Şimdi Ara

Hala aklım almıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • benzer mesajları forumda yazdım daha önce ama halen daha anlayamıyorum.

ts-1 sıralamam alandışı 9001 puan 433

anadolu üniversitesi sinema-tv taban sıraları:
    2010 kılavuzu: 17000-24000
    2009 kılavuzu: 24400
    2008 kılavuzu: 21300
    2007 kılavuzu: 33000

alandışı katsayılardan puanların yükselmesi anlaşılabilir. Fakat sıralamalar ve okulların açtığı kontenjanlar belli. halen daha aklım almıyor. Alandışı 9001. oldum ve 433 puan da alan içi hemen hemen 13000lerdeki bir kişiye tekabul ediyor.

Sıralamanın 10000 kişi düşmesi nasıl açıklanabilir... Kimse puanına göre tercih yapmıyor zaten herkes sıralamasına göre yapıyor. Peki bu farklılıklar nasıl oluşabiliyor. Mantıklı bir cevabı olan bir açıklama yapsın lütfen kafayı yemek üzereyim. Geçen sene bu bölüme kadar olan sıralamadaki kontenjanların toplamı zaten 10000den fazla, kaldı ki önümdeki herkesin ts bölümlerine yerleştiğini sanmıyorum.
    Son üç yılın sıralamalarını baz alarak bu bölümün arkasına başka tercih yapmadım ve açıkta kaldım.

• bende aynı durumdayım garanti olsun diye İÖ yazdım sıralama veya puan istemiyor ama yinede açıkta kaldım sıralamam 12.000, olacak iş değil sonuç açıkta kaldım
  • ama hiç bir açıklama bulamıyorum. 70,000 100,000 gibi sıralamalarda böyle sapmalar beklenebilir yeni sistemden dolayı. Fakat zaten nerden baksanız alaniçi 13000. gibi biriyle aynı konumdayım. Sıralamanın bir bu kadar daha kayması ve yerleştirilememeyi hiç bir mantığa sığdıramıyorum.

Kılavuz mağdurluğundan da öte bişey çünkü son 3-4 yılın sırlamaları zaten böyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acifuat -- 14 Ağustos 2010; 10:13:57 >
  • 620binlik olan yere 300bin oldugum halde giremedim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.