Şimdi Ara

HABERİM OLMADAN PATRONUM ARABAMI ELEMANINA VERDİ, O DA KAZA YAPTI ( sonuçlandı, ilk mesaj güncel) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
7
Favori
53.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
392 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dava açsın, tek kelimeyle aklını alırlar o patronun. Diğerlerinin tutuşma sebebi bu zaten.

Yaptığı şey hem mala zarar vermek, hem de iş sağlığı güvenliği kanunları gereği o adamın yaptığı kaza, iş kazası sayılıyor.

Adam hem aracın bedelini öder, hem araçsız geçirdiği günlerde , hele ki hamile bir kadının çektiği sıkıntıdan ötürü sağlam bir tazminat yer. Normal bir insan bir yana, hamile bir kadın mevzu olunca hakim gözünün yaşına bakmaz o patronun.

Paraları varmış yokmuş hiç önemli değil. Adamdan mahkeme yoluyla alırlar o parayı. Ya efendi gibi istekleri karşılayacaklar, ya da isteklerden çok daha fazlasını vermek zorunda kalacaklar.
  • msansertekin kullanıcısına yanıt
    Nasıl?

Çalışani iş için gidiyordum diyemez. (Der de o yürek varsa der8

En fazla çalışanın orada o saatte orada ne isin var derler o da idari izinliydim der.

Arkadaşımın arabasıydı der geçer. Eski patronu olması birşey değiştirir mi bilemedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KingOfAnarchy

Nasıl?

Çalışani iş için gidiyordum diyemez. (Der de o yürek varsa der8

En fazla çalışanın orada o saatte orada ne isin var derler o da idari izinliydim der.

Arkadaşımın arabasıydı der geçer. Eski patronu olması birşey değiştirir mi bilemedim.
    Kadın da buna karşılık "Ben anahtarımı o şahısa vermedim. İş yerindeki kameralar ve insanlar da şahittir." diyebilir.
  • msansertekin kullanıcısına yanıt
    Kameralar bozulur, insanlar sağır olur.

Zor be abi, çamura yatmak isteyene.
    Bu ülkede patronsan ve ışını biliyorsan vergi bile yok nerdeyse ...
    Ancak ÖTV'den vur avama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 17 Ekim 2018; 11:40:0 >
  • 2000 yılında;büyükbabamın otopark-oto yıkama işletmesinde personelin birisi sıfır Opel Vectra kaçırmış,içinde bira içip, takla atıp kaza yapıp kaçmıştı.

Sonra,davası şusu busu derken hem prosedür saçmalıkları ile uğraşıldı zaten sıfır aracın muadil bedelini ödemişti büyükbabam.Kaçan i..neyi de mahkemede tutuksuz yargılayıp salmışlardı,büyük bir ders olmuştu bize yaşanılan bu olay.

Emanet araba almak,vermek çok sakıncalı,üstelik sizin de yaşadığınız bu tip habersiz yapılan iş tam bir embesillik örneği.Bisiklet mi emanet alıyorsun lan derler adama,nasıl bir cahillik koca şirket patronusun bir de.

• ohaa çüüüşş...desem abes olmaz. ya kardeşim nasıl bir insandır ki emanet araba alıyor ve emanet olarak aldığını söylemiyor bide gidip kaza yapıyor.

bu nasıl bir yüzsüzlük.

paranı arabayı yaptırıp satınca vercez demeye devam ederler kabul etmeyin. değeri neyse onu isteyin.

eğer ki; size gelip güzelce arabaya ihtiyaç oldugunu söyleselerdi rıca ederek alsalarda ''tamam kazadır olabilir'' derdim/derdiniz.

ama durum öyle değil. elinizden geleni ardına koymayın. gerekirse yasal işlem başlatın ve avukatla görüşün. en nefret ettigim insan tipine denk gelmişsiniz.
  • 11 de şirkete gidicem editlerim demiştin noldu acaba son durum nedir?
  • O nası şirketmiş öyle. Eski elemanının arabasını alıcak, bide başkasına vericek.

Adamın g.tnden kan alrm ben olsam.
    Kapının onnden bi tane arabayı alır gider parçalatıp satarım.

Ne demek yaw emaneti emanet etmek.
    Cayır cayır verecekler parasını.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Diyelim ki araç için belirlenen 60 Bin TL bedeli ödeyerek arabayı satın aldılar.

Huyunu suyunu geçmişini servisini vs. bildiğin arabandan oluyorsun.

Bambaşka bir 2. el araç araştırmak, satın almak, o süreçteki ve sonrasındaki sorunlarla can sıkıcı işlerle uğraşmak zorunda kalıyorsun...

En can sıkıcı kısmı da bu olur sanırım!

Yine de çok geçmiş olsun, arabayı kullanan eleman ehliyetsiz, alkollü olabilirdi, ölümlü bir kaza yapabilirdi, öyle bir kaza yapardı ki trafik sigortası + kasko karşılamaya yetmez, bir de cepten ödeme yapardınız...
  • quote:

Orijinalden alıntı: yagızalp

11 de şirkete gidicem editlerim demiştin noldu acaba son durum nedir?
    Şimdi editliyorum ilk mesajı

• anahtar isteyerek verilmiş. kimse sorumluluk almaz .. sadece şirket sahibinin insafında olay
  • Her zaman söylerim 3 şey kesinlikle emanet verilmez. At avrat silah diye atalarımız boşuna dememiş. Anahtarımı hiç kimseye vermem gerek vale gerekse emanet isteyenlere. Hem aracınızı emanet alacaklar hem bu emaneti başkasına emanet edecekler, üzerine de yüzsüzlük yapacaklar. İnşallah sıkıntınızı kısa zamanda çözersiniz. Gerçekten sinir bozucu bir durum.

• geçmiş olsun
    quote:

arkadaşlarıyla sohbet halinde iken patronu kız kardeşimden alel acele aracının anahtarını istedi. aracın yerini değiştireceğini düşünerek aracının anahtarını verdi kız kardeşim.

ders olmuştur artık. kimseye aracın anahtarını vermem
    istediği yere götürürüm ama anahtar nanay
  • İlk mesaj edit 2 güncel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akademiamania -- 17 Ekim 2018; 16:45:31 >
  • Rica etsem şu anahtar verildiği için hasarın ödenmeyeceğini söyleyen arkadaşlar bunun hukuki dayanağını da belirtebilir mi?

Kara taşıtları kasko sigortası genel şartlarına bakıyorum orada yok. Kendi kasko poliçeme bakıyorum. Bu konuda bir düzenleme ve muafiyet yok. Muafiyet sadece kiralama durumu için öngörülmüş.

Bu araç kiralanmamış, kasko poliçesinde sadece ruhsat sahibi kullanır diye bir kloz da yok, bu durumda kazanın kimin elinde gerçekleştiğinin ne önemi kalıyor?

Ben değil eşim, kardeşim, amcamın oğlu, arkadaşım kaza yapsa ne fark edecek?

Anahtarın verilip arabanın çalınması sözkonusu olsa, hadi belki emniyeti suistimal diyeceğim, o da hem sigorta şartları hem de yargıtay kararları doğrultusunda kapsam dışı ama ortada emniyeti suistimal suçu da yok, bunun için hasardan değil çalınmadan bahsediyor olmamız lazım, olayda arabanın çalınması sözkonusu değil ki muafiyet olsun.

Velhasıl kelam, bu söylemin sahibi arkadaşlar, yasal dayanağı da paylaşabilir mi? Ben de öğrenmiş olurum. Ama kaynağıyla falan paylaşım yapalım lütfen.

• shockwave23 kullanıcısına yanıt
    Anahtar cebinde iken nasıl arabayı çalıştırıyorsun

• aye aye kullanıcısına yanıt
    Anahtarsız çalıştırma ? Start-stop düğmesi ? Anahtarsız giriş ?
  • kendisi gitmeliydi, geçmiş olsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senet dediğin kağıt parçası sakın senet karşılığı aracı vermeyin sakın ha parayı hazırlasınlar öyle verin aracı... Ayrıca kaskodan aracı yaptırırsanız karşı tarafta trafik sigortasından yaptıracak bir dahaki poliçede hadarsızlıkta gidiyor. 60bin sizi kurtarmaz şahit varsa mahkemeye verin

• quote:

Orijinalden alıntı: sissil

Senet dediğin kağıt parçası sakın senet karşılığı aracı vermeyin sakın ha parayı hazırlasınlar öyle verin aracı... Ayrıca kaskodan aracı yaptırırsanız karşı tarafta trafik sigortasından yaptıracak bir dahaki poliçede hadarsızlıkta gidiyor. 60bin sizi kurtarmaz şahit varsa mahkemeye verin
    Aracı vermiyoruz,

Yapıldıktan sonra notere gidip paramızı alıp aracın devrini vereceğiz.sonra seneti iade edeceğiz. Avukatımızda bu şekilde söyledi.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.