Şimdi Ara

Güneş Takip sistemi yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
4.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bugün 2. el olarak bir motorlu uydu çanak düzeneği aldım. Bunu solar panellerimi güneşe yönlendirme olarak kullanacağım. Ancak solar tracker devresini yapmış olsam bile de sonuçta motor uçlarından 4 ayrı canlı uç ve bir de toprak ucu çıkması nedeniyle ayrı bir devre söz konusu olmakta. Şöyle ki; bu devre motoru yarım adımlarla sürmesi gerekmekte olup, aynı zamanda ters olarak da çevirebilmeli.Konuya vakıf arkadaşlarımın yardımına ihtiyacım var.

• Aradığınız devrenin adı "Step Motor Sürücü"'dür. Bu şekilde ararsanız bulabilirsiniz. Motorunuzun özelliklerine uygun bir tane işinizi görür.
  • Motorun modeli HARL 3618. Buna göre sargılara hareket verecek olan sıralı palslerin en üst gerilim tepe noktası 36 volt mu olacak? İlgili motorun linkini de veriyorum.
    http://www.satshop.tv/Actuator-Jaeger-HARL-3618-
  • Doğrudur. Motor bobinlerine gelecek maksimum gerilim 36V olması gerekiyor.
  • Bugün motorun bir testini yaptım. motordan çıkan 5 ucun ikisine akü ile gerilim verdiğimde motor dönüyor. Kutupları de ters çevirince bu sefer motor tersine döndü . Anladığım kadarı ile bu motor step değil, DC 36 volt ile çalışan bir motor. Ama bu arada diğer 3 kablo ucunu anlayabilmiş değilim. Herhalde dönüş açılarına son noktayı koyan sensör anahtarlamaları olsa gerek. Açılımını gösteren bir şematik çizimi olsaydı çok iyi olurdu.
  • evet o 3 kablo sınır siviçleridir
  • Arkadaşlar, diğer 3 kabloyu da çözdüm. onlar da sınırlama swiçleri olup, reed röle vasıtası ile kontrol ediliyor. Yani reed röle üçlarından birisi orta uç, diğer ikisi sağ ve sol sınır kontrolu olacağı için motora giden kablonun bir ucunu orta uçla birleştirip, diğer iki ucu da paralale olara bağlayıp tek bir uca indirgeyeceğim. Böylelikle bu uç ve motora giden diğer uçları solar tracker devresine bağlayacağım. Ancak burada denenmiş 24 veya 36 volt ile çalışan sağlıklı bir güneş takip devresi olan arkadaşlarımız olursa şema olarak verecekleri destek için çok sevinirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İlgili sistemi çalıştıracak şemayı da buldum. Sistemde gün boyunca güneşi takip eden panel, gün batımında tekrar sabah güneşi karşılamak üzere doğuya dönüp, kendini kapatıyor.Yalnız bu şemada tadilatlar yapılması gerekecek. Şöyleki; uydu motorunun üzerindeki sınır swiçlerini de devreye sokarsak tam istediğim gibi bir sistem olacak. Bu konuda Arkadaşlarımın fikirlerine açığım.
    İlgili şema
  • SELAMUNALEYKÜM.
    sayın arkadaşım BU ŞEMA İŞİNİ GÖRDÜMÜ?
    SONUÇ NEDİR??
  • Kardeş niye bukadar ugraştınki o iş cok zor ayrıca masraflı bu sistem dogu batı calışır kuzey güney yok zaten 1 panelden cok verim alamassın bir panel için ugraştını degmez ben sana 8 adet 250 vatlık panel alan çift eksenli alt yapı sistemi vereyim 3.750 tl ye veriyim sana kargo sana ayit ama sisteme bakmak istersen www paylasım enerji com baka bilirsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.