kİ;
    BU FX6300 Ü KİMİSİ ÇOK SEVİYOR, SÜREKLİ ÖNERİYOR, ARADA BİR ANAKARTTAN SÖKÜP ÖPMEK İSTİYOR. KİMİSİ DE TEKNOPAT ADLI SİTENİN BİR OYUNU OLDUĞUNU DÜŞÜNÜP HD7850 YE BİLE DARBOĞAZ YAPACAĞINI İDDİA EDEREK GÖRDÜĞÜ YERDE PİNLERİNİ SÖKMEK İSTİYOR. BENDE DEDİM MADEM BÖYLE REVAÇTA BİR İŞLEMCİ, KULLANANI DA ÇOK VE 2. EL GARANTİLİLERİ 200 LİRA GİBİ MİS BİR FİYATA BULUNABİLİYORKEN BARİ 970 GİBİ ÜST SEVİYE BİR KARTLA TEST EDEYİM SONUÇLARI HEM SAHİBİ OLMADAN VE DENEMEDEN FİKİR YÜRÜTENLERE HEM DE UYGUN FİYATA İŞLEMCİ ARARKEN GÖZÜNE KESTİRENLERE REFERANS OLSUN.

ÖNCELİKLE BELİRTEYİM İŞLEMCİMİZ GÖZÜ KAPALI OLARAK BİLE FX6300 İLE ELDE EDİLEBİLECEK DEĞER OLAN 4 GHZ DE YAPILDI. BASİTİNDEN ÇARPANI 20 YAPIP CPU VOLTAJI 1.4 YAPSANIZ DİREK OLUR, UĞRAŞAN DAHA DÜŞÜK VOLTAJINI DA BULUR. BEN UĞRAŞMADAN BÖYLE AYARLADIM. GTX970 DE ÇEKİRDEK FREKANSI BOOST İLE 1500 MHZ OLACAK ŞEKİLDE OC EDİLDİ, RAMLERE DE +150 MHZ VERDİM.

SENTETİK TESTLER

GTX970 OMEGA / FX6300 İNCELEME + SÜPRİZ İŞLEMCİ TESTLER  GTX970 OMEGA / FX6300 İNCELEME + SÜPRİZ İŞLEMCİ TESTLER  GTX970 OMEGA / FX6300 İNCELEME + SÜPRİZ İŞLEMCİ TESTLER

OYUN TESLERİ

GTX970 OMEGA / FX6300 İNCELEME + SÜPRİZ İŞLEMCİ TESTLER  GTX970 OMEGA / FX6300 İNCELEME + SÜPRİZ İŞLEMCİ TESTLER

[simage] GTX970 OMEGA / FX6300 İNCELEME + SÜPRİZ İŞLEMCİ TESTLER

GTX970 OMEGA / FX6300 İNCELEME + SÜPRİZ İŞLEMCİ TESTLER  GTX970 OMEGA / FX6300 İNCELEME + SÜPRİZ İŞLEMCİ TESTLER  GTX970 OMEGA / FX6300 İNCELEME + SÜPRİZ İŞLEMCİ TESTLER

GTX970 OMEGA / FX6300 İNCELEME + SÜPRİZ İŞLEMCİ TESTLER MSAA KAPALI -----> GTX970 OMEGA / FX6300 İNCELEME + SÜPRİZ İŞLEMCİ TESTLER MSAA X8 ----------> GTX970 OMEGA / FX6300 İNCELEME + SÜPRİZ İŞLEMCİ TESTLER

GTX970 OMEGA / FX6300 İNCELEME + SÜPRİZ İŞLEMCİ TESTLER  GTX970 OMEGA / FX6300 İNCELEME + SÜPRİZ İŞLEMCİ TESTLER

FARCRY 4 VE FARCRY 3 İÇİN VİDEO ÇEKTİM HEM 1920x1080 HEM DE 2715x1527 ÇÖZÜNÜRLÜKTE. YARIN DA ONLARI UPLAMAYI DÜŞÜNÜYORUM BİRAZ BÜYÜK BOYUTLARI ÇÜNKÜ.

NETİCEDE BU KADAR TEST İÇİN DE KONUŞABİLİRİM SANIRIM, BELKI 8350 Yİ ACELEYLE ALMAK YERİNE BİRAZ DAHA BEKLEYİP PARA BİRİKTİRİP EN AZINDAN İ7 SİSTEME GEÇMEYİ DENEYEBİLİRMİŞİM. SONUÇTA 6300 DE YOLDA BIRAKMIYOR. 4.5-4.7 GİBİ DEĞERLER BU İŞLEMCİ İLE ZOR DEĞİL VE O HIZA ÇEKTİĞİMDE SONUÇLAR DA DA İYİ OLURDU. SONUÇLAR HEMEN HEMEN 8350 İLE BENZER, DSR İLE 2715x1527 YAPTIĞIMDA ARADA FPS DÜŞÜŞLERİ OLUYOR AMA 1080P DE GAYET YAĞ GİBİ. DAHA DA OYUN TEST EDEBİLİRİM BURAYA EKLEYEBİLİRİM DURUMA GÖRE FAKAT OPTİMİZESİ FENA OLMAYAN HER OYUNDA GPU KULLANIMI %98-99 SABİTLENİYOR İYİ DE FPS ÇIKIYOR. DARBOĞAZ BAZEN OLUYOR MESELA HARİTALAR YÜKLENİRKEN ANİ FPS KAYBI OLABİLİYOR 2K DA PEK RANDIMAN VERMİYOR FAKAT YERİN DİBİNE SOKMAK YERSİZ. 7850 YE 7870 YE DARBOĞAZ YAPAR DİYE YANLIŞ YÖNLENDİRMEYELİM, NEREDEYSE 970 E BİLE ÇOĞU DURUMDA DARBOĞAZ YAPMIYOR. MULTİ OYUN DA DENİYECEĞİM YAKINDA,KENDİNİZE İYİ BAKIN. 6300 ÜN DE ÜZERİNE ÇOK GİTMEYİN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metebyr -- 13 Ocak 2015; 3:06:31 >

• BONUS İŞLEMCİ TESTLERİ

DİKKAT GARİP DARBOĞAZ DEĞERLERİ İÇERİR

DARBOĞAZ DARBOĞAZ DİYE DİYE EN SON DEDİM DARBOĞAZ BİR YAPTIRAYIM HERKES RAHATLASIN NEYMİŞ GÖRSÜN ARKADAŞLAR.

TEST İŞLEMCİMİZ CCC ATHLON X3 435 CCC

KENDİSİ 2.9 GHZ OLUP 45 NM TEKNOLOJİSİ İLE ÜRETİLEN KÜTÜK GİBİ BİR İŞLEMCİDİR. İLK ÜRETİM ŞEKLİ OLARAK PHENOM SERİSİNDEN OLSA DA BAZI DURUMLARDA UYGUN FİYATLI ÜRÜN OLMASI İÇİN BAZI DURUMLARDA DA ÇEKİRDEKLERDEN BİRİ STABİL DEĞİLSE ÇÖPE GİTMEDEN SATILABİLMESİ İÇİN 4 ÇEKİRDEK OLARAK ÜRETİLİP 3 ÇEKİRDEK OLARAK SATILMIŞ BİR İŞLEMCİDİR. BİRÇOK ORTA ŞEKERLİ VE İYİ AMD ANAKARTLARDA CORE UNLOCK VARDIR VE BU KAPALI ÇEKİRDEĞİ AÇABİLİRLER, FAKAT BENDEKİ ÇEKİRDEK BOZUK OLDUĞUNDAN ÖTÜRÜ KAPATILDIĞINDAN CORE UNLOCK ETTİĞİMDE WİNDOWS YÜKLENİYOR KISMINDA DONMAKTADIR. PEK BİR ÖZELLİĞİ OLUP YENİ TEKNOLOJİLERİN HİÇBİRİNİ DESTEKLEMEYEN İŞLEMCİMİZİ HEM 2.9 GHZDE HEMDE 3.4 GHZDE İNCELEDİM. NANOMETRE VERİMSİZLİĞİNDEN DOLAYI 3.4 GİBİ BİR DEĞERE ULAŞMAK ADINA 1.5 VOLTTAN FAZLASINI DA VERMİŞ BUNULUYORUM. TESTLERDE GTX970 İ STANDART AYARLARDA OC YAPMADAN KULLANDIM.

SENTETİK TESTLER

STOCK HIZ 2.9 GHZ

GTX970 OMEGA / FX6300 İNCELEME + SÜPRİZ İŞLEMCİ TESTLER  GTX970 OMEGA / FX6300 İNCELEME + SÜPRİZ İŞLEMCİ TESTLER  GTX970 OMEGA / FX6300 İNCELEME + SÜPRİZ İŞLEMCİ TESTLER [simage]http://i.hizliresim.com/BRLY4V.png[/simage]

OC İLE 3.4 GHZ

GTX970 OMEGA / FX6300 İNCELEME + SÜPRİZ İŞLEMCİ TESTLER  GTX970 OMEGA / FX6300 İNCELEME + SÜPRİZ İŞLEMCİ TESTLER  GTX970 OMEGA / FX6300 İNCELEME + SÜPRİZ İŞLEMCİ TESTLER  GTX970 OMEGA / FX6300 İNCELEME + SÜPRİZ İŞLEMCİ TESTLER

OYUN TESTLERİ

STOCK HIZ 2.9 GHZ

Bioshock İnfinite

OC İLE 3.4 GHZ

Bioshock İnfinite

GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ ARKADAŞLAR MİS GİBİ DARBOĞAZ VAR, FAKAT BİRÇOK OYUNDA YİNE GÖRÜYORUM GPU KULLANIMI %99 OLARAK. CRYSİS3 VE FARCRY 3 VİDEOLARI ÇEKTİM YARIN BİR ARA UPLAMA DÜŞÜNCESİNDEYİM. 2 OYUNU DA HEM 1080P HEM 2715x1527 ÇÖZÜNÜRLÜKTE FULL DETAYDA KAYDETTİM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metebyr -- 13 Ocak 2015; 11:52:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: metebyr

BONUS İŞLEMCİ TESTLERİ

DİKKAT GARİP DARBOĞAZ DEĞERLERİ İÇERİR

DARBOĞAZ DARBOĞAZ DİYE DİYE EN SON DEDİM DARBOĞAZ BİR YAPTIRAYIM HERKES RAHATLASIN NEYMİŞ GÖRSÜN ARKADAŞLAR.

TEST İŞLEMCİMİZ CCC ATHLON X3 435 CCC

KENDİSİ 2.9 GHZ OLUP 45 NM TEKNOLOJİSİ İLE ÜRETİLEN KÜTÜK GİBİ BİR İŞLEMCİDİR. İLK ÜRETİM ŞEKLİ OLARAK PHENOM SERİSİNDEN OLSA DA BAZI DURUMLARDA UYGUN FİYATLI ÜRÜN OLMASI İÇİN BAZI DURUMLARDA DA ÇEKİRDEKLERDEN BİRİ STABİL DEĞİLSE ÇÖPE GİTMEDEN SATILABİLMESİ İÇİN 4 ÇEKİRDEK OLARAK ÜRETİLİP 3 ÇEKİRDEK OLARAK SATILMIŞ BİR İŞLEMCİDİR. BİRÇOK ORTA ŞEKERLİ VE İYİ AMD ANAKARTLARDA CORE UNLOCK VARDIR VE BU KAPALI ÇEKİRDEĞİ AÇABİLİRLER, FAKAT BENDEKİ ÇEKİRDEK BOZUK OLDUĞUNDAN ÖTÜRÜ KAPATILDIĞINDAN CORE UNLOCK ETTİĞİMDE WİNDOWS YÜKLENİYOR KISMINDA DONMAKTADIR. PEK BİR ÖZELLİĞİ OLUP YENİ TEKNOLOJİLERİN HİÇBİRİNİ DESTEKLEMEYEN İŞLEMCİMİZİ HEM 2.9 GHZDE HEMDE 3.4 GHZDE İNCELEDİM. NANOMETRE VERİMSİZLİĞİNDEN DOLAYI 3.4 GİBİ BİR DEĞERE ULAŞMAK ADINA 1.5 VOLTTAN FAZLASINI DA VERMİŞ BUNULUYORUM. TESTLERDE GTX970 İ STANDART AYARLARDA OC YAPMADAN KULLANDIM.

SENTETİK TESTLER

STOCK HIZ 2.9 GHZ

GTX970 OMEGA / FX6300 İNCELEME + SÜPRİZ İŞLEMCİ TESTLER  GTX970 OMEGA / FX6300 İNCELEME + SÜPRİZ İŞLEMCİ TESTLER  GTX970 OMEGA / FX6300 İNCELEME + SÜPRİZ İŞLEMCİ TESTLER [simage]http://i.hizliresim.com/BRLY4V.png[/simage]

OC İLE 3.4 GHZ

GTX970 OMEGA / FX6300 İNCELEME + SÜPRİZ İŞLEMCİ TESTLER  GTX970 OMEGA / FX6300 İNCELEME + SÜPRİZ İŞLEMCİ TESTLER  GTX970 OMEGA / FX6300 İNCELEME + SÜPRİZ İŞLEMCİ TESTLER  GTX970 OMEGA / FX6300 İNCELEME + SÜPRİZ İŞLEMCİ TESTLER

OYUN TESTLERİ

STOCK HIZ 2.9 GHZ

Bioshock İnfinite

OC İLE 3.4 GHZ

Bioshock İnfinite

GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ ARKADAŞLAR MİS GİBİ DARBOĞAZ VAR, FAKAT BİRÇOK OYUNDA YİNE GÖRÜYORUM GPU KULLANIMI %99 OLARAK. CRYSİS3 VE FARCRY 3 VİDEOLARI ÇEKTİM YARIN BİR ARA UPLAMA DÜŞÜNCESİNDEYİM. 2 OYUNU DA HEM 1080P HEM 2715x1527 ÇÖZÜNÜRLÜKTE FULL DETAYDA KAYDETTİM.

değerler düşük geldi oc li halde tombraider en az 88 90 vermeliydi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi encuni -- 13 Ocak 2015; 3:49:14 >

• encuni kullanıcısına yanıt
    dostum sen athlonun skorlarını 6300 sandın herhalde. 6300 ün sonuçları ilk mesajda, ortalama fps 97.5
  • quote:

Orijinalden alıntı: metebyr

dostum sen athlonun skorlarını 6300 sandın herhalde. 6300 ün sonuçları ilk mesajda, ortalama fps 97.5
    Darboğaz olayını ben pek ciddiye almıyorum eskisi kadar. Apu sisteme 270x taktım BF4 te işlemcim %100 kullanılmasına rağmen GPU Usafe %95 lerde seyrediyor ve gayet akıcı. Ben mantle a güvendim o yamuk yaptı. Dx11.1 de gayet akıyor oyun her ne kadar işlemcim abi üzerime çok geliyorlar dese de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: XavierPedro

Darboğaz olayını ben pek ciddiye almıyorum eskisi kadar. Apu sisteme 270x taktım BF4 te işlemcim %100 kullanılmasına rağmen GPU Usafe %95 lerde seyrediyor ve gayet akıcı. Ben mantle a güvendim o yamuk yaptı. Dx11.1 de gayet akıyor oyun her ne kadar işlemcim abi üzerime çok geliyorlar dese de.

Alıntıları Göster
    darboğaz deyip piyasasını düşürsünler bizde alıp kullanalım.
    x4 860k felan yok piyasada şahsen testlerini göremek istediğim işlemcilerden biri. nedense fm2+ daha çekici geliyor.
    anakartı uygun fiyatlı olduğundandır belki de.

• Teşekkürler testler için.Mesajimiz bulunsun musait olunca okurum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • metebyr kullanıcısına yanıt
    6300lü sistemde işlemci stok halde iken batman'de depth of field ve hardware acc physx sona çekip tekrar bi test alır mısın sanırım intelle aynı sonuçları aldığını kanıtlayacağız hadi bakalım

bu arada haritalar yüklenirken darboğaz oluyor demişsin öyle bişe yok harita yüklenirken grafik işlemcine ihtiyaç olmaz neticede 2d bir ekran yanlış olmuş yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enes P. -- 13 Ocak 2015; 9:37:12 >
  • İşlemci tanıtım kısmını okurken güldüm. Güzel bir anlatım olmuş. Elinize sağlık.

Oyun testlerinin üstüne her oyunun adını yazarsanız iyi olur. Benim gibi oyunu bilemeyen; ama merak edenler çıkabilir.

• Enes P. E kullanıcısına yanıt
    intel daha iyi ve aynı olmayan biraz daha yüksek sonuçlar verecektir hep ki buradaki önemli nokta amd işlerimcilerinin de iş yapabiliyor olduğunu göstermek ve çöp muamelesi yapmanın yanlış olduğu. bazı adamlar var hd7850 ye darboğaz yapar diyor, hayatında ne görmüş ne kullanmış ama yanlış yönlendiriyor. i3 ün ilk neslindeki giriş modelini al daha yüksek fps diyor 2 çekirdekli işlemcilerin daha iyi olduğu söylüyor vs vs.

istediğin testleri de yaptım, söylediğin ayarlarda pek işlemcinin etkisi yok gibi physx fena birşey mesela mafia 2 de physx açıyorum ortalama fps 34 çıkıyor, tüm ayarlar aynı physx kapatıyorum 130-150 civarı fps çıkıyor :D batmande de durum aynı, physx yüksek yapınca da gözüme normal ayardakine göre farklılık gelmiyor

yükleme olayında da fc4 oynarken herşey yağ gibi video da çektim uplamayı düşünüyorum elimde ok tavuk geyik falan kovaladım, herşey iyiyken tepeye çıkıp ardına geçicem o an anlık fps düşüp tekrar toparlıyor. araçlar gidiyorum 1 saniye sürmeyen bir yükleme oluyor sanırım o ara işlemci onunla ilgilenirken ekran kartını besleyemiyor galiba ve kullanım %40 lara düşüyor sonra tekrar %99 oluyor. bu olayı 8350 ile yaşamadım, belki shadow play açıktı fx6300 ile ondan olabilir

keşke antialiasingle oynamasaydın intelle aynı sonuçları almışsın ama bütün ayarlar aynı kalsın 4x msaa yap önceki gibi
    test için kullandığın oyunlar yanlış dostum şöyle ki kimse benchmark testlerine bakmıyor oyun içi testlerine önem veriyor fx 6300 güzel bir işlemci ama oyunların %70 de darboğaz yapacaktır bu yaptıklarında darboğaz yapmayacağı oyunlardan bir kaçıdır bu testlerine bir kaç tanesini ekleyelim crysis 3 mesela diyeceksin ki neden çünkü crysis 3 ekran kartından çok işlemciye yüklenir bakalım fx 6300+gtx 970 ikilisi bunun üstesinden gelecek mi? 2. oyun ryse of rome olmalı bu oyunda oldukça güçlü bir oyun işlemciye yük bindiren bir oyun 3. bf4 single player yapman diyeceksin neden çünkü single player da her bir duruma oyun işlemcinin bir çekirdeğine görev vermiş bu sebepten single da işlemciye yük binecektir çok çekirdekli olması bakalım bu oyunda ne avantaj verecek 4. ac unity bu oyunda her bir çekirdeği görev atayan bir oyun ve işlemciye yük veren bir oyun bunuda test etmelisin 5. watch dogs olmalı bu oyunda açık dünya olduğu için daha çok işlemcilere yük bindirdiği için bu oyunu da test etmelisin bakalım bu dediklerim ne sonuç verecek

1. Crysis 3
    2. Ryse Of Rome
    3. BF4 (Single player) Story mod
    4. AC Unity
    5. Watch Dogs

bu oyunlarda eğer ki ekran kartı kullanımı düşmez ise darboğaz yoktur ama 4ghz hızda kesinlikle darboğaz olacaktır 4.5ghz çıkarabilirsen çok daha iyi olur bize de fikir olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moonquad -- 13 Ocak 2015; 13:33:02 >

• Eline saglik guzel is ugrasmissin o kadar , ne yapiyoruz fx darbogaz yapar diyip herkeze yayiyoruz herkez intele kosarken bizde daha ucuza fx alip tadini cikariyoruz :)

• moonquad kullanıcısına yanıt
    1 ve 3 doğru gerisi yanlış ac unity sorunlu bi oyun watch dogs kriter olabilir ancak konmadığı için yanlış yapmışsın denecek bi oyun değil açık dünya olmasıda işlemciye değil diskine ve ramine yük bindirir

crysis 3 ile sağlam çalışırsa ki bu testlerden sonra artık emin oldum işte o zaman intelcilerin çoğu epey bi kızarıp bozaracak
  • Enes P. E kullanıcısına yanıt
    hocam merak etme dediklerimi yapsınlar bize de fikir olsun bu yazdıklarımı yapar da iyi sonuç verirse herkes susar çünkü bu oyunlarda netde inceleme yaptım ve neredeyse hepsinde fx 6300 4.5ghz de darboğaz yaptı onun için diyorum bunları bir yapsın ac unity evet sorunlu fakat bunu göz önünde bulundurmalıyız ona göre fikir olmalı çünkü ben de özellikle test yaparsam bunları kullanıyorum benchmarklarla oyun içi bam başka sonuç verir benchmarka göre ya düşük ya da yüksek çıkar onun için oyun içi yapılmalı testler
    dostum ryse var crysis 3 var diğerleri yok ama bf4 yerine bir de bf3 denerim şimdi, ayrıca fc4 ve wolfenstein de koyayım. şöyle ki onların içinde benchmark olmayınca değerleri görmek zor çünkü athlon işlemci bile oyunlarda genelde %99 u gösteriyor. bazen 55 oluyor bazen 99 tam kararlı değil. bu saydığın oyunlarda da hep görecektir, video çekince de çok oluyor boyutlar. ama şimdi bi 3-5 ekran görüntüsü alıp geleyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Enes P.

1 ve 3 doğru gerisi yanlış ac unity sorunlu bi oyun watch dogs kriter olabilir ancak konmadığı için yanlış yapmışsın denecek bi oyun değil açık dünya olmasıda işlemciye değil diskine ve ramine yük bindirir

crysis 3 ile sağlam çalışırsa ki bu testlerden sonra artık emin oldum işte o zaman intelcilerin çoğu epey bi kızarıp bozaracak
    amd firmasına sorsanız darboğaz der ama bizim fanlar aştı, amd işlemci al ama amd nin dediğine inanma.
    kardeş dediğim ayarları yapsana bi
    objektif olunacksa dediğin gibi sorunlu oluşu göz önünde bulundurulacaksa yapılsın eyvallah ama intelciler ortaya atlayıpta en ufak bişeyde "aa bak unityde darboğaz yaptı" diyipte haksızlık yapacaklarsa yapılmasın.

bende 6300 kullanıcısıyım max hangi kartı takacağım konusunda bizide biraz daha aydınlatır

birde senin donanımlar neydi hangi oyunu hangi ayarlarda nasıl test ettin bakabilir miyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Enes P.

kardeş dediğim ayarları yapsana bi
    eksici fanlar işbaşında, buda kapak olsun.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.