@Ykssavar bence okunabilir ama ben okumazdım çünkü öyle bir konuya eğilimim yok ve alan oldukça dar görünüyor bi işsiz kalsan veya iş bulamasan çalacağın kapı sayısı az o yüzden belki bilişim sistemleri müh. pc müh endüstri müh makine müh gibi bölümlere bakmalısın bilişim sist. müh. senin aradığın şey olabilir. |
HANGİ BÖLÜMÜ SEÇMENİZ GEREKTİĞİNİ SÖYLÜYORUM KARARSIZ OLANLAR ÜZGÜNLER GELİN (4. sayfa)
-
-
Sağolun hocam ,öncelikle acikcasi mühendislik hiç ilgi alanima girmemisti şu ana kadar hatta sonucumu ogrendigimden beri ilkogretimmat yazmayi dusunuyordum (siz bu bölüm yani ilkmat hakkinda ne dusunuyordunuz bu arada fikriniz merak ediyorum )çünkü sıralamam mühendislik icin kötü geldi bana, ve mühendislik yüksek siralamalardaki unilerde okununca iyi bir yere gelinir düşüncesinden ötürü dusunmedim ama siz böyle diyince de Müh okumak ta aklımda yer etti gibi bir yandan, pc olabilir bilişim hakkında pek bir fikrim yok benzerler mi ayrıca unide gelismek için elimden geldiğince çalışırım sanırım çok uzun oldu kusuruma bakmayın hocam son bir fikrinizi alsam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
@slvsncr merhaba daha önce eczacılık bitirdiğini söyledin ybs senin için iyi bir başlangıç olabilir, zorlar ama çok şey öğretir ve belki de hayatının kalanını yazılımcı olarak geçirip büyük paralar kazanırsın. şuan sana önerebileceğim en eli ayağı düzgün ve geleceği olan bölüm ybs belki de bugüne kadar aradığın bölüm Yönetim Bilişim Sistemleri'dir.
-
Ne demek şimdi bu?
@Sidero yazınız uzun değildi isterseniz roman yazın ben burda yardım etmek için varım hocam:) okurum sorun yok. sıralama kafanızı karıştırmasın her sıralamada bu işi yapabilirsiniz sandığınız kadar ZOR bir durum yok ortada sadece biraz çaba gerektiriyor. ilköğretim mat. nispeten kolay görünebilir her ne kadar okurken çoğu zaman ileri seviye yüksek matematik okusanız da. iş imkanı belki özel derslerle iyi bir noktaya getirilebilir çevreniz varsa, kpss derdinin olduğunu da hatırlatmam gerek ve türk lirası kazanacaksınız. bence biraz daha geniş düşünüp boğulursam büyük denizde boğulayım diyip bir mühendislik alanı tercih etmeniz daha doğru olurmuş gibime geliyor. çünkü iş garantiniz orda da kesin değil yapamayacağınızı düşünmeyin kimler kimler neler yaptı siz de yapabilirsiniz. ayrıca güzel bir ingilizce ve kendinizi geliştirerek hayal edemeyeceğiniz noktalara gelebilirsiniz veya ilköğretimde kazandıgınızın 10 20 katını kazanabilirsiniz. karar sizin :) her zaman yazabilirsiniz.
-
teşekkür ederim hocam yorumlarınız için. ben bunun yanında ybs de düşünüyorum o bölüm hakkında ne düşünürsünüz
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
104k sayısal bilgisayar mühendisliği
-
say 54k sıralama var odtü istatistik istiyodum 53k kapatmış itü gemi kaptanlığı ytü elektrik(her sene 6 7k geriliyor geçen sene 47k ile kapamış) bu ikisini birde şansımı denemek için odtü istatisiği yazıyorum başka öneriniz var mıdır
-
merhaba benim de 65k geldi sayısal iyte kimya mühendisliği mantıklı gibi geldi şimdilik ama endüstri de düşünüyordum bu sıralamada pek iyi bir üniversitede yok gibi istanbul ya da izmir tercihim bu arada sizin tavsiyeniz nedir teşekkürler şimdiden
Çok teşekkür ederim hocam dusunup bir karar vermeye calisacagim kafam karisirsa yine size fikir danismak isterim
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-295C65AECNe demek şimdi bu?
Sıralamam bu,netim şu nereyi yazayım kararsızım ? diye soru sorup adamın dediği yerleri yazmayın diyorum.Kendinizi en iyi siz tanırsınız o sizin neye ilginiz olduğunu bilmez anlamında.Sen ne anladın ??
-
çok teşekkür ederim hocam, haklısınız :)
-
aa hiç düşünmemiştim biraz araştırma yapayım o halde :) teşekkürler fikir için
-
Merhaba, arkadaşlarım 216k ve 254k yaptılar. Mezun seneleriydi zaten tekrar kalmak da istemiyorlar. Bildiğiniz tavsiye edebileceğiniz bölümler nelerdir?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
@Shesmovedon eğer ybs okursanız ingilizce de öğrenirseniz kendinizi yazılım alanında geliştirdiğiniz takdirde yurtdışında veya ülkede iyi noktalara gelebilirsiniz. birkaç sene trde çalıştıktan sonra muhtemelen yurtdışına gidersiniz. çok farklı alan var bilgisayar mühendisliğinde
web tasarımcı
web geliştirici
oyun mühendisi
oyun tasarımcısı
framework kullanan kimseler
birsürü farklı iş tanımı ve mesleği var ybsde bu çok çok daha fazla tüm pc mühlerin işini neredeyse tüm endüstri mühlerin işini yapabiliyor tam bir CEO bölümü diyebiliriz.
bunun yanında IR ise daha sınırlı kalıyor. iletişim ve dil bilmeniz sizi öne çıkarıyor. kodlamayı sevebileceğinizi düşünüyorsanız düşünmeden yazın derim çünkü ybsde CEO gibi hem iyi iletişim kurmanız hemde teknik tarafa hakim olmanız gerekiyor:) başarılar
-
@isocuk şimdiden 70kdan başlayıp 180 200lere kadar bi tercih listesi yapın listeyi yaparken benim önceliğim yaşamak istediğim şehir olmuştu ardından üniversitenin itibarı ve eğitim kadrosuna bakabilirsin başarılar dilerim. hayırlı olsun
-
@richardfeymanınsaçı size bence endüstri müh de gider gibi bi araştırın derim
-
@lemondae estü uludağ ve osmangazi endüstri müh bakabilirsiniz. tercih listenizi ŞEHİR-ÜNİ İTİBARI-EĞİTİM KADROSU Şeklinde yapabilirsiniz. ne yapmak istediğinizi biraz daha sınırlandırabilirseniz sizin için daha iyi olabilir.
-
hocam sonuçlar açıklanmadan önce kendimi en kötü 185-190kya hazırlamıştım 210k geldi 190k gelse mskü bilişim sistemleri mühendisliği tercih edecektim ama bu sıralamayla kayseri ısparta antep gibi anadolu şehirlerinde endüstri mühendisliği geliyor sıralamaları uçtuğu için bilgisayar düşünmüyorum ee ve makineyi de kendime uygun bulmadığım için düşünmüyorum bunun yanında 270k ea sıralamam var yine bu sıralamayla da anadoluda ybsler geliyor ama aylarca fene emek verip eadan tercih yapmak da biraz rahatsız edici bu arada sınava ilk girişim eşit ağırlık öğrencisiyim mezun şansım yok bölüm/üniversite tavsiyeniz var mı
-
@examacc20 Merhaba şunu söyleyebilirim,
1- mezuna kalmak istemiyorlarsa "kesinlikle" yazıp kurtulsunlar.
2- araştırma yapıp eğilimlerinin ne yönde olduğunu anlayıp ona göre bir bölüm yazsınlar
3- birkaç hafta araştırma yapıp düşündükten sonra kararlarını kendileri versinler.
iyi çalışmalar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X