Şimdi Ara

Günde 2 Kere Dişimi Fırçaladığım Halde Dişimin Çürümesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ulan hem de köpek disimden hemen sonra başlayan bir dis
    Önceden cok ufak lekeleri flashla bakinca görürdüm
    Simdi bu baktım baya bi lekelenmis
    Lan ollum babamla hastanede kalirken bile fircaladim ben bu dişleri aman disim çürümesin diye
    Ve hatta her yemekten sonra naneli sakız çiğniyorum first vivident vs isyerinde bana kiziyorlardi hatta sakiz cigneme diye

Ulaaan ulan bu nasil bi saçmalıktır disimi fircalayacam diye dunyanin kimyasalini kullaniyorum macun ile omg

Bazi kisiler hayat boyu fircalamiyor 60 yasinda çürüğü yok sebebi genetik diyorlar

Ne dersiniz niye çürüyor bu dişler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• hayatinda disine firca degmemis, macun gorse pasta kremasi sanacak bi arkadasim vardi okulda. haftada 1 banyo yapar, bozulmus sosisli sandvic yer hasta olmaz, pandemide 1 kere elini yikadigini gormedim ama domuz gibi saglikli ve disleri de mermer gibi saglam bembeyaz. 9 kardesler. abileri falan da ayni. genetik galba yani baska bi aciklamasini bilmiyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam öncelikle renklenmeler çürük değildir. Fırçalamanız etkili olmuyor olabilir. Fırçanızı değiştirin mesela yumuşak bir fırça kullanıyorsanız biraz daha sert bir fırça deneyebilirsiniz. Genellikle orta sertlikte fırça öneririz. Fırçalama tekniğinizi değiştirin, youtubeda güzel videolar var, bakın. Fırçalarken süre tutun. Genellikle fırçalarken uzun gibi geliyor ama çoğu insan ideal süre olan 2-3 dk yı tamamlamıyor. Elektrikli fırça da deneyebilirsiniz. Ayrıca diş ipi de mutlaka kullanın. Fırçalarken yapmanız gereken esas şey her bir dişinizin ulaşılabilir her bir yüzeyindeki besin artıklarını ve plağı uzaklaştırmak

Diş çürüğünü etkileyen birçok faktör var. Beslenme alışkanlıklarınızdan tutun tükrük miktarınız hatta dişlerinizin şekline ve pozisyonuna kadar çürük aktivitesi değişebiliyor. Ama çürük oluşumundaki temel mekanizma aynıdır. Ağız içinin pH seviyesi düştüğünde diş minesinde çözülmeler başlıyor. O yüzden asitli gıdaları azaltabilirsiniz.

Şekerli yiyecekler ağız içerisindeki bakteri dağılımını değiştirir. İstenmeyen bakteri türleri baskın hale geçer. Bu da yine ağız içerisindeki pH dengesini bozar. Ve yine mineden çözünmeler başlar. Temelde amacımız bu olayın önüne geçmek.

• Diş fırçalama tekniklerinden, ne zaman fırçalandığına kadar değişken bir şey. Ben de aynı şekildeydim, diş eti çekilmem başlamış. tamamen fırçalama tekniğimi değiştirtti diş hekimim. Özetle kişiye bağlı bir şey olduğu için hekime danışmadan buradan olmaz.

• Kesinlikle şarjlı diş fırçası kullanın. Bu zamana kadar diş fırçalamıyormuşum diyeceksiniz. Normal diş fırçaları iyi temizleyemiyor o kadar.

Tükürük de bi enzimden bahsetmişti oytun erbaş. Lizozomdu galiba. Bazı insanların genetik olarak bu enzimi fazla olur ağır içindeki bakterilerin hücrelerini parçalar. Fırçalamasa bile dişleri çürümez diyordu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Leke konusu direkt çürük anlamına gelmeyebilir. Benim diş hekimim bana çürük yapısının çoğunluğunun aileden genetik geldiğini ve çocukluk dönemlerindeki beslenme ile alakalı olduğunu söyledi. Anne sütü alımı, çocukken düzenli süt vs. içilmesi gibi.

• DaYWaLkeR kullanıcısına yanıt

Diş doktoru söyledi şarlı dış fircalarinin hiç bir avantajı yokmuş. Tamamen kapitalist sistemin uydurması .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ön İki Dişimin Arası Çürük
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • senin dişlerini doğru fırçaladığını düşünmüyorum.

• necatiozfatura kullanıcısına yanıt

Hocam sen herkesin nerede olması diye konu açmıştın bir süre sonra birebir senin konuyu kopyalayıp ben açtım

• askerde bir çocuk vardı köylü bir tip. ağzına diş fırçası sürmemiştir hayatı boyunca ama adamn dişleri parlıyordu. ben her gün fırçalarım lekeli hep çürük falan. her şey genetik aga

• Yıl 2025 hala diş olayı gelişmedi.

• AMC A kullanıcısına yanıt
    Teee 20 sene evvel kök hücreden diş uretiliyor dedikodusu vardı

Hala dedikodu omg

• Günde 2 kere fırçalarım 5 dişim çürüdü. Birini kaybettim, ikisi kanal, ikisi dolgu.

• bende de aynı. gece yatmadan önce kesin fırçalıyorum. sabah da fırçalıyorum ama bazen unutuyorum sabahı. şekerli birşey yersem hemen sonrasında fırçalıyorum. buna rağmen bende de diş sağlığım iyi değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • SUBJECT 101 kullanıcısına yanıt
    Piyasadaki diş macunlarının hiçbiri 5 para etmiyor o yüzden.Hepsi yalan ticari ürün.Senede 1 kere dişciye gidip komple temizletmek lazımmış lazer falan tutuyorlar jel gibi birşey sürüyorlar.Türkiye fakirliğinide bu mümkün birşeymi değil tabiki.Bende öyle dişlerimi herzaman fırçalarım gene çürüdü çürüyor dişime 5 Tane implant takılması lazım falan çok büyük sıkıntı 160.000₺ masraf var dişimide komple bütün sorunları düzetmek istersem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 5 Aralık 2024; 8:54:43 >
  • Size en kısa yoldan dünyanın en zengini olma yolunu anlatıyorum: ağızdaki 100 çeşit bakteriden sadece 1 çeşiti olan, diş çürüklerinden sorumlu olan ve ismi de Streptococcus mutans olan tüm insanlığın başına kara bela olmuş bu bakteriyi, nokta atışı yerinde imha edecek bir ürün geliştirmek.. Bu ürün sadece bu bakteriyi hedef alacak ve diş çürükleri tarihe karışacak. Bir anda çürüklerle alakalı ticari sektör çökecek amma yapaacak birşey yok.

Aynı sorundan muzdaribim, yaşlı diş hekimi bile şaşırdı bu nassı iş diye ve sebebini bulamadı... Elde avuçta kalan dişleri de kaybetmemek için eşek gibi fırçalamaya dewamke...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 5 Aralık 2024; 10:5:12 >
  • dekareme kullanıcısına yanıt

Kıl oranı yükseldikçe diş sağlığı artıyor gibi, yoksa bu forum üyesi dolguya kaç gayme verdiğini belirten konu açardı..

• Falsoluserttop F kullanıcısına yanıt

Kıl oranı yükseldikçe diş sağlığının artmadığını kıllı forum üyesi cem_alim'in ağzındaki çürük ve dolgu sayısına bakarak öğrenebilirsin...Çünkü çürüklerden muzdarip ve ağzında dolgu varmış...

https://forum.donanimhaber.com/japon-tutar-mi--159646413

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 5 Aralık 2024; 11:33:16 >
  • dekareme kullanıcısına yanıt

KılGPT gibi adamsınız hocam..

• Diş çürümesi diş fırçalamaktan ziyade ne yediğinle alakalı bir şey. Diş fırçalamak aşırı abartılan bir şey. Önemli olan ne yediğine dikkat etmek. Kola,gazoz içtin mi bir kere istersen 4 kere fırçala o diş çürür. Çikolata,jelibon yedin mi çürür. Peynir, yoğurt,elma yemeni tavsiye ederim. Bunlar dişlerini diş etlerini güçlendirir. Bol bol su iç özellikle yemekten sonra. Geçmiş olsun

https://forum.donanimhaber.com/kac-yasindasiniz-kac-dis-curugu-var--146361669

Bu da benim açtığım konu üzerinden ne kadar geçti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anormal zirve -- 5 Aralık 2024; 15:51:22 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.