Şimdi Ara

Hakiki italyan usülü pizza tarifi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
6
Favori
2.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.

    Sizler için internetin altını üstüne getirip evde yapabileceğiniz hakiki italyan pizzası tarifini buldum.

    Buyurun:

    Jamie Oliveryoutube
    How to Make Perfect Pizza | Gennaro Contaldo
    https://www.youtube.com/watch?v=1-SJGQ2HLp8




    Tarifi veren şef: Gennaro Contaldo

    Biz videoda verilen tarife göre yaptık, tam oluyor. Siz de yapın boşu boşuna dışarıdaki uyduruk pizzalara para vermeyin. 1-2 hazır pizza fiyatına konu komşu herkese yetecek kadar pizza çıkıyor.


    Malzemeler:

    500 gr Tip 00 un. (Tartarak koyun, kıvam tam tutuyor. Marketteki unlara bakın protein oranı %9.5-11 arası olan unlardan alın, Migrostaki "özel amaçlı un" gayet iyi, hem de ucuz. Pahalı "özel pizza unu" 'na gerek yok Ben inanmıyorum diyenler un standartlarına baksın, buyurun kaynak:

    http://www.tusaf.org/Eklenti/367,sandro-zaniratowheat-flour-standards-in-eupdf.pdf?0

    "Aman nolacak herhangi bir un da iş görür" demeyin olmuyor.)

    330mL su (Ölçü kabıyla ölçerek koyun, kıvam tam tutuyor)

    1 çay kaşığı tuz,

    1 paket (7gr) kuru maya (yaş maya da olabilir, tercihim doktor ötker)

    Varsa mozarella, yoksa eski kaşar veya taze kaşar o da yoksa kaşar benzeri yağlı peynir. Beyaz peynir ve türevleri olmaz.

    Tat marka domates rendesi (öbürleri bu kadar iyi değil, zaten fiyatları da aynı)

    Zeytinyağı

    Malzemenin gerisi zevkinize kalmış. Kekik, zeytin, sucuk, sosis... Allah ne verdiyese :)

    İpuçları:

    Una şeker atmayın, yağ koymayın. Tarifteki gibi yapın tam oluyor.

    Bir tepsi için hazırladığınız hamurun 1/4'ü yeterli. İncecik gayet güzel oluyor. Videoda hamuru yaklaşık olarak yayvan tabak/balık tabağı boyutunda açıyor azıcık daha kalın olur. Orası da zevkinize kalmış.

    İlla elle de açmanız gerekmiyor, oklava merdane ile de gayet güzel oluyor.

    Fırını 220C'ye ayarlayın ve tam olarak ısıtın. Sıcaklığı biraz daha düşük 200C'ye ayarlarsanız pişme süresi biraz uzuyor.

    Alternatif tarif:

    Ailemizin ve Türkiye'mizin öz hakiki italyan şefi Danilo Zanna'dan pizza tarifi ve pizza incelikleri


    Danilo Zannayoutube
    DUNYA EN LEZZETLİ PIZZA YAPTIM | PİZZA TARİFİ | TEPSİDE PİZZA NASIL YAPILIR?
    https://www.youtube.com/watch?v=K-l3gHhzIX0


    Danilo diyor ki: " 'İtalyan pizzası!', öyle bir şey yok!", "Standart italyan pizzası yok!" (Her bölgenin kendine has bir tarifi var)

    Verdiği başlıca bilgiler:

    -Maya,
    -Un,
    -Mayalanma (Streç filme sarıp buzdolabında 1 gece bekletiyor + buzdolabından çıkarıp 2 saat daha bekletiyor,
    bunun amacı kabarık içi boş ve hazmı kolay bir hamur elde etmek.)
    -Hamur,
    -Fırın

    Eksta 2:

    Danilo Zannayoutube
    EVDE YAPABİLECEĞİNİZ PROFESYONEL PİZZA TARİFİ | Danilo Zanna
    https://www.youtube.com/watch?v=OQPG3CR1duY


    Danilo diyor ki: " Bu konu bitmez! Bitmiyor! "



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda4 -- 30 Mart 2021; 14:2:30 >







  • Bu arada söylemeyi unuttum, un alırken mutlaka etiketine bakın. Bazı unların içinde antioksidan vb katkı maddeleri bulunuyor. Bunlar mayalanmayı etkileyebilir.

    Bir de aldığının mayanın üretim tarihine dikkat edin. Yaş mayada son kullanma tarihi geçtiyse mayayı atın. Kuru mayada son kullanma tarihi yaklaştıysa kullanmayın, ille de kullanacaksanız 7 gram yerine 14 gram ekleyin.

    Mutlu pişirmeler

    ekleme2:

    Yukarıda Tat marka domates rendesi/püresi/passata demişim. Ben Tukaş marka kullandım, kullanıyorum, tavsiye ediyorum. Mavi-yeşil renkli ismi malum marketlerde bulunuyor. Gerçi Tat marka olanın da iyi olacağını tahmin ediyorum ama denemedim bilmiyorum.

    Peynir alırken dikkat edin. Eski peynirleri eritme tuzu ile eritip "Tost peyniri" diye satıyorlar. Üstelik fiyatı da gerçek kaşar ile aynı. Bir de peynirin içinde koruyucu/antioksidan vb katkı maddesi olmamalı. İçindekiler kısmında sadece "Süt, maya, tuz" yazmalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda4 -- 7 Nisan 2020; 14:22:24 >




  • ooo gerçekten büyük emek var bu videoyu nerden buldun.. jamie oliver adında hiç adı sanı duyulmamış bir adamın kanalında yayınlamış ve yalnızca 9 milyoncuk izlenmiş.. bu gizli hazineyi bizimle paylaştığın için Allah razı olsun kardeş..
  • Evet arkadaşlar,

    DH forumlarının altını üstüne getirdik, "yemekteyizcigillerden" birini bulduk

    Videoyu izleyip, yazıları okuyana "istemezükçü" DH'ci bedava
  • paylaşım ve bilgilendirme teşekkürler. deneyeceğim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnşallah bende deneyene kadar video silinmez :D
  • silinmez herhalde
  • Ben de kendi ipuçlarımı paylaşayım (ev halkının ısrarları sayesinde her Cuma akşamı pizza yapar oldum) :

    1. Fırın mutlaka önceden çok sıcak olmalı, ben 275C'ye getiriyorum, 15 dakika yetiyor
    2. En önemlisi una %10 oranında çavdar maltı unu katıyorum (Hitit Malt'tan temin ediyorum). Hamur koyu renkli oluyor ama karşılığında müthiş malt aroması ve lezzeti
    3. Una şeker koymaya gerek yok. Unun nişastası mayanın çalışması için yeterli
    4. Ben suyu tarife göre daha az tutuyorum, o nedenle mayalanma süresini uzatıyorum (4 saat yetiyor)
  • Çok güzel, Büyük bir emek var. Bende deniyorum hemen...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alkan_6363 -- 8 Aralık 2020; 21:19:29 >
  • Hakiki pizza tarifi verip 200 derecede pişirin derseniz komik duruma düşersiniz.Bu pizzalar yüksek ısılı (500 derece) odun fırınlarında pişer.Ayrıca iyi bir hamur için 1-3 gün arası soğuk mayalama yapmanız gerekir.Hamurunuz ve malzemeniz ne kadar iyi olursa olsun gerçek pizzayı 250 derece ev fırınında yapamazsınız.Güzel bir taklidi olur ama

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: G.R.I.M.S.O.N888

    Hakiki pizza tarifi verip 200 derecede pişirin derseniz komik duruma düşersiniz.Bu pizzalar yüksek ısılı (500 derece) odun fırınlarında pişer.Ayrıca iyi bir hamur için 1-3 gün arası soğuk mayalama yapmanız gerekir.Hamurunuz ve malzemeniz ne kadar iyi olursa olsun gerçek pizzayı 250 derece ev fırınında yapamazsınız.Güzel bir taklidi olur ama

    Yazdıklarınıza kaynak verirseniz sevinirim.

  • arda4 kullanıcısına yanıt

    Amacım sizi kötülemek değil hocam,ben de meraklıyım çok araştırdım,sizlerle de paylaşmak istedim.Beraber öğrenmek en güzeli :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: G.R.I.M.S.O.N888

    Amacım sizi kötülemek değil hocam,ben de meraklıyım çok araştırdım,sizlerle de paylaşmak istedim.Beraber öğrenmek en güzeli :)

    valla ben aşçı değilim fırıncı da değilim. Tarifte gördüğüm sıcaklığı yazdım (05:09) Kendim de bizatihi denedim güzel oldu.


    Bu arada kaynak sormuştum kendim buldum:


    https://www.fornobravo.com/tech-resources/temperature-scale/


    https://www.patioandpizza.com/blogs/resources/wood-fired-cooking-temperatures


    Dediğiniz doğru gibi görünüyor. Hakiki pide, lahmacun pizza gibi gıdalar için odun fırını şart gibi görünüyor. Zira bizim evdeki fırınlar ile 400C ve üzeri ya mümkün değil ya da çok zor. Ha ama şöyle kullanılmış bir kül fırını bulursak o zaman işler değişebilir :)


    (Evet bu vesileyle çağrımızı da yapmış olalım, kendi odun fırınını yapanlar, evine ultra özellikli fırın alanlar buyrunuz :) )





  • arda4 kullanıcısına yanıt

    Hocam o tarif çok kalburüstü,uzun mayalama da önemlidir pizza için.220C demişler,kendileri 500C odun fırınında pişiriyor😂 Evde de güzel yapılır yapılmaz değil,pizza taşı / çeliği kullanarak.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dokunmayın pizzama, dokunmayın içeriğime :) danilo halt etmiş :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Memleketimizin hakiki yerli İtalyan şefi Danilo Zanna'nın iki tarifini yukarıya ekledim.


    Sonuç:


    Danilo şefin dediği gibi: "Bu konu bitmez" :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: G.R.I.M.S.O.N888

    Hocam o tarif çok kalburüstü,uzun mayalama da önemlidir pizza için.220C demişler,kendileri 500C odun fırınında pişiriyor😂 Evde de güzel yapılır yapılmaz değil,pizza taşı / çeliği kullanarak.

    Doğru söylüyorsunuz, kendisi odun fırınında pişiriyor bize 220C diyor  

  • Türkiye'de olmasa da kömür fırını da yaygın İtalyan pizzası yapımında. Odundan daha yüksek ısı veriyor. Evde pizza yapmak 400-500 derecelere ulaşmak mümkün olmadığından maalesef aynı lezzeti vermiyor. Arkadaşın dediği gibi pizza taşı kullanarak bir nebze düzeltilebilir durum.

  • Ben daha çok zeytinsiz pizza seviyorum. Genelde İtalyan pizzaları iyi görünüyor ama İtalyan usulü sanırım hiç yemedim.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.