Şimdi Ara

Güney Kore'de Sıkı yönetim ilan edildi, Ordu meclisi kuşattı..Halk sokaklara indi..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
1.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Güney Kore’de sıkıyönetim ilan edildi...

G.Kore Cumhurbaşkanı Yoon, ülkede devlet karşıtı yapıların temizlenmesi için sıkı yönetim ilan ettiğini duyurdu ve ortalık karıştı..

Güney Kore'de Sıkı yönetim ilan edildi, Ordu meclisi kuşattı..Halk sokaklara indi..

-Anayasa askıya alındı.

-Belediyelere el konuldu.

-Meclis kapatıldı.

-Tüm medya organlarının faaliyetleri durduruldu.

-Ordu başkent Seul’e girdi. 1979 yılından bu yana ilk kez zırhlı araçlar sokağa çıktı..

-Sıkıyönetime karşı çıkan herkesin tutunlanacağı ilan edildi.

-G.Kore’de ordu, parlamentonun ve partilerin faaliyetlerini yasakladı.

-G.Kore meclisine askerler girmek istedi ancak meclisteki muhalif milletvekilleri buna engel oldu. Askerler şimdilik geri çekildi.

-Güney Kore ana muhalefet lideri Lee Jae-myung, sıkıyönetime karşı durulması için telefondan çağrıda bulunarak "Yeol artık Güney Kore'nin başkanı değil." diyerek halkı meydanlara çıkılması için açıkalama yaptı. Muhalif kitlede sokağa çıkarak askerleri protesto etmeye başladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 3 Aralık 2024; 19:16:17 >

• - Güney Kore ana muhalefet partisi Lideri Lee:

"Sıkıyönetim kararını uygulayan ordu ve güvenlik güçleri vatana ihanetle yargılanacaktır. Yaptığınızın bir bedeli olacağını bilin; sizleri sadece mahkemeler ve hapishaneler bekliyor."

• DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

Dedi..

• DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

Orada dedi kelimesi unutulmuş. Habercilik böyle yapılmaz..

• - G.Kore meclisi acil olarak toplandı ve Cumhurbaşkanı tarafından alınan sıkıyönetim kararını oylayarak sıkıyömetimi kaldırma kararı aldı. Cumhurbaşkanı Yoon, meclisin aldığı kararların geçersiz olduğunu açıkladı. Meclis dışında ise ordu meclisi ele geçirmek için operasyon başlattı. Muhalefet partisi üyeleri ise askerlerlerin meclise girmemesi için mücadele etmeye başladı.

• Anlamayanlar için işi özetleyim. Haberlerden gördüğüm kadarıyla Yoon Suk Yeol Güney Kore devlet başkanı. Ama partisi mecliste çoğunluk değil. 300 vekil var mecliste 108 tanesi onun partisinden 192 vekil muhalif.

Ve muhaliflerin Kuzey Kore tutumu ve diş politikada Kore aleyhine davrandıklarını iddia edip. Üstüne mecliste her şeyi red edip meclisi kitledikleri görevini yapamaz hale getirdikleri için Askeri göreve çağırıyor. Sıkı yönetim ilan ediyor. Muhalefette mecliste çoğunluk olduğuna hiç bir şey geçirtmiyor hiç bir kararı onaylatmıyor flan Başkanın elini kolunu bağlıyor.

Not: Bu arada Yoon Suk Yeol muhafazakar milliyetçi partiden. Muhalifleri Kominist sevdalısı olmakla aşırı SOL olmakla suçluyor.

• Sadece politik değil olay orada abd mandası, metresi,kölesi olmaktan rahatsız olan bağımsızlıkçı bir grupta halkta var onları diğerleri komünist,kuzey kore yanlısı,hain olmakla suçluyorlar.

Aslında olay abd ye dayanıyor yani yine işin içinde abd var.

Emin olmamakla birilikte oranın ordusuda abd yanlısı güdümünde fino,abd yanlısı emirkulu hükümette göreve çağırıyor zaten onları isyancıları bastırsın sindirsin diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 3 Aralık 2024; 20:4:50 >
  • Hani nerede "demokrasi olmazsa para da gelmez" diyenler? Güney Kore 'ye bak sen. Demokrasi ilik oyunu da bir yere kadarmış. ABD ve Batı bu kararı kınayacak mı bakalım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trump’ ın Kore’ yi birleştirme projesine karşı bir adım…

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung ürünlerine zam gelir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kora'lilere nasıl bir kin nefret pompalıyorsalar. Adamlara kendi soydaşları kendi ırkı olan devlet ile birleşmeyi anlaşmayı geçtim görüşmelerinini bile hainlik sayıyorlar Güney Kore'de Sıkı yönetim ilan edildi, Ordu meclisi kuşattı..Halk sokaklara indi.. 

Kuzey Kore'de sonuç olarak 25 milyon soydaşın var onları kazanmak dünyaya dahil etmek birlik olmak yerine düşmanlık kin ve ayrımcılık pompalatıyor sistem.

Dünyanın en iyi 10 ekonomisini zorluyorsun refah tavan seviyede. Ülke uçuyor. Ama aynı kandan gelen akrabaların sırf duvarın diğer tarafında diye 3 kuraşa muhtaç 1 ekmeğe muhtaç...

• 0zkanK. kullanıcısına yanıt

oranın refahın sebebi abd,abd şirketi bir devlet şu an,her şeyde para değil ,bağımsızlıkçı olanları istemiyor bu kadar eziklenmeyi.

zengin metres, hayat kadını olmakta çok gurur verici bir şey değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 3 Aralık 2024; 20:35:3 >
  • halktaki bölünme zaten son yıllarda iyice ortaya çıkmıştı abd yine bastırma eyleminde.

kimse kimseyi babasının hayrına zengin ve refah yapmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 3 Aralık 2024; 21:6:21 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

Yani Samsung, Lg, Hyundai, Kia vs. 100 milyarlarca dolar değerinde şirketlerin, bunların ürettiği ürünlerin tüm dünyada satılmasının, arkasındaki mühendisliğin, emeğin, ülkenin eğitim sisteminin, üretim gücünün falan bir değeri yok. Amerika isteyince otomatikman refah oluyor, istemeyince olmuyor. Mesela şimdi Amerika Afganistanda refah olsun diye şöyle bir hokus pokus yapsa bütün afganlar zengin mi olacak? Ya da mesela Japonyaya bir parmak şıklatsa yıllık 4 trilyon dolarlık mal üreten japonlar bir anda kuru ekmeğe muhtaç mı kalacaklar?

Acaba diyorum bir ülkenin refah seviyesi, orada yaşayan insanların kalitesiyle alakalı olabilir mi?

• EmuDev E kullanıcısına yanıt

o şirketlerin ortakları kimler bakmayı denedinmi çok süper zeki arkadaşım?

güney kore acıncak işgal altında ezik sümsük bir ülke aynı alamanya gibi paraya tapmayı azaltırsanız gözünüzdeki perde aralanır Güney Kore'de Sıkı yönetim ilan edildi, Ordu meclisi kuşattı..Halk sokaklara indi..  o bayıldığınız ülkelerin bir çoğu abd emperyalizminin tasmalı iti kölesi fahişesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 3 Aralık 2024; 21:49:9 >
  • yav cumhurbaskani ve esi hakkina yolsulsuz davalari acilmis onlarca. adam gorevden alinacak. (standart guney kore sorunu, onceki baskanlardan birisi de tarikat uyesi ve yolsuzluk yapiyordu )

burda diyorlar abd. vay arkadas Güney Kore'de Sıkı yönetim ilan edildi, Ordu meclisi kuşattı..Halk sokaklara indi.. 

• kerimcem K kullanıcısına yanıt

Birader kaçamak cevap verme. Sana bir soru sordum. Abd istese Afganistanı zengin bir ülke haline getirebilir mi? Evetse nasıl?

Bu arada küçük bir not. Samsung kuruluş yılı 1938.

• Güney Kore gibi gelişmiş bir ülkede, 3. dünya ülkesi gibi darbe olması ilginç. Sanki ortadoğu ülkesi.

• EmuDev E kullanıcısına yanıt

sen ülkedeki abd askeri sayısı ve üs sayısına bak öyle gel,güney koreyi abd yönetiyor bağımsız bir ülke bile değil okey .

refahtan zenginlikten bu isyan dimi? fazla para rahat batmış korelilereGüney Kore'de Sıkı yönetim ilan edildi, Ordu meclisi kuşattı..Halk sokaklara indi..  hayır canım sömürge olmaktan,her ulusun bir gururu ve onuru var para ve ekonomiden önce geliyor o.

bunu bir izle anlarsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 3 Aralık 2024; 21:59:29 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.