Şimdi Ara

güç kaynağıda değişti sistemde hala micro stuttering var çıvdırıyovum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

sistem

i7 6700
    msi h110m pro vd
    msi gtx 1060 6gb gaming x
    16gb ram ddr4 2133mhz
    dün aldığım yeni güç kaynağı corsair cs 750m +80 gold 750w

evet arkadaşlar en son ekran kartını garantiye verdim ve sorun yok diyip geri yolladılar şişlide bir msi yetkili servisiydi bayağı adamlarla telefonda kavga ettim bana güç kaynağın yetmiyordur onu değiştir dediler (eski psu; thermaltake smartpower 550w +80 bronze)

eski psu ile sistemim ağır oyunlarda kendini resliyordu :project cars vs sürekli res atıyo yeni psu da res problemi daha olmadı ama hala takılıyor sistem yabancı forumlarda arattım bu olaya "frametime spikes" diyorlar anlık random olarak ms yükseliyor bf4'ten tutun insurgency kadar her oyunda aynı problem

bu sorunu nasıl çözeceğim yardımcı olurmusunuz ?

• yapman gereken basit aslında. Her bir bileşeni ayrı olarak test et. bi yerlerden g4560 veya i3 6100 bularak test edebilirsin. Eğer dediğin sorunlar gitmişse işlemci anakart uyuşmuyor demektir aynı şekilde anakartı da değişebilirsin denemek için.
  • H110M suçlu gibi gözüküyor
  • Anakart , ram, hdd olabilir.

Bu sırayla denenmesi lazım.

Bir bilgisayarcıya gidip denetin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harddiskten kaynaklı olabilir harkdiskiniz ömrü kaç yıllık veya yenimi ayrı yetten HWmonitör ile bileşenlerin ısı degerlerini yazabilirmisiniz.
  • Ayni ekran kartini baska bir pcde deneyin. Eger ayni frame atlamalariyla karsilasirsaniz ekran kartinda ariza vardir. Ama ekran kartinda problem olma ihtimali dusuk. 1060 zaten cok isinmaz da. İsi problemi de degildir.

İslemci kaynakli olacagini da sanmiyorum.

Hdd problemi olabilir.

• Birinci şüpheli sabit disk. İkincisi anakart.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlemci sıcaklığı nasıl?
    Ram bellek tek mi?
    Hdd testi yaptınız mı?
    İnternet bağlantınız nedir? Kablolu mu bağlanıyorsunuz kablosuz mu? Eğer kablosuz ise kablo bağlamaya çalışın ge bir de öyle deneyin.
    Olmazsa sistemi iyi bir internet bağlantısı olan başka bir yerde test edin.
    Monitör ve mouse nedir? Hangi ayarlarda kullanıyorsunuz?
    "Yüksek ms" dediğiniz kısımları ekran görüntüsü alıp atabilir misiniz? Ms değerleri de gözüksün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 11 Eylül 2017; 1:30:53 >
  • kasa ve monitörü kucaklayıp başka odaya taşın bide öyle dene bakalım. kullandıgın 3 lü prizi de kullanma
  • Umarım bu sıstemde ssd vardır yoksa bosuna ugrasma cozmeye
  • Karl_marx kullanıcısına yanıt
    Yazmayı unutmuşum samsung 750 evo 250 gb ssd kullanıyorum

• Arkadaşlar işlemci sıcaklığı ve gpu sıcaklığı gayet normal değerlerde 55 dereceyi geçmiyor zaten gpu garantiye gittiğinde macunu değiştirmişler

Ramler dual channel çalışıyor
    İnternet olmadan single girincede aynı sorunla karşılaşıyorum
    Monitörüm aoc 75 hz 1 ms oyuncu monitörü
    İn put lag oluyor diye başka farelerle denemiştim şuan kullandığım logitech g300s

Benim bilgim parçalar konusunda pek yoktur ama şüphelendiğim cpuya güç veren anakart vrm lerinde sorun olabilir

• neden_acıklanmıyor N kullanıcısına yanıt
    ssd kaynaklı degil gibi büyük ihtimal işlemci kullanımı %100 deviyesine çıkıyor veya ısı problemi bunlaru oyun esnasında ölçebilirmisiniz

• Format at düzelir

• sorun güncel

kaç kere format attım win 7,win8 ve 8.1 denedim birşey değişmiyor
  • Dpc Latency adındaki program ile bize gecikme değerini söyler misin? Belki çalışan parçalar normaldir, sorun da yazılımların veya sürücülerin birinden kaynaklıdır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Dpc Latency adındaki program ile bize gecikme değerini söyler misin? Belki çalışan parçalar normaldir, sorun da yazılımların veya sürücülerin birinden kaynaklıdır.

Dpc latency windows 10 düzgün çalışmıyor
    Latency moon daha kullanışlı
    Oyunda windowed fullscreen kullanırsam latencyde problem yok fullscreen alt tab yapınca latency fırlıyor onun haricinde problem yok

Sorun hala devam ediyor

• neden_acıklanmıyor N kullanıcısına yanıt
    Nvidia kartlarda böyle bir olay yok muydu sanki? Hatırımda öyle kalmış.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.