İnsanlar fikir almak için yazıyor buraya, neden gelip "böyle saçma bir sistemle" diye bir çıkış yapıyorsunuz? Kimse kesin konuşmamış fikir alışverişi var konuda yaptığınız yorum hoş olmamış bence. Uyarmak isterim. İyi günler. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
HANGİ BÖLÜMÜ SEÇMENİZ GEREKTİĞİNİ SÖYLÜYORUM KARARSIZ OLANLAR ÜZGÜNLER GELİN (5. sayfa)
-
-
@Jiaosuen alanyada endüstri geliyor antalya güzel bir şehir değerlendirmede her zaman en başa şehiri koyardım ben, mskü şansın halen var haberin olsun. ayrıca yeni açılan üniler veya bölümlere bak ilk senelerinde düşük sıralamalarla giriş yapabilirsin. aç önüne tüm mühendislik alanlarını güzel şehirleri / köklü ünileri tek tek yap bi tercih listesi yaklaşık 30 40 tane üni ve bölüm olsun sonra bazı bölümleri ele "yapmak istemediğin" ve böylelikle güzel bir liste hazırla
şimdiden hayırlı olsun düşünmek için uzun bi vaktin var zaten
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-295C65AECİnsanlar fikir almak için yazıyor buraya, neden gelip "böyle saçma bir sistemle" diye bir çıkış yapıyorsunuz? Kimse kesin konuşmamış fikir alışverişi var konuda yaptığınız yorum hoş olmamış bence. Uyarmak isterim.
İyi günler.
ok.
-
yeni açılan bölümleri inceleyeceğim teşekkürler hocam
-
benim bir arkadas girdi baraji asamadigi icin sene birdaha sina girecekmis
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Anlayışınız için teşekkür ederim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam sayısalda 40bininci oldum.Bu sıralama icin ilkögretim matematik ögretmenligi mantıklı bir tercih midir sence yoksa hata mi yapmıs olurum?4yıl sonra atamalar çokazalır mi?Kolejlerde calışmak istemiyorum Meb istiyorum.Bir de Meb istedigim icin Bogazici ve Marmara tutmasına rağmen YTÜ yazsam(evimin dibi ve Bogazici gibi 1yil hazirlik yok ve ingilizce degil diye)hata mi yapmis ourum?
Hocam merhaba. Ben 36.9 k yaptım ama sağlık sektörüne yönelik bir meslek istiyorum diş tutar mı bilmiyorum ama umarım tutar
@2021TytAytYolcusu merhabalar hocam, öncelikle şunu söylemem gerekiyor 40k yapmışsınız, aileniz öğretmenliğe garanti iş olarak bakıyor olabilir ama bence kendinize güvenip potansiyelinizin farkına varın pc müh okuyup çok iyi maaşlara çalışabilirsiniz çoğu gözü açık insan öğretmenlikten kaçıyor emin olun henüz 18 19 20 yaşındasınız ve eğer boğulacaksam büyük denizde boğulayım deyip pc müh olan ünileri araştırmaya başlarsanız çok büyük bir adım atarsınız. çünkü hayat memuriyetten fazlası bunu unutmayın. 40k memur olamayacak kadar iyi bir sonuç. bence komple ögretmenlikten birini yazsanız hata etmiş olursunuz. emin olun ilginiz var ise kodda yazabilirsiniz. yeter ki kendinize güvenin. şimdi yaptığınız hamleler geleceğinizi belirliyor 300 500e ev alınamıyor araba alınamıyor zor bela... oyüzden memur olmak avantaj sağlamıyor, teknoloji çağında doğru kararı vereceğinize eminim.
-
@Ayzeyy geçmişte yapay yükselen alanlardan biri. günümüzde teknoloji bölümlerinin yükselişiyle çok daha arka sıralamalara gerileyecektir. şuanki hemşirelik gibi olacaktır. öne diş yazarsınız ama tutmazsa mezuna kalmanızı önermiyorum mühendislik alanlarını tercih edebilirsiniz, karar sizin
-
Hocam mühendislige hiç ilgim yok.Açikçası bu cevabı almaktan korkuyordum.Ögretmenlikte geçim sıkıntisi mi çekerim ya da atamalar 4yıla problem olur mu bunu merak etmiştim:(
@2021TytAytYolcusu ekonomi ortada, :) sizce çekmez misiniz. belki endüstri müh denemelisiniz. yarın bigün hayat kalitenizden memnun olmazsanız üzülebilirsiniz. endüstri müh. belki de sizin için biçilmiş kaftan, hesaplamalar yapacaksınız bol bol.
ilköğretim mat. 40kda olan bi öğrenciye yasaklanmalı :D işin şakası siz bilirsiniz ama ne olursa olsun mühendislikleri araştırın derim sandıgınız gibi zorlayıcı olmayabilir. aldıgınız iyi maaşta cabası
-
Sınava 3. kez girdim 30 40k arası yapar bilgisayar yazar giderim diyodum 21k geldi. Şimdi aklımı tıp ve diş çeliyor ancak lise boyu ezberim de biyolojim de pek iyi değildi. Aklım bilgisayar, gönlüm tıp yaz defol git diyor.
@Kagen Jurius eğer tıp yazarsanız şimdi 21 yaşındaysanız 27sinde mezuniyet tus derken 30 yaşı bulur ve inanılmaz çalışmanız gerekir kafada saç kalmayabilir. akrabaları memnun etmek için değil kendi hayatınız için tercih yapın bence 21k sağlam bi pc müh gitmeniz için iyi bir sıralama
tıp hadi okuyayım diyip okunabilen bir bölüm değil gerçekten buna göre karar verin bence
-
Hocam genel olarak mühendislik önerdiginizi farkediyorum.Siz hangi üniversitede hangi bölüm okuyorsunuz?Benim ilgi duymamaktan başka kime sorsam devlette Boğaziçi,Odtü,İtü belki Yıldız Teknik mezunu olmadigin sürece cv ni okumuyorlar bile diye duydum..Top üniversiteler olmadigi müddetçe mühendislik oumak risktir diye söylediler hep bana bunlar dogru degil mi?Mesela bir 9Eylul Mezununun Odtülü karsisinda is bulma şansı nedir?40k ya da top üniversitelerin iyi mühendislikleri gelmiyor maalesef
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2021TytAytYolcusu -- 28 Temmuz 2021; 18:48:34 >
@2021TytAytYolcusu şansınız çok fazla biraz tecrübelendikten sonra hiçbirinin bir farkı olmuyor üni sadece ilk işi bulurken avantaj sağlar.
emin olun öğretmenlikten çok daha fazlasını kazanırsınız. 300 500 dolar kazanıyor maalesef öğretmenler
-
Hocam maalesef ki biraz karamsarım bu konuda. Matematikçilerle ve dershanecilerle görüşün piyasada haddinden fazla öğretmen olduğunu belirteceklerdir. Devlette çalışmak için de kpssye çalışacaksınız. Yani devlete kapak atmadığınız sürece gerçekten sıkıntı çekebilirsiniz, ama boğaziçili öğretmen diyerek özel dersler vererek vs reklamınızı yaparsanız tabii ki güzel para da kazanabilirsiniz.
Bence kendinize bu bölümü istiyor muyum diye sorun. Eğitim öğretim sisteminde olmak, birilerine bir şeyler anlatmak ve çocuklarla haşır neşir olmak. Eğer aklınıza yatıyorsa üniversite olarak ben kesinlikle ingilizceden ve hazırlıktan kaçınmayıp boğaziçini tercih etmenizi öneririm. Ülkenin en kaliteli okullarından birisi ve size müthiş bir perspektif kazandırır.
23.1k getirir mi hocam tıp sence ? Getirse bile suriye sınırına gitmek istemiyorum
@-_-simple-_- hatay tıp gelirse çok şanslısınız muhteşem bir şehir yemeklerinin lezzeti kültürü harika bir akdeniz şehri hatay
-
Hocam 40k ile ögretmenlik tercih edecegim icin Kpss de de rakiplerimi geçebilecegime dair umut taşıyorum sonuçta Tıpçilarla yarismayacam Kpss de.Benim korkum sizce 4yila bu bölumun atamalari azalir mi iyice hocalariniz ne dusunuyor?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X