Şimdi Ara

Hakem Heyeti Kararını Uygulamayan Firmaya Ne Yapılabilir ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
3
Favori
1.642
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mart-2016 da verdiğim bir sipariş için firma ürünü göndermeyip siparişimi iptal etmişti. Ürünün aynı fiyatla gönderilmesini belirten bir karar Tüketici Hakem Heyetinden tarafıma ulaştı. Firma bunu uygulamıyor. Ne yapmam gerekiyor? Kararda ilamlı icra takibi yapabilirsiniz yazıyor. 1.400 TL tutarında bir işlem. Para iadesi de yapıldı. İcraya verirsem nasıl bir yaptırım oluyor ? Parayı ödedikleri halde icra takibi nasıl bir yaptırım sağlayabilir?

Bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum..

• tam olarak detaylarını hatırlamıyorum ama yine bir arkadaşımız icra memurlarıyla gidip aldığı modeli aramış bulamayınca bir üst modelini icra ettirip onu almıştı diye hatırlıyorum. size de para iadesi yapılmış sistem nasıl işler bilmiyorum ama icraya verilince 1400 liraya bahsi geçen ürünü alabilirsiniz diye tahmin ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aqhuan

tam olarak detaylarını hatırlamıyorum ama yine bir arkadaşımız icra memurlarıyla gidip aldığı modeli aramış bulamayınca bir üst modelini icra ettirip onu almıştı diye hatırlıyorum. size de para iadesi yapılmış sistem nasıl işler bilmiyorum ama icraya verilince 1400 liraya bahsi geçen ürünü alabilirsiniz diye tahmin ediyorum.

ürünün fiyatı yanlış girilmedi ise paranız hemen iade edildi ise uğraşmanız anlamsız. firmalarada yazık, 2400 yerine yanlışlıkla 1400 yazdı diye bile bile alanlar sonrada iptal olunca mahkemeye gidenler var. sabıkalı bir firma değilse yapmayın böyle şeyleri. zaten hakem heyetleri tam gerizekalı. firmaları hiç umursamıyorlar, doğru düzgün tebligat yapmadan karar çıkarıyorlar.

yıllar önce başarı elektroniği hakem heyetine verdim, başarı elektronik diye sayaç saati üreten firmaya sonuç çıkartmışlar. bendeki belgede doğru olan başarı elektronik vardı, ben telefonu yenilemiştim ama tebligat giden yanlış firma olan başarı elektronik bana dava açtı. sonuçta birşey olmadı fakat hakem heyetleri rezilce çalışan kurumlar malesef, hem firmayı hem beni boşuna uğraştırdılar, orda hakem heyeti dediğiniz kişilerin hiçbirşeyden anladığı yok. firmalara haber vermeden hemen karar çıkartıyorlar.

bir yakınımın firması var, müşteri hakem heyeti sonucunu getiriyor firmaya ama firmanın haberi yok , bundan 2 hafta sonra ilk tebligat bildirimi geliyor firmaya. insan bir bakar firmadan savunma istemişsin o tebligatı ptt ulatırmışmı diye, süresine bakarsın, 15 gün doldu diye hemen bas cezayı, daha bir dur bakalım adam senin savunma istem yazını almamış yahu bi alsın cevap yazsın. ama kim takar firmaları. sonra firmalarda müşterilerde mağdur oluyor. hakem heyeti kararı kesindir falan ama firmalarda umursamıyor artık, çünkü savunma tebligatları çoğu zaman ulaşmıyor, bu durumdada firma diyorki bana tebligat ulaşmadı elinde dedil var. müşteri icra takibi başlatsa bile durduruyor, sonra mahkeme süreci başlayacak e nihayetinde firma haklı tebligat ulaşmamış, dönülüyor en başa.

hiçbir firma mahkemede kaybedeceğini bile bile merdiven altı değilse iki gün sonra kapatmayacaksa hakem heyetine kadar işi uzatmaz. haksızsa zaten işlem yapar. dediğim gibi yakınımızın firması var hakem heyetlerine itiraz ediyor ve birşey olduğuda yok. çoğu insan ve burdaki çoğu kişide malesef hakem heyetlerini birşey sanıyor, tekrar söylüyorum hakem heyetine güvenmeyin, tebligat işlemleri çok sorunlu, firmalar haklı çıkıyor, siz icra avukat ücreti vs verdiğinizle kalıyorsunuz. yine örnek vereyim hakem heyetine gitmiş müşteri tam 3 yıl önce, hakem heyeti firmanın o zamanki adresine tebligat yapmış ama firma adres değişikliğini resmi gazetede yayımlatarak değiştirmiş, dolayısıyla o tebligat firmaya ulaşmadığından iş başa döner çıkan sonucun bi anlamı kalmaz. müşteri yakınımızın frmasına icra başlattı, icra durduruldu mahkeme görüldü iş başa döndü. sonra firma hakem heyetini ve müşteriyi dava etti bakalım sonuç ne olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xenofx -- 15 Ekim 2016; 11:58:42 >

• xenofx X kullanıcısına yanıt
    Hakem heyetine verdiğiniz dilekcede firmanın adresini de yazıyorsunuz. Bahsettiğiniz durum tecrübeli hakem heyetlerinde yaşanmaz ve kurumsal firmalar çabuk çabuk adres değiştirmezler. Hakem heyetine doğru düzgün derdinizi anlatan dilekçe verirseniz ve eldeki delil ve bilgileri de eklerseniz sorunlar minimuma iner. Firma adres değiştirdiyse bu durum ne şikayet edenin ne de hakem heyetinin sorunudur.Hakem heyetlerini hafife almayınız.Anadolunun ücra köşesindeki mahkeme firmayı haklı çıkarabilir lakin büyük şehirlerde durum daha farklıdır. Yeterki haklı olduğunuza inanın ve bunu belgelerle ispatlayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avantis -- 15 Ekim 2016; 12:32:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun hakem.heyetleridir. gönderdikleri tebligat yerine gitmeden sonuç çıkartiyorlar. Zaten umurlarinda değil birikmiş binlerce başvuru var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kodumun asusu beni sründürdü. İki yıl kullandığım notebuku değiştirip bana
    4 bin liralık yeni notebook vermek zorunda kaldılar. Bunu hakem heyeti sayesinde
    yaptım. Hakem heyetleri olmasa bu firmalar herkese kerkerler. Yürütme bu heyeti
    daha ciddi alıp imkanlarını artırmalı. Bana göre adliyelerden bile iyi çalışıyor.
    Ondan önce saatx firmasını heyete verdim ordanda para iadesi aldım. Bunun gibi
    düzinelerce defa firmalara kapak attım. Ben eşşek olsaydım bunlar bana semer vurmaya
    kalkarlardı. Ki çoğuna böyle yapıyorlar.
  • jubeii kullanıcısına yanıt
    +1

kesinlikle katılıyorum. Herzaman bilinçli tüketici olmakta fayda var. Allah'ından bulsun deyip eşek gibi semer yememek lazım...
  • bilancho B kullanıcısına yanıt
    İcra dairesi kesinleşmiş kararda ne yazıyorsa aynen onu uygular. Parayı iade etmesi önemli değil. Karar kısmında bir fiyat belirtilmişse icra dairesi o fiyata o ürünü almanızı sağlar. Siz icra müdürlüğüne gidip 3-4 sayfa bir form dolduracaksınız. THH kararının aslını dosyaya koyup haber bekleyeceksiniz.
  • jubeii kullanıcısına yanıt
    hocam bu tüketici hakem heyetine sadece internetten alınan ürünler değil, normal mağazalardan alınan ürünler için de başvurabiliriz değil mi ?
  • -Black Dark- kullanıcısına yanıt
    3.480,00 tlye kadar hepsine olur.
  • Hocam, benim siparişim 2 günlük kampanya yapılan dönemde uygun fiyatlı ürünlerden seçilen bir siparişti. Kampanyanın başladığı gece verdiğim siparişteki ürünler stokta olduğu halde ürünleri bana değil mağazaya benim siparişimden 10 saat sonra fiziksel olan gelen kişilere verdiler ve benim siparişimi iptal ettiler..

Adamları arayıp durumu sorduğumda, 3 ay içinde ben ve benim gibi sipariş veren diğer kişilere özel ayrı bir kampanya ile durumu telafi edeceklerini söylemelerine rağmen 3 ay sonra aradığımda yapacak birşey olmadığını söylediler..

Ben de hakem heyetine başvurup siparişteki ürünlerin aynı fiyattan verilmesi gerektiğini belirten kararı aldım. Firmayı aradığımda ise yetkilinin bana döneceği söylenmesine rağmen arayan soran yok..

Bu durumda icraya vermek beni hiç rahatsız etmeyecek. Ancak muhtemelen bu ürünler bizde yok diyecekler. Süreç nasıl işleyecek onu öğrenmeye çalışıyorum..

Bilgilerini paylaşan arkadaşlara teşekkür ederim.
    Benzer durumu yaşayan insanlar için de daha sonra faydalı olacaktır diye düşünüyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: osmanyasar

İcra dairesi kesinleşmiş kararda ne yazıyorsa aynen onu uygular. Parayı iade etmesi önemli değil. Karar kısmında bir fiyat belirtilmişse icra dairesi o fiyata o ürünü almanızı sağlar. Siz icra müdürlüğüne gidip 3-4 sayfa bir form dolduracaksınız. THH kararının aslını dosyaya koyup haber bekleyeceksiniz.

Hocam, peki firmanın bulunduğu yerdeki icra dairesine mi başvurmam gerekiyor? Firma ile aramızda 500 km var da :)
  • -Black Dark- kullanıcısına yanıt
    tabikide başvurabilirsiniz ama mağazalardan alınan ürünlerde zaten sorun çıkarmazlar genelde , söyle durumu anlat hakem heyetiyle uğraşmayalım de zaten çözerler sorununu. çözmezlerse başvur kesin çözülür .
  • batublood kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirdiğiniz için çok teşekkürler.
    Sana en yakın olan yere başvurabilirsin.
    firmanın olduğu ya da ikametgahınızın olduğu hakem heyetine başvurabilirsiniz. ben de birkaç sene önce sony telefonum için hakem heyetine gitmiştim. para iadesi kararı çıktı. koskoca media markt yetkilisi kararı tanımayıp saçma sapan konuşunca gittim avukata icra takibi açtırdım. sonuçta fatura tutarımı kuruşu kuruşuna aldım. media markt o yöneticinin o tavrı yüzünden hem o paradan oldu hem de dava-avukat masrafı kim bilir ne kadar para ödedi...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.