Şimdi Ara

Günde 3 şişe 200 ml soda içmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
4.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Günde 3 şişe 200 ml maden suyu içiyorum zararlı mıdır acaba?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Günde 3 Şişe (200 ml) Soda İçmenin Etkileri

Günde 3 şişe (200 ml) soda içmek, sağlığınız üzerinde olumsuz etkiler yaratabilir. Soda, yüksek miktarlarda şeker içerir ve bu da kilo alımı, diş çürümesi ve tip 2 diyabet gibi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Zararlı Etkileri:

• Kilo Alımı: Soda, kalorisi yüksek bir içecektir ve düzenli olarak tüketildiğinde kilo alımına neden olabilir.
    • Diş Çürümesi: Sodadaki şeker, diş minesini aşındırarak diş çürümesine yol açabilir.
    • Tip 2 Diyabet: Soda tüketimi, insülin direncini artırabilir ve tip 2 diyabet riskini yükseltebilir.
    • Kemik Sağlığı: Sodadaki fosfatlar, kemik sağlığı için gerekli olan kalsiyum emilimini engelleyebilir.

Alternatif İçecekler:

Sağlığınızı korumak için soda yerine şu alternatif içecekleri tercih etmeyi düşünün:

• Su
    • Maden suyu
    • Şekersiz çay veya kahve

Günlük Tüketim Önerisi:

Sağlık uzmanları, günde 3 bardaktan fazla şekerli içecek tüketmemeyi önermektedir. Bu nedenle, günde 3 şişe soda içmek, bu önerinin önemli ölçüde üzerindedir.

Sonuç:

Günde 3 şişe soda içmek, sağlığınız için zararlı olabilir. Sağlıklı bir yaşam tarzı için soda tüketiminizi sınırlandırmanız ve bunun yerine su gibi daha sağlıklı içecekler tercih etmeniz önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • sanmam hatta beypazarı veya kızılayda günde en az 2 şişe içiniz yazıyordu diye hatırlıyorum
  • rommero33 R kullanıcısına yanıt
    Onlar pazarlamak için öyle diyorlar. Onlara kalsa su yerine soda içecez :)
  • jameSSawy3r kullanıcısına yanıt
    haklisin hocam ama sağlığa zararlı olsa yazamazlardi diye düşünüyorum
  • rommero33 R kullanıcısına yanıt
    Yani işin orası da var. Her şeyin fazlası zarar ben 3 şişeyi geçmiyeyim yine de :)
  • Çocukken ben fazla içtiğim için böbreklerimde taş oluşumu başlangıcı olmuş bidaha içirtmemişler daha taş tam oluşmadığı için üreyle atmışım bence maden suyunu 2 den fazla içmeyin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Storm Raider

Çocukken ben fazla içtiğim için böbreklerimde taş oluşumu başlangıcı olmuş bidaha içirtmemişler daha taş tam oluşmadığı için üreyle atmışım bence maden suyunu 2 den fazla içmeyin...
    maden suyu da gazlı olduğu için mideye zararı var. reflü olursun. bence çok içme
  • quote:

Orijinalden alıntı: iquique

maden suyu da gazlı olduğu için mideye zararı var. reflü olursun. bence çok içme

Alıntıları Göster
    günde bir soda içmek ağızda yara oluşmasını engelliyor hocam.3 çok gibi de 1 iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibrahimkayip

günde bir soda içmek ağızda yara oluşmasını engelliyor hocam.3 çok gibi de 1 iyi

Alıntıları Göster
    3 kişe kesin zararlıdır. Hiç bişey yapmasa mideyi tembelleştirir.
  • Gunde 1 icmenizi tavsiye ederim. Bobreklere,mideye her seyin fazlasi zarar.
    En kotu 2 icersiniz yemekden sonra hazimsizlik cekince
  • Gunde 6li paket bitiriyordum bi ara suan gunde 2 3 tane iciyorum hic bir sorun yok, hatta soda icmesem intihar ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Johnny Quid

Gunde 6li paket bitiriyordum bi ara suan gunde 2 3 tane iciyorum hic bir sorun yok, hatta soda icmesem intihar ederim
    gazlı içecekler reflü yapar sonra midemde yanma var diye sızlanmayın
  • Hiçbirşey olmaz. Kola fanta değil bu yerden çıkan su.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sirkadyen

Hiçbirşey olmaz. Kola fanta değil bu yerden çıkan su.
    Çok pis alışkanlık oldu valla. Özellikle kendimi iyice susatıyrum sonra üzerine buz gibi soda öyle güzel geliyor ki anlatamam. 3 şişenin üzerine çıkmazsam iyi :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: jameSSawy3r

Çok pis alışkanlık oldu valla. Özellikle kendimi iyice susatıyrum sonra üzerine buz gibi soda öyle güzel geliyor ki anlatamam. 3 şişenin üzerine çıkmazsam iyi :D

Alıntıları Göster
    içerisinde ki mineralleri araştır ve işine gelenleri kenara not et. Daha sonra eczaneden bizzat o minerallerin kendilerini al. Maden suyuna para verilmez..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Paroksetin

içerisinde ki mineralleri araştır ve işine gelenleri kenara not et. Daha sonra eczaneden bizzat o minerallerin kendilerini al. Maden suyuna para verilmez..

İşine gelen mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: projist

quote:

İşine gelen mi

beyin dışında bir işlevi olanlar çokta gerekli olmayan şeyler. mesela florür
  • quote:

Orijinalden alıntı: oreXin

quote:

Orijinalden alıntı: projist

quote:

İşine gelen mi

beyin dışında bir işlevi olanlar çokta gerekli olmayan şeyler. mesela florür

Alıntıları Göster
    beypazarının içeriğine bakarsak KATYONLAR kısmında ki aluminyum ve amonyum önemsiz.. ANYONLAR kısmında ki fosfat ve bikarbonat dışındakiler yine önemsiz.

• Ben 2 bile içmiyorum zararlı olmasın diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tanetr

Ben 2 bile içmiyorum zararlı olmasın diye
    Kiloluysan sorun yok ama zayıfsan sıkıntı. Birde aç karnına içmeni tavsiye etmem. Asidi midene zarar verir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.