Bildirim
Guild Wars 2 almalı mıyım tavsiye lütfen
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Bu tarz oyunlardan beklentin nedir? Onu yazarsan yaklaşık bir şeyler söyleyebilirim. -
yani sıkmicak dövüş sistemi güzel iteme paraya değilde yeteneğe bağlı bir oyunmu acaba yoksa klasik mmorpg mi? klasik mmorpg leri sevmiyorum tıkla vursun falan -
Oyunda item yapmak zor değil. Parayı veren düdüğü çalar sistemi yok. Herkes her istediğini rahatlıkla alabiliyor veya yapabiliyor. Oyun tıkla vursun mantığı var fakat auto atack da mevcut. Ranged karekterler ile hedefi targetladın mı auto atabiliyor. Sen sadece skilleri kullanıyorsun. Mele karekterlerde de mevcut fakat vurduğun yaratık biraz uzaklaşınca doğal olarak auto atağı bırakıyor. Takip etmiyor. Bu konuda en güzel runes of magicin sistemiydi. Skilin range'ına kendi auto gidiyordu. Başka sormak istediğin varsa cevaplayabilirim. -
www.guildwars2tr.com diye Türkiye sitesi var.
ordan da araştırabilirsin.
fakat oyunu çok kişi bıraktı.
çok kolay 80 level oluyorsun.
itemleri kolayca elde ediyorsun.
sınırlı sayıda oyuncunun katıldığı world vs world savaşları var. onun dışında da bir de 5 vs 5 pvp savaşları var.
şahsen savaşlarda sınırlı oyuncu kitlesi olmasını MMO tarzına aykırı olduğunu düşünüyorum.
80 olduktan sonra bunlardan başka yapacak bişey yok. harita görevleri pazıl görevleri... bu kadar yani...
üst sınıra ulaştıktan sonra yapacak bişey yok, hedef yok. amaç yok. öyle boş boş vakit harcamaya çalışıyorsun...
bence gw2 alırsan pişman olursun, paran boşa gider... -
hmm teşekkürler yardımlar için almaktan vazgeçtim :/ -
Fakat şunu ekleyelim oyuna sürekli yeni birşeyler ekleniyor. World eventlar var yeni contentler filan geliyor. Kendi açımdan akşam eve gidiyorum 2-3 zindanın bir kaç pathini bitiriyorum hepsini bitirmeye vakit yetiremiyorsun ondan sonra bir iki world event yapıyorum bakıyorum saat 00.00 olmuş. Eğlenmek için güzel bir oyun sıkılmıyorsun. Birde aylık ücret sistemi olmadığı için alsanda çok fazla pişman olmazsın. En fazla 100 tl gider. Şu aralar oynanacak doğru düzgün MMO'da yok açıkcası. Ben elders scroll's online'ı araştırdım. Forumlarda milletin izlenimlerine baktım açıkcası pek içime sinmedi. Hem aylık 15 $ gibi bir ücreti var hem peşinen verilen bir ücret var. Yani yine de araştırmak lazım. -
Genel olarak tarzına az çok uyuyorsa ; oynayabileceğin en iyi mmorpg'lerden biri bu.
Oyuncu durumu çok iyi , çoğu server very high durumda.Zaten guest sistemi olduğu için günlük 2 kere olmak üzere diğer serverlara geçebiliyorsun.Sadece wvwvw kısmına giremiyorsun.
Oyunda yapacak çok şey var , yok değil kesinlikle.Sadece seni birşeye itmiyor , sana kalmış yapacağın herşey.Üst baş dizme kolay ama dediğim gibi uğraşmak istersen seni 1-2 ay uğraştırabilecek silahlar/zırhlar var.Ha tabi diğer oyunlardaki gibi öyle stat olarak aşırı etkilemiyor ama şahsen saçma salak +5 str +4 int +1000 attack stat verecek bir item için 1 hafta uğraşacağıma , elimde olmasının anlamı olan , görenlerin * vay be adam yapmış * diyeceği ve güzel görünüşlü bir silah için 1 ay uğraşmayı tercih ederim.
Ayrıca çoğu mmorpg gibi son levela ulaşıp hop dungeon/raid farmına bağlama gibi bir durumun yok.İstersen gidip günlük dungeonlarını tamamlarsın , fractal adlı random dungeonlardan oluşan yeri yaparsın , gider event/champion farmlarsın , harita açarsın.Sana kalmış herşey.Yani anlatmak istediğim open world kısmının da bir anlamı var end game'e ulaştıktan sonra.Sürekli her yerde eventlar var ve belli saatlerde veya önceki yapılışından belli bir sonra çıkan world bosslar falan var.
Dövüş sistemi zaten şu ana kadarki en iyi çalışan ve zevkli dövüş sistemidir kanaatimce.Bakma öyle 3-5 skill basıyorsun böyle oyun mu olur diyenlere.O kadar çok skill kombinasyonu ve taktik varki.Başka herhangi bir oyunun pvp'sinde bu kadar emek harcayabileceğini sanmıyorum.
Spvp ve WvWvW tarafı zaten ayrı birşey oyunun.Gerçi WvWvW'e pve gear/trait'inle giriyorsun da spvp bildiğin competetive pvp oyunlar gibi birşey.Yani cs , lol gibi.Giriyorsun belli item setlerinden alıyorsun , traitlerini skillerini ayarlayıp direk giriyorsun işte kapışıp çıkıyorsun.Belli sıralama , levelın var işte.
Sürekli 2-3 haftada bir live story adı altında yeni eventlar geliyor ve oyunun hikayesi devam ediyor.
Kısaca oyun her türlü alıp , oynanılabilir bir mmorpg.Bizim millet daha legendary yapmadan , ascended armor/weapon yapmadan , achivement , adam gibi wvwvw , spvp , event , live story vs vs. yapmadan sadece 1-2 karakter 80'leyip bırakıyor.Sonra işte arkasından yapacak bişey yok diye atıyor tutuyor.Sen videolarını izle , yorumları iyice oku (Yabancı forumları da araştırmanı öneririrm) kendin karar ver oynayıp oynamayacağına.Şu anda bu oyunun herhangi bir alternatifi yok.Ayrıca zaten üstteki arkadaşın dediği gibi çok fazla oynayacak mmorpg oyun da yok piyasada , ve elindeki en iyi alternatiflerden biri budur.
-
Teşekkürler aydınlattığınız için. Tekrar bakıcam -
peki hocam 256 mb ekran kartı 2gb ram e sahip bilgisayarda kasmadan oynayabilirmiyim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Helcarax -- 5 Şubat 2014; 16:18:28 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Rockwelll
peki hocam 256 mb ekran kartı 2gb ram e sahip bilgisayarda kasmadan oynayabilirmiyim
Hiç sanmıyorum hocam.Yüksek sistemlerde bile bazı yerlerde (Özellikle kalabalık wvwvw savaşlarında ve eventlarda) kasmalar oluyor.O yüzden pek rahat oynayabileceğinizi sanmıyorum. -
Guildwars2 Minimum Sistem Gereksinimleri..
Windows XP Service Pack 2 veya üzeri - Intel Core 2 Duo 2.0GHz , Core i3 , AMD Athlon 64x2 veya üzeri - 2GB RAM - NVIDIA GeForce 7800, ATI X1800 , Intel HD 3000 veya üzeri (256MB video RAM ve shader model 3.0 veya üzeri) - 25 GB boş sabit disk alanı - Geniş bant internet bağlantısı - Klavye ve fare
minimum sistem gereksinimi böyle ise www de söylediğin özellikle adım atamazsın ;) -
Merak ettiğim bir konu var. Mesela wvw denilen savaşlar her zaman oluyorumu yada haftada bir gibimi ve süre sınırlaması varmı 30 dk. gibi? Birde düşman öldürünce pvp puanı veriyormu veriyorsa o puan bir işe yarıyormu item vs. prestij gibi? Aydınlatırsanız sevinirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi takatonia -- 6 Şubat 2014; 21:13:57 > -
quote:
Orijinalden alıntı: takatonia
Merak ettiğim bir konu var. Mesela wvw denilen savaşlar her zaman oluyorumu yada haftada bir gibimi ve süre sınırlaması varmı 30 dk. gibi? Birde düşman öldürünce pvp puanı veriyormu veriyorsa o puan bir işe yarıyormu item vs. prestij gibi? Aydınlatırsanız sevinirim.
Hocam sürekli oluyor , belli bir zamanı yok.Toplam 4 haritası oluyor wvwvw'nin.3 taneside bu savaşan 3 serverın ana kaleleri bulunuyor.Sonuncu alan Eternal Battlegrounds diye geçiyor ve en büyük kaleyi ortasında bulunduruyor.
Düşman öldürünce hem loot geliyor hem de wvwvw levelı alıyorsun.Level aldıkça dağıtabileceğin puanlar geliyor sana.Ama bunlar sadece wvwvw haritalarına özel statlar.Mesela her serverın kendi kalelerinde/kamplarında vs. bulunan guardlardan daha az damage yeme veya tam tersi onlara daha fazla vurma veya arrow cart , balista tarzı şeyleri etkileyen özellikler bunlar.
Ayrıca son Living Story patch'i ile yeni bir wvwvw alanı geldi Edge of the Mist diye.Önceki haritalardan bağımsız yeni bir yer.Baya da hoş olmuş.Hem havada olduğu için hem de dar geçitler çok fazla olduğu için (köprü gibi) çok fazla kapışma oluyor.
Son olarak wvwvw'de adam öldürdükçe düşen çantalardan Badge of Honor adlı bir item düşüyor.Bununla kendi kalenizde satılan zırh ve silahları alabiliyorsunuz.
-
7/24 www savaşları devam ediyor hiç durma yok ;) -
Oyunu pre order olarak alıp 2,3 günde 80 olmuştum o zamanlar bunun gibi de değildi baya eksikleri vardı ve gerçekten 80 olduktan sonra yapacak pek birşey kalmıyor , çoğu guild 200 üzeri ama online sayıları 30 u geçmiyor.Oyuna geçen gün tekrardan başladım hazırda 3 tane 80 karakter vardı , ara sıra pvp pve yaparım diye 2 günde yine sıkıldım oyundan , oyunda 80 lvl dan sonra yapacak pek birşeyin kalmaması ve guildlerin çoğunun boş olması insanın canını sıkıyor , sistemin gw2 için zaten düşük , oyunda da yeteri kadar zevk alacağını düşünmüyorum , başlamanı önermem -
Genel olarak herkes 80kolay olunuyor ve yapılacak bir şey kalmıyor diyor ancak oyunun amacı zaten çabuk bir şekilde 80 olup WvWye atılmakla alakalı. 10.000e yakın WvW rankı var ki siz rank 100adam görünce "oha adam 100" diyorsunuz zaten. Gw2 pve üzerine kurulu bir oyun değil pvp üzerine kurulu. Diğer MMORPGlere pek benzemez klasik Healer Tanky Dps bulamazsın. Oyunun en hızlı satan MMORPG olduğunu ve 2012nin en iyi oyunu seçildiğini unutma(Times tarafından). Yarı non target bir sistemi var diyebilirim. World versus Worlde sınırlı sayıdaki insanlar giriyor diyenlere de bakma 5 devasa map(5.yeni geldi), yüzlerce kişiyi bir arada bulabilirsin ve 7-24 savaş var genellikle team speakten commanderlarla beraber gidilir ortalama 60-70 kişiyle ama bu oynadığın sunucuya bağlı. Sadece 5vs 5 pvp savaşları yok değişik maplerde bölge kapıp puan toplama olayı var ve kişi sayıları farklı olabiliyor 3,5,8 gibi. Ayrıca set silah yapmak kolay deniyor ancak onların bahsettikleri silahlar EXOTIC olarak geçen genelde dungeonlardan token toplatıp alınan setler ancak bundan sonra ASCENDED silahlar ve LEGENDARY silahlar geliyor ki bunlar seni aylarca meşgul eder. 2 haftada bir özel hikayeli içerikler geliyor öyle az buz da değil baya detaylı ve tabi ki eğer seversen. Kısacası araştır derim oku izle görüşleri dinle ama mesela WoW oynuyordun sonra GW2 ye geldin sen bu oyunu sevmezsin, sevemezsin. Klasik mmorpg mantığı ile yaklaşmamalısın. Mesela 4gündür elder scrolls online ın betasındayım çok da bekledim bir oyun ama alıştığım bazı şeyler olduğu için çok yadırgadım. Başlayacaksan eğer emin ol sende de böyle olmayacaksa başla. Ayrıca 120lira harcama uygun sitelerde 60-70e bulursun sıfırını. Sanalsaraya bak derim uygundur orada
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Cleyear
Genel olarak herkes 80kolay olunuyor ve yapılacak bir şey kalmıyor diyor ancak oyunun amacı zaten çabuk bir şekilde 80 olup WvWye atılmakla alakalı. 10.000e yakın WvW rankı var ki siz rank 100adam görünce "oha adam 100" diyorsunuz zaten. Gw2 pve üzerine kurulu bir oyun değil pvp üzerine kurulu. Diğer MMORPGlere pek benzemez klasik Healer Tanky Dps bulamazsın. Oyunun en hızlı satan MMORPG olduğunu ve 2012nin en iyi oyunu seçildiğini unutma(Times tarafından). Yarı non target bir sistemi var diyebilirim. World versus Worlde sınırlı sayıdaki insanlar giriyor diyenlere de bakma 5 devasa map(5.yeni geldi), yüzlerce kişiyi bir arada bulabilirsin ve 7-24 savaş var genellikle team speakten commanderlarla beraber gidilir ortalama 60-70 kişiyle ama bu oynadığın sunucuya bağlı. Sadece 5vs 5 pvp savaşları yok değişik maplerde bölge kapıp puan toplama olayı var ve kişi sayıları farklı olabiliyor 3,5,8 gibi. Ayrıca set silah yapmak kolay deniyor ancak onların bahsettikleri silahlar EXOTIC olarak geçen genelde dungeonlardan token toplatıp alınan setler ancak bundan sonra ASCENDED silahlar ve LEGENDARY silahlar geliyor ki bunlar seni aylarca meşgul eder. 2 haftada bir özel hikayeli içerikler geliyor öyle az buz da değil baya detaylı ve tabi ki eğer seversen. Kısacası araştır derim oku izle görüşleri dinle ama mesela WoW oynuyordun sonra GW2 ye geldin sen bu oyunu sevmezsin, sevemezsin. Klasik mmorpg mantığı ile yaklaşmamalısın. Mesela 4gündür elder scrolls online ın betasındayım çok da bekledim bir oyun ama alıştığım bazı şeyler olduğu için çok yadırgadım. Başlayacaksan eğer emin ol sende de böyle olmayacaksa başla. Ayrıca 120lira harcama uygun sitelerde 60-70e bulursun sıfırını. Sanalsaraya bak derim uygundur orada
Silah drop olayına bende katılıyorum forumda çoğu kişinin dediği gibi silahları kolay elde edemiyorsun.Çok iyi yerlere değinmişsin oyunu aldıktan sonra hardcore kasıp 2,3 güne 80 olup yapacak birşey bulamayınca bırakmıştım , daha doğrusu oyundan beklentim 1v1 ,2v2 .. wow tarzında arena sisteminin olmasıydı fakat bunu getirmediler , oyunun bağlantı probleminden dolayı da arkadaşlarımızla aynı partide dungeonlara girmekte sıkıntı da yaşayınca sıkılıp oyunu bıraktık.Arada sırada oyuna girip bakınıyorum fakat oyunda beni bağlayan birşey bulamadığım için sıkılıp bırakıyorum.Birde oyunun guild sistemine hiç ısınamadım.GW2 tıpkı GW1 gibi kendi oyuncu kitlesini yaratmış durumda.
-
Oyunun endgame'i wvw üzerine. Guild/Arkadaş kitlesi ile gang/raid olarak world pvp atmanız lazım ki zevk alasınız. Ama şu var bir yerden sonra amaçsızlık baş gösteriyor, amaç olmadığı için kasacak birşey bulamayabiliyorsunuz.
Yani en azından ne biliyim öldürdüğümüz adamlardan özel puan gelip onla guildi upgrade etseydik vs. yada guildi diğer guildlerin ötesine götürebilseydik yada benzeri bir amaç olsaydı oturup kasardık sürekli. Wxp olayı kişisel olarak kalmış kimse göremiyor.
Oyun genelde tamamen casual gamer'lar için, ben hardcore oynadığım halde 1.5 sene oynayabildim tabi arkadaş çevresi ile, ama şu an yapacak birşey bulamıyorum artık. Item grind olayı olmadığı için item da kasılmıyor öyle çıkmazda kaldık.
Resmi forumdaki oyuncu kitlesi en ufak grind gelse hemen ağlıyor, aşırı casual oyunculardan oluşuyor. %4 fark yaratan ascended itemlara bile grind diye ağladılar. Bu da oyunun developerlarını kısıtlıyor oyunu bu kitleye basit tutmak için hardcore yenilikler getiremiyorlar.
Kesinlikle living story bitirilip(ki son 3 tane kaldı) büyük bir expansion pack gelmesi lazım ki oyuncuları yeniden oyuna çekebilsin. Duyduğuma göre nisan sonlarına doğru büyük bir patch geliyor ama expansion değil sanırım.
Spvpye ise yeni modlar mapler ve unlock sistemi vs. gelecek diye duymuştum. Rank olayı falan da değişecekmiş. Spvp olayı oyun çıktığından beri beta versiyon gibi duruyor hiç yenilik gelmedi, firma uyuyor mu anlamadım zaten.
Kore firmalarını bu konuda tek geçiyorum, oyuncuyu oyunda tutmak için sürekli çalışırlar sık sık köklü yenilik getirirler vs. Gw2 aslında yüksek potansiyeli olan çok daha iyi yerlere gelebilecek bir oyun, ama firmanın anlamsız kararları yüzünden potansiyeline erişemiyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Goril1
Fakat şunu ekleyelim oyuna sürekli yeni birşeyler ekleniyor. World eventlar var yeni contentler filan geliyor. Kendi açımdan akşam eve gidiyorum 2-3 zindanın bir kaç pathini bitiriyorum hepsini bitirmeye vakit yetiremiyorsun ondan sonra bir iki world event yapıyorum bakıyorum saat 00.00 olmuş. Eğlenmek için güzel bir oyun sıkılmıyorsun. Birde aylık ücret sistemi olmadığı için alsanda çok fazla pişman olmazsın. En fazla 100 tl gider. Şu aralar oynanacak doğru düzgün MMO'da yok açıkcası. Ben elders scroll's online'ı araştırdım. Forumlarda milletin izlenimlerine baktım açıkcası pek içime sinmedi. Hem aylık 15 $ gibi bir ücreti var hem peşinen verilen bir ücret var. Yani yine de araştırmak lazım.
O konuda katılıyorum. Elder scrolls online betasını ben de denedim fakat çoğu şey gw2'den alınmış buna rağmen gw2'ye göre çok eksikleri var. En basitinden combat sistemi gw2 kadar zevkli değil, skill ve build çeşidi daha kısıtlı.
Esoda çevresel detaylar az, gw2'de su altına dalınca orada bile ayrı bir dünya yatıyor esoda dalma bile yok. Daha birçok karşılaştırma yapılabilir ama genel anlamda eso gw2'den geri planda kalacak bir oyun gibi duruyor. Bu durumda gözler gw2 ile aynı dağıtımcı firmanın(ncsoft)
yeni oyunu wildstar'a çevriliyor. Gw2'nin de çok eksiği var malesef, işte geliştirici firma arenanet bunları değerlendirebilse oyunun potansiyeli çok yüksek. Bayadır ses soluk çıkmadan bekliyorlar, büyük proje üstünde çalışıyoruz diyorlardı bakalım
ortaya ne çıkacak. Oyunun güzel yanı aylık ücret olmadığı için content gelince yeniden başlanabilir, ama bu aylık ücret olmaması content geliş süresini de yavaşlatıyor doğal olarak.
Benzer içerikler
- oyunindir club güvenilir mi
- eskiden oynadığım oyunu bulamıyorum
- wintrader ne demek
- wow private servers
- mmo oyunlar
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X