peki udemy den öğrendiğim yazılımla ilerde gerçek bi yazılımcı olarak nasıl çalışacağım sonuçta havacılık uzay mezunuyum |
HANGİ BÖLÜMÜ SEÇMENİZ GEREKTİĞİNİ SÖYLÜYORUM KARARSIZ OLANLAR ÜZGÜNLER GELİN (7. sayfa)
-
-
Gtü Ceng diyorum bu sene 12k ile alacak.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba, 27.5k sıralama geldi. Öncelikli olarak bilgisayar mühendisliği istiyorum, nereleri yazabilirim?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheNightMare. -- 28 Temmuz 2021; 20:9:3 >
Sakın ha. Bak sakın. Yani onu okuyup yandan yazılım öğreneceksen niye okuyorsun. Hangi bölümü istediğini iyice düşün. Popülerliğe kurban gitme ama eğer istediğin bölüm paşa kesin onu oku.
Ailen şu konuda haklı ODTÜ havacılık Hacettepe bilgisayardan on kat kaliteli ve iyi bir bölümdür. Seni alır tam donanımlı bir havacı yapar. Ama bu iş arz talep meselesi. Mesela ta Ermenistan sınırındaki o soğuk kafkas tıp 20k ile kapatıyor. Aklın alıyor mu? Sebebi basit tıp bu garanti meslek diye yazılıyor. Her ne kadar sıralaması olması gerektiğinden çok yüksekse de piyasa bunu kaldırıyor. Şu an bilgisayar mühendislikleri için de durum tam olarak bu. Bir bakıyorsun kimsenin adını bir de duymadı üniversitenin bilgisayar mühendisliği bölümünü sıralaması uçmuş. Sonuç olarak iki bölümde çok iyi ikisinede gidersen iyi yerlere gelirsin. Ama istemediğin bir yer ise pişman olursun.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
11k sıralamam var, mühendislik kafama daha çok yatıyordu ama bu sıralamaya iyi bir mühendislik bulamıyorum,Top üniler gelmiyor,ailem tıpa çok istekli ben de tıp yazıp geçeyim diyorum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam 2 bölümü de net bi şekilde karşılaştırmam lazım çok sıkıntı
quote:
Orijinalden alıntı: 2021TytAytYolcusuHocam genel olarak mühendislik önerdiginizi farkediyorum.Siz hangi üniversitede hangi bölüm okuyorsunuz?Benim ilgi duymamaktan başka kime sorsam devlette Boğaziçi,Odtü,İtü belki Yıldız Teknik mezunu olmadigin sürece cv ni okumuyorlar bile diye duydum..Top üniversiteler olmadigi müddetçe mühendislik oumak risktir diye söylediler hep bana bunlar dogru degil mi?Mesela bir 9Eylul Mezununun Odtülü karsisinda is bulma şansı nedir?40k ya da top üniversitelerin iyi mühendislikleri gelmiyor maalesef
TÜrk-Alman Üniversitesi varken bunların lafı olmaz. Ama Almanca öğrenmek zor işte.
-
Anladığım kadarıyla sen şu an çevreye göre seçim yapıyorsun. Ne istediğinde ilgili tam bir fikrin yok. Yapabileceğin 2 şey var. Nasıl sınava hazırlandıysan şimdide bu bölümleri araştıracaksın. Hangisini istediğini bulacaksın. Ama gerçekten istediğin alanları bul emin ol bu sıralamayla ne oluşanda işsiz kalmazsın. Onu dert etme. Ya da ailene seni tanıdıkları ve meslek seçiminden anladıkları konusunda güveniyorsan onlara bırakacaksın. Ben birinci seçeneği tavsiye ederim. Mantıklı davranabilirsen ilk seçenekte doğruyu bulman daha olası.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam çok teşekkür ediyorum
Rica ederim
Ben de bi şey için danışmak istiyorum.Bu sene sınavdan 13k sıralama yaptım ve tıp istiyorum ama hangi şehir hangi üniversite emin değilim.İnönü Aydın Muğla Tekirdağ vb. yerler geliyor üniversite olarak İnönünün iyi olduğunu biliyorum ama zaten ailemle Malatya'da yaşadığım için aile evinde üniversite okuma düşüncesi çok içime sinmiyor.Yani deneyim tecrübe açısından çok eksik kalır mıyım?Siz ne yapardınız böyle bi durumda?
Sayısal 187k sıralama yaptım 2. Mezun yılım birdaha mezuna kalma şansım yok. Bilgisayar benim tutkumdur gerek donanım gerek yazılımıyla. Araştırdığım kadarıyla bitek burdur bilgisayar mühendisliğine girebiliyorum ya da matematik okuyup bilgisayar üzerine yüksek lisans yapmayı düşündüm. Siz ne önerirsiniz?
eşit ağırlık 343k sıralama geldi. hangi iibf bölümünü yazmalıyım sizce hocam. kendimi sürekli geliştiren, analitik düşünen ve araştıran bir kişiliğe sahibim.
Önerdiğin üni ver mı
Ee
Makine
Bilgisayar
Endüstri
Herhangi biri olur
hocam sizin çevrenizde nasıl matematik öğretmenleri var bilmiyorum fakat benim çevremde hem doktorlardan hem mühendislerden fazla kazanan matematik öğretmenleri var
adamlar çok fazla kasmadığı halde böyle
akşamları arkadaşlarıyla buluşup yemeklere gidiyorlar tatilleri de var
bu geliri de özel dersler vererek özel okullarda çalışarak elde ettiler yani adını duyurmak önemli
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lunatlased -- 28 Temmuz 2021; 21:27:51 > -
@yahya7818 türkiyede mi hedefleriniz buna bakmak lazım trdeyse işin zor amerikaya gitmek zorundasın gibi düşünüyorum ingilizce bilmen şart udemyden öğrendiklerin seni belli derecede ilerletir yurtdışında da master yapıp çok iyi bir seviyeye gelebilirsin.
-
@TheNightMare. Yerinde olsam
1-GTÜ
2-Ankara üni
3-Ege (inş bura gelir)
4-deü
5-iü cerrahpaşa
6-marmara
7-estü
8-ankara türkçe
9-gazi
yazarım. büyük bi ihtimalle ege-deü gelir sana izmire gidersin o da gelmezse iü cerrahpaşaya gidersin
tabi sunu da düşünmen lazım türkçe mi okusam ingilizce mi ?
tr okumak daha kolaydır, ama ingilizce çok çok önemlidir bence bütün zorluklara katlanıp imkanın varsa türkçe okuma ingilizce bölümleri yaz ankara ünide ingilizceydi mesela ama ing bölümler bu sıralamada çok düşükse veya şehri begenmediysen türkçe okuyup bir şekilde ingilizceni çok iyi bir seviyeye getirmelisin.
-
@Süpersabri muhtemelen aile üyelerinden daha başarılısın üni sınavında 11kyı herkes yapamaz. birde üstüne sabah akşam aralıksız komitelere çalışıp en iyi ihtimalle 6 senede bitirip hayatını bu işe adayacaksın kadavralar kanlar. herkes yapamaz. sırf ailen oğlumuz tıp gitttiiiii demesi için prestij içinse çok büyük yanılıyorsun. sayısal zekanla çok iyi bir mühendis olup büyük paralar kazanabilirsin sen tr 1.si olsaydın da muhtemelen oxford harvard yolu görünmezdi sana çünkü trde okuma planın var lisansı. oyuzden top uni gelmiyor deme ilk 11k değil ilk 50kda bile çok iyi üniler var, ingilterenin en tanınmamış okulları senin o top dedigin ünilerden daha iyi. oyuzden kasmaya gerek yok sakın geleceğini baskalarının kararıyla verme yoksa bi bakmışsın 4.sınıfta dayanamıyorsun artık.. şimdiden doğru kararı vermen dileğiyle.
-
@eylull03 Merhaba öncelikle şunu söylemek gerekiyor 13k sıralamam olsa, 10k'dan yazmaya başlardım.
Üniversitelerin başarı sıralamalarını çok ama çok fazla dikkate almazdım. Önemli olan 1-Şehir, 2- Üniversitenin köklü ve itibarlı bir okul olması, 3- Akademik kadro oluyor benim tercihim her zaman. Sonuçta orada 4 sene yaşayacak olan sizsiniz.
Ailenizin yanında okumak istememeniz normal, ben de sizin gibi düşünürdüm bu mantıklı, yerinizde olsam şehirleri ve üniversiteleri araştırıp kampüs imkanlarını görmek ardından akademik kadrolarının ne kadar tecrübeli olduğunu öğrenmek. Aydın ve muğla güzel seçimler olabilir, bu şehirlerimiz çok güzel tabiki ayrıca mersin, antalya, izmir, bursa, çanakkale, hatay, istanbul, ankara, eskişehir bir öğrenci için elit statüdeki şehirlerimiz bana göre.
bu şehirlerin ardından; ülkenin kuzey batısı, samsun,trabzon, sakarya, adana, ısparta, denizli, manisa, balıkesir, kocaeli bana göre bu şehirlerimiz de öğrenciler için 2. seçenekte olan şehirler tabiki eksiği artısı vardır bunlar arasında ama eğer yukardaki şehirlerde okuma şansınız varsa bir değerlendirin derim. akademik kadrolara da iyi bakın sıralamaya göre değil ilk önce şehre odaklanın ardından üniversitenin itibarına ve tıp fakültesinin başarısına odaklanın derim. başarılar dilerim
-
Zaman ayırdığınız için şok teşekkür ederim dikkate alıcam kesinlikle :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X