Şimdi Ara

HANGİ BÖLÜMÜ SEÇMENİZ GEREKTİĞİNİ SÖYLÜYORUM KARARSIZ OLANLAR ÜZGÜNLER GELİN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
319
Cevap
8
Favori
18.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. durumunuzu anlatın çözüm buluruz ister 1. ister sonuncu olun size yardım etmek için burdayım.

Sevgili arkadaşlar, geçen sene binlerce arkadaşıma yardımcı oldum bu sene de aynı şekilde yardımcı olacağım, akıtın gelsin muhakkak bir çözüm buluruz.

Birçok arkadaşıma memur maaşından yüksek maaş kazanabileceği ve yurt içi / yurt dışının iyi şartlarını sağlaması için tavsiye veriyorum. ama tabiki öğretmenlik hukuk psikoloji pdr pozitif bilimlere de özel bir ilginiz varsa ve ailenize söz geçiremiyorsanız ona göre tavsiyeler veririm o zamanda.

ama genel anlamda SAY "BİLMÜH" EA "YBS" bizim referans noktalarımız olacak, ee abi ekonomi olmaz mı? tabi olur sıralamaya göre ee abi elektriğe ilgim var? tabi olur hepsine değineceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-603CF508D -- 18 Temmuz 2022; 17:7:18 >

• @faraday001 öncelikle hayırlı uğurlu olsun kardeşim mükemmel bir sıralama yapmışsın. TIP 6 Sene boyunca okuyacağın bir bölüm annen baban akrabalara söyler gururlanırlar senle ama bunu okuyacak olan sen olacaksın. kadavralar gelecek önüne onlarla pratik yapacaksın kırık kemikler gelecek bazen bolca kan göreceksin aile hekimi olunca yaşlı genç sağlıklı sağlıksız fark etmez hep tetikte olman iğrenmemen ve korkmaman gerekecek sadece prestij için yapılabilir bir meslek değil bu. 11kyı iyi bir tıp olarak değerlendirmektense harika bi eczacılık olarak değerlendirmen kendi adına iyi olabilir diye düşünüyorum çünkü senin hayatın boyunca yapacağın mesleğin olacak bu yerinde olsam eczacılık seçerdim. doktor olunca nöbetler bi ton dert ama eczacılık bir nevi esnaflık gibi çok ama çok şanslı oluyorsun hayatını yaşıyorsun ilaçlar hakkında bilgilerin oluyor o kadar. yani demem o ki sırf akrabalar coşsun diye tıp okuma bu hayatı sen yaşayacaksın bir başkası değil.

• Eczacılık istiyordum 30k yapar giderim diyordum 11k gelince çok kararsız kaldım tıp bana uygun mu bilemedim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 18k geldi beklediğim bi sıralama olmadığı için kafam çok karıştı ne yazacağımı bilmiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @faraday001 öncelikle hayırlı uğurlu olsun kardeşim mükemmel bir sıralama yapmışsın. TIP 6 Sene boyunca okuyacağın bir bölüm annen baban akrabalara söyler gururlanırlar senle ama bunu okuyacak olan sen olacaksın. kadavralar gelecek önüne onlarla pratik yapacaksın kırık kemikler gelecek bazen bolca kan göreceksin aile hekimi olunca yaşlı genç sağlıklı sağlıksız fark etmez hep tetikte olman iğrenmemen ve korkmaman gerekecek sadece prestij için yapılabilir bir meslek değil bu. 11kyı iyi bir tıp olarak değerlendirmektense harika bi eczacılık olarak değerlendirmen kendi adına iyi olabilir diye düşünüyorum çünkü senin hayatın boyunca yapacağın mesleğin olacak bu yerinde olsam eczacılık seçerdim. doktor olunca nöbetler bi ton dert ama eczacılık bir nevi esnaflık gibi çok ama çok şanslı oluyorsun hayatını yaşıyorsun ilaçlar hakkında bilgilerin oluyor o kadar. yani demem o ki sırf akrabalar coşsun diye tıp okuma bu hayatı sen yaşayacaksın bir başkası değil.

• @abend merhaba kardeşim hayırlı olsun 18k mükemmel bir sıralama, tıp eczacılık,diş, mühendislik alanlarının tamamı önünde duruyor. önce hangisini seçeceğine karar vermen lazım. TIP herkesin yapabileceği bir alan değil mesela ben asla seçmezdim eczacılıkta biraz sermaye gerekebilir onun dışında rahat bir alan dişte ise hayatın boyunca insanların diş bakımını üstleneceksin. mühendisliklerdeyse çok daha farklı önce bunlardan hangisi olacağına bi karar ver. eğer ilk 3 tanesini elediysen mühendislik hakkında ne düşündüğünü anlat. hep birlikte konuşalım bu senin kararın, biraz beyin jimnastiği yapalım

• hocam merhaba, 46k sıralama geldi ama ikilemdeyim. bu sıralamaya uygun, derece orta üniversitelerde ceng okumaktansa odtü istatistik daha cazip geliyor. veri bilimi alanını düşünüyorum. istatistik de ceng de okuyarak yönelebilirim. cengde daha fazla yönelebileceğim seçenek olur tabi. bir de özel ünilerde ücretliler geliyor galiba özyeğin ve tobb ceng. ailem karşılayabileceğini iddia ediyor ama yük olmak istemiyorum. o yüzden biraz ikilemdeyim.

• Bir arkadaş ilk kez girdi. Zeki biri Ama bu çalışmayınca bir işe yaramıyor tabi. Ne okulda ders çalıştı ne sınava çalıştı. 220k yaptı sayısal. Teknoloji ilgisini çekiyor. Bu yüzden mühendislik düşünüyor. Ama bilim kısmı değil. Mesela elektronik ilgisini çekiyor ama uygulama kısmı. Fizik kısmı değil. Ha onu da yapar ama mesela bir fizik mühendisliği istemez sanırım. Normalde mezuna kal derim de çalışmaz sanırım bilemiyorum. Bu sıralamaya sayısalda ne yazılabilir. Hem genel olarak hem de bu tür bir ilgi alanı için. (İstanbul olsa iyi olur ev orada. Şehir dışı zorlar son çare olmadıkça)

Hazır konu açmışsın fikrini alayım dedim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • eruhaben kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar yazmanın daha iyi olacağını düşünüyorum. Yada direk yapay zeka. Yük olmamak için de %50 bahçeşehir bakabilirsin. Yine de ODTÜ seçersen B planı yap muhtemelen tutar ama yükselişte olan bir bölüm ne olur ne olmaz.

• Hocam benim de 25k geldi, tıp gelme ihtimali hiç mi yok acaba? Ben 23 bekliyordum ama birkaç yanlışla 25k geldi

• sayısal 86 bin

• hocam 37k için de bir şeyler söyleseniz bu civardaki bölümler için

• Sayısal 70 bin.Hedefim bilgisayar mühendisliği.Konum olarak da eve yakınlık açısından İstanbul'dan başka birşey düşünmüyorum.

• 1garipyolcu1 1 kullanıcısına yanıt
    Hocam başa tıp yaz ama tıpkı unut şu 10 günlüğüne ve artık tıp dışında bir meslek yapmaya karar vermişsin gibi altları doldurmak için diğer bölümleri yaz. Eğer bakarsan öyle bir meslek yok o zaman sade tıpları yazarsın. Gerisi kısmet. Ben ama o sıralamaların sınır olacağını düşünüyorum.

• hvl00 kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten beni bilen bilir, sınavdan çıktığımdan beri ortalama 23k bekliyorum ve sbü diş hekimliği yazıcam diyordum. Başa 10 tane tıp yazıcam sonlardan. Sonra da istediğim dişleri yazıcam

• 1garipyolcu1 1 kullanıcısına yanıt
    Tamam o zaman hocam sizin olay tamammış hayırlısı olsun diyelim

• hvl00 kullanıcısına yanıt
    Bakalım hocam gene de Bi ümit ediyorum tıp için görücez bakalım

• eger ailenizde maddi bir imkan yoksa hic bulasmayin eczaciliga , yeni eczane acmak cok zor , yada kurayla ssk' ya girersiniz memur maasi alirsiniz. tip secin kafaniz rahat olsun. biraz arastirin.

• @eruhaben merhaba, odtü çok iyi bir üniversite ama istatistik bölümü günümüzde pc müh veya herhangi bir teknoloji ağırlıklı bölümle yarışacak düzeyde değil sizin yapacağınız en iyi şey pc müh. okuyup kendinizi veri bilimi alanında yazılımsal olarak geliştirmek olacaktır. İstatistik bölümü okumanız sizi hayallerinizden uzaklaştırabilir. Çünkü o bölümde yazılım ağırlığı yoktur. Eski tip eğitim verilir. Oyüzden tavsiyem şimdiden sıralamanıza yakın pc müh. araştırmaya bakın sizin işiniz kod ile veri. 1990 veya 2000 yılında yaşıyor olsak istatistik bölümüne okey diyebilirdim ama şuan sizin gitmeniz gereken bölümün pc müh ve uzmanlaşmanız gereken alanın da veri bilimi olduğunu düşünüyorum.

(Ayrıca özel üniler hakkında; senin yerinde olsam %100 özele de gitmem devlet üni yazarım ingilizceyi dışardan geliştiririm. Ailemden alacağım para ile fiziksel imkanlarımı güzelleştirip iyi bir 4 sene geçiririm. Özel ünilerde ortam çok büyük sorunlara yol açabiliyor.)

Özet: Sıralamana uygun bir devlet üniversitesinde pc müh okuyup kendini veri biliminde geliştirmen. Ayrıca ingilizceni de geliştirirsen, hayal bile edemeyeceğin noktalara gelirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-603CF508D -- 28 Temmuz 2021; 16:15:9 >

• @hvl00 bilgisayar mühendisliği ve endüstri mühendisliğine bir bakmasını öneriyorum ayrıyetten bilişim sistemleri mühendisliğine de bakabilir. Benim görüşüm bu 3 bölümden birini yazıp okusun. ingilizce öğrendiği takdirde iyi yerlere gelecektir.

endüstri mühendisliği sanki onun alanı olabilirmiş gibime geliyor.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.