< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda4 -- 30 Mart 2021; 14:2:30 > |
Hakiki italyan usülü pizza tarifi
-
-
Bu arada söylemeyi unuttum, un alırken mutlaka etiketine bakın. Bazı unların içinde antioksidan vb katkı maddeleri bulunuyor. Bunlar mayalanmayı etkileyebilir.
Bir de aldığının mayanın üretim tarihine dikkat edin. Yaş mayada son kullanma tarihi geçtiyse mayayı atın. Kuru mayada son kullanma tarihi yaklaştıysa kullanmayın, ille de kullanacaksanız 7 gram yerine 14 gram ekleyin.
Mutlu pişirmeler
ekleme2:
Yukarıda Tat marka domates rendesi/püresi/passata demişim. Ben Tukaş marka kullandım, kullanıyorum, tavsiye ediyorum. Mavi-yeşil renkli ismi malum marketlerde bulunuyor. Gerçi Tat marka olanın da iyi olacağını tahmin ediyorum ama denemedim bilmiyorum.
Peynir alırken dikkat edin. Eski peynirleri eritme tuzu ile eritip "Tost peyniri" diye satıyorlar. Üstelik fiyatı da gerçek kaşar ile aynı. Bir de peynirin içinde koruyucu/antioksidan vb katkı maddesi olmamalı. İçindekiler kısmında sadece "Süt, maya, tuz" yazmalı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda4 -- 7 Nisan 2020; 14:22:24 >
-
ooo gerçekten büyük emek var bu videoyu nerden buldun.. jamie oliver adında hiç adı sanı duyulmamış bir adamın kanalında yayınlamış ve yalnızca 9 milyoncuk izlenmiş.. bu gizli hazineyi bizimle paylaştığın için Allah razı olsun kardeş.. -
Evet arkadaşlar,
DH forumlarının altını üstüne getirdik, "yemekteyizcigillerden" birini bulduk
Videoyu izleyip, yazıları okuyana "istemezükçü" DH'ci bedava -
paylaşım ve bilgilendirme teşekkürler. deneyeceğim.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
İnşallah bende deneyene kadar video silinmez :D -
silinmez herhalde -
Ben de kendi ipuçlarımı paylaşayım (ev halkının ısrarları sayesinde her Cuma akşamı pizza yapar oldum) :
- Fırın mutlaka önceden çok sıcak olmalı, ben 275C'ye getiriyorum, 15 dakika yetiyor
- En önemlisi una %10 oranında çavdar maltı unu katıyorum (Hitit Malt'tan temin ediyorum). Hamur koyu renkli oluyor ama karşılığında müthiş malt aroması ve lezzeti
- Una şeker koymaya gerek yok. Unun nişastası mayanın çalışması için yeterli
- Ben suyu tarife göre daha az tutuyorum, o nedenle mayalanma süresini uzatıyorum (4 saat yetiyor)
-
Çok güzel, Büyük bir emek var. Bende deniyorum hemen...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alkan_6363 -- 8 Aralık 2020; 21:19:29 > -
Hakiki pizza tarifi verip 200 derecede pişirin derseniz komik duruma düşersiniz.Bu pizzalar yüksek ısılı (500 derece) odun fırınlarında pişer.Ayrıca iyi bir hamur için 1-3 gün arası soğuk mayalama yapmanız gerekir.Hamurunuz ve malzemeniz ne kadar iyi olursa olsun gerçek pizzayı 250 derece ev fırınında yapamazsınız.Güzel bir taklidi olur ama
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: G.R.I.M.S.O.N888
Hakiki pizza tarifi verip 200 derecede pişirin derseniz komik duruma düşersiniz.Bu pizzalar yüksek ısılı (500 derece) odun fırınlarında pişer.Ayrıca iyi bir hamur için 1-3 gün arası soğuk mayalama yapmanız gerekir.Hamurunuz ve malzemeniz ne kadar iyi olursa olsun gerçek pizzayı 250 derece ev fırınında yapamazsınız.Güzel bir taklidi olur amaYazdıklarınıza kaynak verirseniz sevinirim.
-
Amacım sizi kötülemek değil hocam,ben de meraklıyım çok araştırdım,sizlerle de paylaşmak istedim.Beraber öğrenmek en güzeli :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: G.R.I.M.S.O.N888Amacım sizi kötülemek değil hocam,ben de meraklıyım çok araştırdım,sizlerle de paylaşmak istedim.Beraber öğrenmek en güzeli :)
valla ben aşçı değilim fırıncı da değilim. Tarifte gördüğüm sıcaklığı yazdım (05:09) Kendim de bizatihi denedim güzel oldu.
Bu arada kaynak sormuştum kendim buldum:
https://www.fornobravo.com/tech-resources/temperature-scale/
https://www.patioandpizza.com/blogs/resources/wood-fired-cooking-temperatures
Dediğiniz doğru gibi görünüyor. Hakiki pide, lahmacun pizza gibi gıdalar için odun fırını şart gibi görünüyor. Zira bizim evdeki fırınlar ile 400C ve üzeri ya mümkün değil ya da çok zor. Ha ama şöyle kullanılmış bir kül fırını bulursak o zaman işler değişebilir :)
(Evet bu vesileyle çağrımızı da yapmış olalım, kendi odun fırınını yapanlar, evine ultra özellikli fırın alanlar buyrunuz :) )
-
Hocam o tarif çok kalburüstü,uzun mayalama da önemlidir pizza için.220C demişler,kendileri 500C odun fırınında pişiriyor😂 Evde de güzel yapılır yapılmaz değil,pizza taşı / çeliği kullanarak.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dokunmayın pizzama, dokunmayın içeriğime :) danilo halt etmiş :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Memleketimizin hakiki yerli İtalyan şefi Danilo Zanna'nın iki tarifini yukarıya ekledim.
Sonuç:
Danilo şefin dediği gibi: "Bu konu bitmez" :)
-
quote:
Orijinalden alıntı: G.R.I.M.S.O.N888Hocam o tarif çok kalburüstü,uzun mayalama da önemlidir pizza için.220C demişler,kendileri 500C odun fırınında pişiriyor😂 Evde de güzel yapılır yapılmaz değil,pizza taşı / çeliği kullanarak.
Doğru söylüyorsunuz, kendisi odun fırınında pişiriyor bize 220C diyor
-
Türkiye'de olmasa da kömür fırını da yaygın İtalyan pizzası yapımında. Odundan daha yüksek ısı veriyor. Evde pizza yapmak 400-500 derecelere ulaşmak mümkün olmadığından maalesef aynı lezzeti vermiyor. Arkadaşın dediği gibi pizza taşı kullanarak bir nebze düzeltilebilir durum.
-
Ben daha çok zeytinsiz pizza seviyorum. Genelde İtalyan pizzaları iyi görünüyor ama İtalyan usulü sanırım hiç yemedim.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
ooo gerçekten büyük emek var bu videoyu nerden buldun.. jamie oliver adında hiç adı sanı duyulmamış bir adamın kanalında yayınlamış ve yalnızca 9 milyoncuk izlenmiş.. bu gizli hazineyi bizimle paylaştığın için Allah razı olsun kardeş..
|
Benzer içerikler
- soya sosu bozulur mu
- cumartesi şarap
- yeni sac tava ilk kullanımı
- chipotle sos tarifi
- kavanozda hangi yemekler saklanır
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X