Şimdi Ara

Günlük ortalama araç geçişi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba herkese bir konu da yardımınıza ihtiyacım var. Çalışmakta olduğum şirket için bir proje üzerinde çalışıyorum. Proje için belirli istatistikler gerekli. İzmir de ki bir şubemizin önünden günde ortalama geçen araç sayısını Nasıl bulabilirim ve ya hesaplaya bilirim. bu konu Hakkı'nda bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim. Şimdiden hepinize çok teşekkür ederim. Bu arada konuyu yanlış yere açtıysam şimdiden özür dilerim.

• Caddeyi görecek şekilde ofisinize kamera yerleştirin, 24 saat kayıt alın.

1 hafta içinde kayıtları izleyerek sonuca ulaşabilirsiniz.
  • Islakfasulye cevap için teşekkür ederim mantıklı bir fikir lakin daha farklı fikirleri olan arkadaşlar varsa onları da dinlemek isterim. Bir de acaba belediye Tüik Karayolları vs bu tip kurumlar da böyle bilgiler oluyor mu acaba.
  • Tüik vs bilmiyorum ama kendiniz bu istatistiği çıkartabilirsiniz tabi ki yaklaşık değer olarak. Hafta içi ve sonu birer gün belirleyin. Bu günlerde sabah öğlen ve akşam olmak üzere geçen araçları sayın. Tabii ki bunu 1 gün boyunca değil yarım saat veya imkan varsa bir saat boyunca yapın. Daha sonra bu rakamları 24 saate uyarlayın. Yani toplam 3 saat gözlem yaptıysanız rakamları toplayıp 8 ile çarpın. Bu şekilde hafta içi ve hafta sonunu aşağı yukarı bulmuş olursunuz. Umarım anlatabilmişimdir. Söylediklerimi bir programda izlemiştim ve londradaki ortalama taksi sayısını hesaplamışlardı bu yöntem ile.
  • Nasıl bir şirketmiş ora
  • para yeterli ise yollarda arac sayisini olcmek icin kullanilan tellerden yola takabilirsiniz.
  • Tünel elektromekanik sistemleri üzerine calisiyorum. Eskiden tünel girişlerine yere plastik boru serilirdi. Bu borunun bir ucu kapatilip, diger ucuna switch konurdu. Burdan arac gectikce switchci tetikler ve programdan saydirilirdi. Tabi on ve arka lastikler ayri ayri oldugundan sonuc 2'ye bolunur. 3 tekere sahip tirlar icin ayrim yapilamaz haliyle. Sistem basit ama guvensiz. Ancak yinede ortalama sonuca ulasilabilir.

Suanda ise radar sistemi kullaniyoruz. Ultrasonik sensorlerle gecen araclara ait tum analizler yapiliyor. Tabi dunya para. Sizde eski sisteme benzer yola bir materyal uygulayarak basit bir devre programlayip bunun uzerinden saydirma yapabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Atiyorum carsamba gunu ve cumartesi gunu her saat 5 dk boyunca arac sayimi yapip o gun gecen yaklasik arac sayisini bulabilirsiniz. Belediyenin veya baska bir kurumun bu tur bir bilgiyi size verecegini sanmiyorum tanidik bulamadikca ki bir cok yolda saymak icin donati da yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • milyoncularda zikir makineleri var elektronik. parmagına takıcan. sonra geçen araba adedince basıcan. ugraştırıcı ama basit.
  • Değerli arkadaşlar çok değerli cevaplarınız için teşekkür ederim hepinize
  • Çeşitli noktalarda ellerinde çetele olan öğrenciler görmüştüm. Yoldan geçen araçları sayıp kaydediyorlardı. Günlük makul bir ücrete saydırılabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.