< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
HANGİ BÖLÜMÜ SEÇMENİZ GEREKTİĞİNİ SÖYLÜYORUM KARARSIZ OLANLAR ÜZGÜNLER GELİN (3. sayfa)
-
-
Bu şekilde saçma bir sistemle kesinlikle bölüm falan yazmayın
-
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
25k say öneriniz varsa alabilirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ribozomal Rna -- 28 Temmuz 2021; 16:44:11 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
merhaba benim 5090 sıralamam var odtü uluslararası ilişkiler istiyordum 2020de 5098le kapatmış. muhtemelen bölüm 4k civarında kapatır bu yıl ne yapmam gerektiğini bilmiyorum hukuk hiç istemiyordum
6k mf hangi tıp
-
Merhabalar hocam. Sayısal 19 bin yaptım.İlk başta sevindim ama sonra yani şimdi çok açgözlülük gibi olacak ama biraz üzüldüm. Aslında hedefim ilk 10bindi ama ne yazık ki olmadı ama büyük ihtimalle mezuna kalmayacağım.
Şu an kafam çok karışık. Tıp ve diş istemediğimden eminim ve vakıfa da gidebilecek durumum yok malesef.
YTÜ makine, YTÜ mekatronik, Hacettepe Makine, Hacettepe Endüstri ve İzmir'deki belli başlı sıralamamın tuttuğu bilgisayar mühendisliklerini düşünüyorum şimdilik. Ama çook kararsızım. Yani top 5'teki üniversiteler tutmadığı için üzgünüm ama bilemiyorum ne yapsam :/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadbuttrue0 -- 28 Temmuz 2021; 16:55:53 > -
@Sidero 82k sayısalda iyi bir sıralama dert etmeyin. Yalnız şuan dert edeceğiniz en önemli konu ne meslekle uğraşacağınız olacaktır.
Bilgisayar Mühendisliği
Endüstri Mühendisliği
Bilişim Sistemleri Mühendisliği
Makine Mühendisliği
bunlara baktığımızda size ilk önce önereceğim bilgisayar müh. ama biraz tembellik görüyorum benim gibi veyahut yorulmuşluk oyüzden bilişim sistemleri mühendisliğini de tercih edebilirsiniz. hiçbir şey kaybetmezsiniz. ingilizcenizi geliştirdikten sonra gerisi gelecektir.
makine okuması zordur.
endüstri müh. her şeyden biraz biraz verir sıkıntı olabilir belki sizin için
size tavsiyem bilişim sistemleri müh. ama eğer ben zorlarım diyorsanız pc müh de okuyabilirsiniz.
tıp istiyormuşsunuz türkiyede memur maaşına çalışmak istiyorsanız da hemşirelik diyeyim madem..
sonuçta herkesin hedefi farklı
-
Hocam gemi makineleri işletme mühendisliği nasıl olur sizce. 2.kez mezuna da kalabilirim
@Ribozomal Rna kıbrıs kampüsü tam burslu odtü bilgisayar mühendisliğini önerebilirim ama masraflı olacaktır. oyüzden boşver. sıralaman çok iyi marmara da geliyor ege de... mühendislik dallarına bak hangisi sana uygun ona yönel istediğin mesleği yap tüm mühendislikler para kazandırır unutma
-
Ne kadar masrafli olur hocam ailem Kıbrıs istersen yaz diyordu zaten
@Shesmovedon Merhaba hayırlı olsun çok iyi bir sıralama yapmışsınız keşke 1k olsaydı o zaman boğaziçi ybs önerecektim size ama bu sıralamaya ne yazık ki gelmez, gelmeyeceği için de sanırım hiç araştırmayacaksınız da ybs'yi uluslararası ilişkiler okumak gerçekten hayalinizse sonuna kadar gidin hukuk veya başka bir bölümü okumayın gelir mi gelmez mi bilemeyiz ama şimdiden alternatiflerinizi üretin. maddi durumunuz anne babanız toplam 10bin tl maaş alıyorsa özel ünide %100 burslu okumayı düşünebilirsiniz ybs'de uluslararası ilişkilerde insan ilişkileri ve bildiğiniz dil/diller önemli olacaktır. kararınızı ona göre verin, düşünün taşının doğrusunu sizden başkası bilemez. bu söylediğim yönetim bilişim sistemlerini de araştırın ilerde altın olacak müfredata bakınca bile anlıyorsunuz zaten. Ama siz IR okumak istiyorsanız kafanızda netleştirdikten sonra peşinden gidin ama sıralamalar belli olmadığı için de alternatiflerinizi yaratmakta özgürsünüz. Başarılar.
-
Benim de 18k
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhaba hocam 11k siralama geldi tek istegim yurtdisina kapi acan meslek ve universite az cok her ise acigimdir var mi tavsiyeniz
@Ribozomal Rna dolar euro bazlı çalıştıklarından yıllık ciddi miktarlar ödeyecektir ailen normalde devlet okulunda sana 1k veya 2k para yolladıklarında 15 25k tl yollamış olacaklardı bide üstüne kktc masrafları yıllık 60k olsa toplam 4yılda 240k ciddi bi rakam. belki ailen ödeyebilir ama sektörde odtü mezunu olarak bilineceksin belki yakınen tanıştığın kişiler sorduğunda kıbrıstan olduğun ortaya çıkacak ayrıca ailenin biraz dişini sıkması da gerekebilir sen okudugun donemde, o yuzden ülkemizdeki okullarda okuyup erasmus veya wat sözü alabilirsin ailenden dil kursu yapabilirsin diye düşünüyorum, çünkü orası da özel bi üni ve özel üni her zaman son tercihin olmalı diye düşünüyorum
-
@hccmevltt1 öncelikle devlet mi özel mi bunu netleştirmen lazım ama eğer şansın varsa akdeniz gelir çok avantajlı olacağını düşünmekteyim. tek bir üni söylemem gerekirse ve devlet üni olacaksa bu senin sıralaman için OLAĞANÜSTÜ olabilir Akdeniz Tıp. umarım 6k'ya düşer ve gidebilirsin.
-
gazi eczacılıktan geçen yıl mezun oldum eczacılık istiyorsan bi kez daha düşünmelisin ben şahsen işsizim şuan :D
-
@sadbuttrue0 merhaba hocam :) harika bir sıralama şimdiden tebrikler. şanslısın artık sınav stresi çekmeyeceksin boşuna 1 yıl kaybın da olmayacak geldi o güzel üni yılların vizelerin finallerin... top5 üni diyorsun ama artık bizim ünilerimizin yurtdışında yeterliliği ne yazık ki yüksek değil en iyi ünimiz bile sadece ülke içinde itibarlı durumda bunu az çok biliyorsundur. eğer kariyer odaklı düşünsen bile odtü itü iü ege dokuz eylül akdeniz gazi ankara hacettepe ytü marmara ve unuttuğum 5-10 tane daha devlet ünisi var ve bunlar sana fazlasıyla geliyor. yapacağın tek şey ingilizceni geliştirip okulunu bitirmek 1sene daha kaybetmen yanlış olur kanaatindeyim ha diyorsan 1 sene bekleyip harvard veya oxford kasacağım okey:) eğer öyle bir şansın varsa mutlu olurum ama bana göre şuan tercih yapman lazım ve sıralaman da çok iyi sadece bölüm ve üni seç, üni seçerken de şehir imkanlarına bak üninin kampüsüne bak hoca veya arkadaş şans işi biraz da. şimdiden hayırlı olsun kardeşim çok iyi bir noktadasın :)
-
155k sözel 285k say 262k ea geldi 2. üni okuyacağım sözel ya da ea tercih etmeyi düşünüyorum tşkler
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X