Şimdi Ara

hafif ticari araclar hakkinda bir kac soru?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • S.aleykum arkadaslar. Konuyu insallah dogru here acmisimdir.

Aklima takilan bir kac soru var cevaplayabilirseniz sevinirim.

1-) Caddy fiorino doblo kango vs. Bu tarzda bir arac alacagim. Hem is hem binek tarzi kullanacagim.
    2-) Sirket degilim sahsi olarak kullanacagim.Bagajda yaptigim is icin el aletleri olsun izolasyon malzemeleri felan tasiyacagim
    3-) Aklimdaki ilk arac 2006 2009 arasi wv caddy. Bunun icin src belgesi almam gereklimi. Bu tarz araclar ruhsatta sanirim kamyonet olarak geciyor.Hiz limitleri dusuk diye biliyorum dogrumudur.
    4-) Ruhsata otomobil olarak nasil gecirebiliriz bir yolu varmidir?

Simdiden tesekkurler arkadaslar hayirli aksamlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ruhsatta otomobil olarak geçirme işi eskide kaldı. Kamyonet değil de panelvan olarak geçiyor bu tip araçlar. Hız limitleri Otomobilden düşük, kamyonetten yüksek oluyor genelde.

Şahıs adına kayıtlı ve yolcu nakli amaçlı bir ruhsata sahip olursa SRC belgesi gerekli değildir.
  • Hocam ilanlara bakiyorum bazilari otomobil ruhsatli yazmis. Onlar ne ki acaba. Genelde fiorino ilanlarinda gordum bu yazilari. Birde yolcu nakli disinda yuk malzeme tasiyacagim. K belgesi alinmasi gerekiyor deniyor. Kusura bakmayin gercekten yabanciyim bu konulara

• Konu acmak yerine biraz eski konulari okusaniz daha güzel olurdu. Böyle cok uzun sürer
    caddy tavsiye etmem temizini bulmak zorm aradığınız seri 1.9dizel olup 260 kadranli araclar. Cogu insan onu yaris arabasi gibi kullandi amcam bile. Sanki yolda ondan baska insan yokmus gibi Bayırlari 180-200 ile cikan bir araçtır
    hiz olarak 90dan sonraki limitler 10km düşüktür. Kamyonet olarak geçer. Vergi 5 yilda bir düşer. Suan 1-5 yas arası 942 veya 980 olmali. Vergilendirme periyodu 0-1.9 1.9 ve sonrası diye iki türden. Bu yüzden alabileceğiniz en yüksek hacmi alip büyük motorun keyfini sürün. Demek istedigim 1.2 1.3 araçlar ticaride gereksiz. Her yil muayenesi var 200-220 arasi tutar.
    Ben connect tavsiye ederim 30-35bin tlye 2010-2013 arasi 20-50bin km arasi araçlar alabilirsiniz. Sorunsuzdur. Yüke gelir. Motor zaten şahane. Büyük motorlu ticarilerde ise yakıt tamamen size bağlı deviri veririm basarim derseniz hepsi cok yakıyor. Ama devir saatindeki ekonomi ışıkları ile uzum yolda 5.5-6lt arasi şehir icide trafiğe bagli olarak 6-8 lt arasi yakar.

• quote:

Orijinalden alıntı: batkent

Konu acmak yerine biraz eski konulari okusaniz daha güzel olurdu. Böyle cok uzun sürer
    caddy tavsiye etmem temizini bulmak zorm aradığınız seri 1.9dizel olup 260 kadranli araclar. Cogu insan onu yaris arabasi gibi kullandi amcam bile. Sanki yolda ondan baska insan yokmus gibi Bayırlari 180-200 ile cikan bir araçtır
    hiz olarak 90dan sonraki limitler 10km düşüktür. Kamyonet olarak geçer. Vergi 5 yilda bir düşer. Suan 1-5 yas arası 942 veya 980 olmali. Vergilendirme periyodu 0-1.9 1.9 ve sonrası diye iki türden. Bu yüzden alabileceğiniz en yüksek hacmi alip büyük motorun keyfini sürün. Demek istedigim 1.2 1.3 araçlar ticaride gereksiz. Her yil muayenesi var 200-220 arasi tutar.
    Ben connect tavsiye ederim 30-35bin tlye 2010-2013 arasi 20-50bin km arasi araçlar alabilirsiniz. Sorunsuzdur. Yüke gelir. Motor zaten şahane. Büyük motorlu ticarilerde ise yakıt tamamen size bağlı deviri veririm basarim derseniz hepsi cok yakıyor. Ama devir saatindeki ekonomi ışıkları ile uzum yolda 5.5-6lt arasi şehir icide trafiğe bagli olarak 6-8 lt arasi yakar.

Hocam sen konuyu yanlis anlamissin. Ben arac tavsiyesi istemedim ki. Sadece bu tarz araclar icin src ve k belgesi felan lazim diyorlar. Bu ne derece dogrudur onu ogrenmek icin, Hiz limitleri nedir vs bunlari ogrenmek icin konu actim. Birde benim bagajda tas catlasin 200 250 kg yuk olur el aletleri hilti ivir zivir felan yani. Arada birde 4 5 torba malzeme. Ilanlarda bilhassa fiorino ilanlarinda otomobil ruhsatlidir felan yaziyor. Bunlar ne derece dogrudur?

• Otomobil olanlarında src veya k belgesine gerek yok. Ayrıca muayenesi, hız sınırları vs. otomobil gibi. Fiatın panorama serisi (fiorino panorama ve doblo panorama) otomobil ruhsatlıdır. İlk alım esnasında diğer ticari araçlar %10 ötv öderken bunlar %45 ötv öder. Yalnız her seferinde ticari sanıp durdururlar, ruhsata bakıldıktan sonra devam edersiniz yolunuza

Eskiden kamyonet olanı alıp otomobile çevirme vs. vardı ancak yenilerde yok, aldığınızda ne yazıyorsa o.
  • konu karışık pratikte arkacamı sac olanlar reklam yazısı olanlar
    kontrole daha çok uğruyor. yerine göre değişebilir.
    bizim buralarda şahsi kullanılan ticarilere pek karışmıyorlar.

otomobil otomobil zaten .
    hususi kulanımda yazsa ticari ticaridir. kanunen yük bir kasa yada paket dahi taşıyamazsın
    o belgeler olmadan.
    kontrolun sık olduğu biyerdeysen ya belge al yada otomobil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bytradm -- 23 Ekim 2015; 11:49:50 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Anladigim o ki otomobil ruhsatli doblo aldim ve yuk tasimak icin k belgesine araci kullanmak icinde src ye ihtiyacim olacak. O zaman ne anladim ben bu otomobil ruhsatindan :) vergi hiz limiti ve 2 senede muayene vs artilarini 15 20 bin fazla para odemeye degermi iyice dusunmek lazim

• quote:

Orijinalden alıntı: superman-yakk

Anladigim o ki otomobil ruhsatli doblo aldim ve yuk tasimak icin k belgesine araci kullanmak icinde src ye ihtiyacim olacak. O zaman ne anladim ben bu otomobil ruhsatindan :) vergi hiz limiti ve 2 senede muayene vs artilarini 15 20 bin fazla para odemeye degermi iyice dusunmek lazim

Sirket üzerine ise src ve k isterler. O da sadece bu konuda çeviri yaparlarsa. Hususi alırsan bir şey olmaz . Bir şey hakları da yok zaten istediğin şeyi taşıyabilirsin.

• Sirket degil hususi olarak kullanacagim. O zaman otomobil ruhsatli almak benim icin en dogru secim olacak

• 10 yıldır 2005 model 1.9TDI Caddy kullanıyorum. Ruhsatta bir yerde Hususi ve G.Ticari işaretli başka bir yerde Arka sıra Koltuklu Camlı panelvan bir diğer yerde ise Kamyonet yazıyor. Şimdi yenilerin ruhsatında ne yazıyor bilmiyorum ama benim ki tam bir muamma. Şu ana kadar bir çok yerde durduruldum polislerle tartıştım. Kimi kamyonettir diyor ama ruhsatta hususi yazmasına bir anlam veremiyor yanlış yazılmıştır diyor. Camlı panelvan yazısını gösteriyorum Kamyonet'i yazısını polis kamyonet yazısını gösteriyor. 10 yıl içinde sadece 1 kere ceza yedim onda da babam ameliyatta olduğu için moralim bozuktu itiraz etmedim. Yani sizin anlayacağınız değişik ve karışık bir durum benim ki.

Neyse gel gelelim SRC belgesine veya K2'ye. Bulunduğum ilde (Rize) Ticari sınıf araç çok. Hemen hemen %98 hususi kullanıyor. Yani bizim bu taraflarda artık station wagon araç nerdeyse kalmadı gibi. Arada bir eski Torosları görüyorum veya kartal araçları dışında station araç yok gibi. Herkes bu araçlara yöneliyor gibi. Bana bugüne kadar hiç bir polis SRC veya K2 belgem olup olmadığını sormadığı gibi Çalıştığım kurumda kapalı garajda da araçların yarıdan fazlası hafif ticari araçlar. Bugüne kadar ben bir problem yaşamadım etrafımda bir çok kişide bu tarz araçlar var çoğu hususi kullanıyor yaşayanını da duymadım..

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: müMKÜNsüz

10 yıldır 2005 model 1.9TDI Caddy kullanıyorum. Ruhsatta bir yerde Hususi ve G.Ticari işaretli başka bir yerde Arka sıra Koltuklu Camlı panelvan bir diğer yerde ise Kamyonet yazıyor. Şimdi yenilerin ruhsatında ne yazıyor bilmiyorum ama benim ki tam bir muamma. Şu ana kadar bir çok yerde durduruldum polislerle tartıştım. Kimi kamyonettir diyor ama ruhsatta hususi yazmasına bir anlam veremiyor yanlış yazılmıştır diyor. Camlı panelvan yazısını gösteriyorum Kamyonet'i yazısını polis kamyonet yazısını gösteriyor. 10 yıl içinde sadece 1 kere ceza yedim onda da babam ameliyatta olduğu için moralim bozuktu itiraz etmedim. Yani sizin anlayacağınız değişik ve karışık bir durum benim ki.

Neyse gel gelelim SRC belgesine veya K2'ye. Bulunduğum ilde (Rize) Ticari sınıf araç çok. Hemen hemen %98 hususi kullanıyor. Yani bizim bu taraflarda artık station wagon araç nerdeyse kalmadı gibi. Arada bir eski Torosları görüyorum veya kartal araçları dışında station araç yok gibi. Herkes bu araçlara yöneliyor gibi. Bana bugüne kadar hiç bir polis SRC veya K2 belgem olup olmadığını sormadığı gibi Çalıştığım kurumda kapalı garajda da araçların yarıdan fazlası hafif ticari araçlar. Bugüne kadar ben bir problem yaşamadım etrafımda bir çok kişide bu tarz araçlar var çoğu hususi kullanıyor yaşayanını da duymadım..

Saygılarımla...

Istanbulda sikinti yasarim diye tahmin ediyorum :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.