Şimdi Ara

Güney Kore'de Sıkı yönetim ilan edildi, Ordu meclisi kuşattı..Halk sokaklara indi.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
1.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Siyasal islamcilara göre büyük güç her zaman şeytandır. Cemil Meriç de İngiltereye şeytan diyordu. Bunlar da Amerikaya diyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne kadar kpopçu varsa hepsini içeri tıkın. İnsanlık namına.

• buarada canlı ing değerlendirme var isteyen izleyebilir koreden canlı yayın.

Güney Kore'de Sıkı yönetim ilan edildi, Ordu meclisi kuşattı..Halk sokaklara indi..Agenda-Free TVyoutube
    South Korea’s president Yoon Suk Yeol declared martial law in a surprise announcement. Get the latest on South Korea martial law in our LIVE breaking news coverage. In this interactive live stream, host Steve Lookner brings you the newest breaking news updates on the president of South Korea declaring martial law, and he’ll also read your comments and questions on the air! Thumbnail photo from Wikimedia Commons. Agenda-Free TV licenses live news videos from AFP and Reuters. Some of those videos may appear in this broadcast. Follow us on X! (formerly Twitter) https://x.com/AgendaFreeTV Follow us on Facebook! https://www.facebook.com/AgendaFreeTV Your donations keep us on the air! Donate at http://www.agendafree.tv/ Or get cool Agenda-Free TV rewards by supporting us on Patreon: www.patreon.com/agendafreetv Don't want to miss a stream? Get notified whenever we’re going live to cover breaking news by signing up for our free Discord notifications! Link to notifications here: https://discord.gg/agenda-freetv (You can also chat in the Discord with other viewers when we’re not on the air!)
    https://www.youtube.com/watch?v=n4EdOz4OEVQ

ben silah sesleri duyuyorum arada bir, askerler hala sokaklarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 3 Aralık 2024; 22:16:32 >
  • "G.Kore meclisine askerler girmek istedi ancak meclisteki muhalif milletvekilleri buna engel oldu. Askerler şimdilik geri çekildi." Fıkra bu kadar

Darbe falan yok darbe olsa meclise girip ordu irdayken milletvekilleri sıkıyönetimi kaldırabilir mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • başkan gelen tepkilerden sıkı yönetimi kaldırdı zaten takan yoktu pek.

• - Pentagon Sözcülüğü:

"Güney Kore’de sıkıyönetim ilanıyla birlikte ortaya çıkan gelişmeleri yakından takip ediyoruz ve Güney Koreli Yetkililerle sürekli temas halindeyiz.."

• kerimcem K kullanıcısına yanıt

Adamın kendi partisi desteklemiyor sıkı yönetimi :D Karşı çıkmış kendi partiside. Nasıl bir sistem nasıl bir başkan varsa ülkede.

Not: Kasıtlı olarak iyi polis kötü poliste yapmış olabilirler siyasette her şey olabilir. Adam bakın beni çalıştırmıyorlar sıkı yönetim diyor partisi sıkıyönetime karşı çıkıyor hadi erken seçime o zaman derler 3-5 ay sonrası için bu sefer aynı adamın partisi tek başına iktidara gelir hiç belli olmaz.

• 0zkanK. kullanıcısına yanıt

yani milletin iradesine darbe yapıyor, meclisteki vekilleri meclise sokmayıp, askeri çağırıp tutuklattırarak

• 0zkanK. kullanıcısına yanıt

adamin calismasiyla falan alakasi yok. yolsuzluk ve diger bircok suctan sorusturulma baslatilmis baskana ve esine. korede baskan/basbakanlar cok fazla yolsuzluktan dolayi gorevden alindi ya da istifa ettiler. en son 2013, 2016 da mi ne olmustu. tarikatci baskan gorevden alinmisti. ek olarak damin approval rate i %17 nin altina dusmus. (kore tarihindeki en dusuk rakam)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onvious -- 3 Aralık 2024; 23:30:47 >
  • Onvious kullanıcısına yanıt

Onu bilemezsin. Kore siyasetinde ne olur ne bitiyor iç dinamikler nedir.

Hemen bunu yolsuzluk var flan da diyemezsin.

Benim gördüğüm adamın partisi mecliste azınlıkta muhalefet çoğunluk olduğuna davulu eline almış. Her şeyi yapıyor. Yolsuzluk iddialarınıda onlar atıyordur ortaya.

Zaten adam 2022 de muhalefetten seçilmiş. Aynı Erdoğan karşısında muhalefetin birleşmesi gibi. Sonra ayrılan ayrılıyor yanından heralde yanlız kalıyor.

Güney Kore'de Sıkı yönetim ilan edildi, Ordu meclisi kuşattı..Halk sokaklara indi..
    Güney Kore'de Sıkı yönetim ilan edildi, Ordu meclisi kuşattı..Halk sokaklara indi..www.aa.com.tr
    Güney Kore'de Yoon Suk-yeol devlet başkanı seçildi
    https://www.aa.com.tr/tr/dunya/guney-korede-yoon-suk-yeol-devlet-baskani-secildi/2529650

• neyi bilemiyorsun? ortaya atilan bir iddia yok. adam zaten 3 hafta sonra mi ne gorevden alinacakmis yolsuzluktan dolayi. devlet davayi ozel kurumlara verince de sıkı yönetim ilan etti herif. ilk yolsuzluk yapan kore baskani degil, son da olmayacak. adamlarin devlet yonetimi tamamen samsung un elinde zaten

• Sıkıyönetim kaldırılmış.

• Güney Kore'de Sıkı yönetim ilan edildi, Ordu meclisi kuşattı..Halk sokaklara indi..
  • Güney Kore'de Sıkı yönetim ilan edildi, Ordu meclisi kuşattı..Halk sokaklara indi..Livestream Eventsyoutube
    Watch live webcams around South Koera as Yoon Suk Yeol declares emergency martial law. South Korean President Yoon Suk Yeol has declared emergency martial law, citing the need to defend the nation against North Korea's communist forces and eliminate anti-state elements. However, lawmakers from both the ruling and opposition parties have united to oppose the move, voting to block the president’s declaration.
    https://www.youtube.com/watch?v=ENUnAZoyhYY

korede sabah 6 sokaklar hala karışık bizim biraz geziyide andırıyor sanki muhalifler sokaklara dökülmüş, sıkı yönetim kalkmasına rağmen yine askeri araçlarda sokaklarda sivil emir dinlenmemiş gibi.

bazı abd bazlı forumlarda iç savaşı başlangıcı gibi yorumlar dönüyor tabide abartıda olabilir.

edit yuh :100 ce polisi yığdılar alana boşaltıp.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 4 Aralık 2024; 1:12:17 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

Darbenin amacı meclisi fesh etme zaten :D

Meclis kararıyla darbeyi kaldırma nedir ! İkitadardan 1 tane bile vekil gitmemiş meclise.

Zaten 192 muhalif var 190 vekil meclise gelmiş 190 imza ile darbeyi iptal ettik diyorlar:D Darbe zaten onlara karşı yapılmaya çalışılıyor.

Biraz değişik işler hakim olunmayan konular ama mantıken şöyle düşünüyorum mesela bizimde mecliste 360 imza olursa hükümeti düşürebiliyorlar Erken seçim kararı alabiliyorlar ya ... Öyle bir şey gibi.

Not: Siyaseten bu olay baştaki lidere veya onun partisine yarar bence. EN yakın seçimde o adam seçime girebilirse ( Sokmayacaklardır büyük ihtimal meclis kararı ile çoğunlukta onlarda yargılayıp.) lider çıkar dedi dersin veya desteklediği isim..

• İdeal siyaset, siyasetçi mümkündür iddiasını dile getirenlere Güney Kore şoku. Ben her zaman söylerim; siyasetçinin iyisi, ahlaklısı olmaz, siyaset temelde zaten takiyyeye dayanır.

Gelişmiş, müreffeh bir ülke, kanunları oturmuş, sistem tıkır tıkır işliyor (!); adaletten kaçmak mümkün olmamasına rağmen cumhurbaşkanları hep yolsuzlukla suçlanıyor; Neden acaba?

Uzun yıllar Cumhurbaşkanı olan önceki başkanı yolsuzluktan alındı. Yerine gelenin de akıbeti belki aynı olacak!

İşin en ilginci ise şu anki Cumhurbaşkanı o ülkenin en büyük adalet dağıtıcısı timsali olarak biliniyordu!!!!!!!! Ülkenin gelmiş geçmiş en iyi adalet dağıtıcısı, en çok tanınan savcılarından olan insan günün sonunda cumhurbaşkanı olarak yolsuzluktan görevden alınacak sınıra dayandı. Siyaset böyle bir şey. En temizi en kirli hale getiriyor!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sıkıyönetim kararı onay için meclise geliyor. 300 vekilli mecliste 150 oy gerekiyor. 190 ret oyu çıkıyor. Sıkıyonetim de kalkmış oluyor. Cumhurbaşkanı bunun meclisten geçmeyeceğini bilmiyor mu. Karar onaylanırken mecliste 190 kişi var, hepsi ret oyu veriyor.

Burada size normal bir şey gözüküyor mu? Uzaktan bakınca Kore ütopya geliyor. Ama gerçekte insan olan her ülkenin bizden, ondan, bundan farkı yoktur. O yüzden Türkiye'nin siyasetçini şeytanlaştırıp Kore'nın Japonya'nın siyasetçisini melekleştirmeyin. Örneğin Kore'de adalet, hukuk var, Türkiye'de yok masallarına inanmayın. Siyaset sözkonusu olunca dünyanın her yerinde aynı orman kanunu geçerlidir. Dünyanın her yerinde siyasetçinin ana motivasyonu rakibini yemektir....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 4 Aralık 2024; 2:7:45 >

• asau kullanıcısına yanıt

Başkan Sıkıyönetim kararını RESMİ OLARAK GERİ çekmedikçe yürürlükte kalıyormuş orada. Meclis çoğunluğu muhalefette onlar kendi başlarına iptal ettiler diye meclisten çekilmiş asker ama sokaktan çekilmeleri için başkanında kararı onaması gerekiyormuş.

Not: Bu arada bu adamı hiç tanımıyom etmiyor ama kendisi 2 önceki Başkanı Yolsuzluktan yargılayan ekibin içindeymiş. ( Kore tarihine girmiş adamlar başkanı yargılayan ekip olarak. ) Şimdi muhalefet çoğunlukta olduğuna sanki adama iftira atıyor yolsuz yaptı onuda yargılayacaz görevden alacaz kafasına giriyorlar gibi. ADamın CV'si baya sağlam baya güçlü yargıçlık yapmış efsane davaları yönetmişken üstüne başkan olmuşken NE YOLSUZLUĞUNA BULAŞACAK !

Resmen siyaseten intikam alıyor gibi muhalifler. Adam yolsuzluk yapıp ne elde edecek mesela ? Yargıdan gelen ve ömrü yolsuzluk yapanları yargılamakla geçmiş iken bu çukura düşer mi sizce ?

• Size Kore ile alakalı bir şey hatırlatayım, yıllar önce bir tane Cruise gemisi battı (Sewol), yüzlerce insan öldü ve çok büyük bir skandal ortaya çıktı.

Kore'nin ilk kadın başkanı üfürükçüye çok bel bağlamış bir kadın idi ve skandallar silsilesi gemi kazasıyla ortaya döküldü.

Kore diye çok da itibar etmemek lazım, bunlarda zaten çok çalkantılı dönemlerden geçtiler ve öyle aşırı erdemli bir toplum değiller.

Güney Kore'de Sıkı yönetim ilan edildi, Ordu meclisi kuşattı..Halk sokaklara indi..
    Güney Kore'de Sıkı yönetim ilan edildi, Ordu meclisi kuşattı..Halk sokaklara indi..bbc news
    South Korea's presidential scandal
    https://www.bbc.com/news/world-asia-37971085

Güney Kore'de Sıkı yönetim ilan edildi, Ordu meclisi kuşattı..Halk sokaklara indi..thediplomat.com
    How the Sewol Sinking Changed South Korea
    https://thediplomat.com/2024/04/how-the-sewol-sinking-changed-south-korea

• Meclisi Fesih, darbe konuşulmuş ama bu iş niye oldu diye soran oldu mu ? Niye şimdi oldu. Çin'in kucağına nur topu gibi bir mesele bırakıp İran'a desteğini kes , " Suriye'ye müdahale etme " "Ortadoğu'ya" karışma mesajı verdiler.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.