Merhabalar. Sakaryada ikamet ediyorum. Kuzey marmaradan düzenli olarak İstanbula gidip gelmekteyim (git gel 400km). Halihazırda g20 320i var ancak satıp 1.3m civarına bir araç almam gerek. Is yerim de şehir merkezi dışında, ayda 10 kez 15 km git gel yapıyorum. Tahmini yıllık 25k kmden fazla yapacağım için dizele veya hybride yönelmek istiyorum. Normalde hibrit demişken uzakdogulular bu konuda iyi ancak güçler yetersiz. Biraz daha ara hızlanmasını yeterli bir araç olsun niyetim var o yüzden old school tarzına geri döndüm ve uzun bir aradan sonra tekrar dizele yöneldim. Marka model olarak sormaktan ziyade aklımdaki dizel modelleri soracağım. Renault 136 ve 160lik 1.6dci'ın sorunlu olduğunu biliyorum. Ancak 1.5 dci'larda aynı çekincem yok. Gla dizel ilk önceliğim. Bir de bulabilirsem VAG grubu d segment veya suv düşük km 2.0 tdi düşünüyorum. Honda 1.6 dtec ve yeni nesil subaru 2.0 dizeller hakkında bilgisi olan var mıdır? Eski boxer dizel subarular yatak sariyordu bunlar nasıldır? Tavsiyelere açığım < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Morningstarzz -- 26 Eylül 2024; 20:56:52 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Hangi dizel motor?
-
-
Keşke konuyu okumuş olsan dostum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
tdi ve 1.5 dci seçenekler arasındaki en sorunsuz motorlar. ben olsam tdi bakardım, marka model size kalmış.
ben de bu haftsonu memlekete düğüne gideceğim hemşehrim. kuzey marmara nasıl eski otobana göre? tünelden geçiyorum, sonra bir daha trafik oluyor, eskiden olmazdı. sürekli oradan gidip geldiğine göre daha iyi sanırım?
benim aracım tdi passat. çok sorunsuz çok tasarruflu ama 1.6 olduğu için 100km'den sonra nazlı hızlanıyor, passat'a biraz zayıf geliyor. 2.0 240bg'lik passat'lar var. onlar uçuyordur sanırım. keşke böyle olmayaydı vergiler de ondan alaydım. 2. elde fiyatları uygun bildiğim kadarıyla 1.6 kadar gitmiyor, yani düşürebilirsin tahminim.
-
gla yerine belki son kasa sedan A serisi (A180d) olabilir. bunlardaki 1.5dci 116hp olması lazım, şanzıman uzun oranlı zaten, uzun yolda bassanız bile gayet az yakar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 26 Eylül 2024; 23:24:39 >
@beyinsis 2.0 tdi 240'lıkların km'ler çok yukarılarda, benim bütçeme uyanlar için. Yoksa o kasanın hakkı o.
Diğer bir opsiyon A3 1.6 TDI ki sedanı herhalde benim tüm ihtiyaçlarımı büyük ölçüde karşılıyor olacak.
@suatcagdas O da olabilir şefim. Sadece A'daki tek sıkıntı amg olmayanlar çok boş duruyor amg'ler ise inanılmaz sert.
-
Uzun süre kullanacaksanız Mondeo 1.6 TDCi düşünün derim.
Uzun yolda ekonomik ve yormaz.
PSA, Volvo, Mazda ortak motor.
Aynı şekilde 1.5 HDi motorlu D segment babilirsiniz. SUV o yolda çok yakar. Bir ay sonra değiştirmek istersiniz.
Honda dizel sıkıntılı ve bu sebeple piyasası yok.
Subaru sorun çıkartır da Boxer motor sebebiyle maliyeti iki katı çıkabilir.
Subaru gibi piyasası olmayan bir arabayı listeye aldıysanız Mondeo sizi üzmez. Piyasada parçası da, ustası da var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 27 Eylül 2024; 12:12:5 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
ben golf'ü tercih ederdim. a3 sedan'a bindim, çok dar. golf'üm oldu, arka koltukta bile kafam tavana çarpmazdı 185 boyla. bir de alacağın a3 sedan'ın filo çıkması olma ihtimali yüksek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 27 Eylül 2024; 16:36:10 > -
honda hybridleri denemediniz sanırım.
253 nm tork ve 9,4 sn 0-100 işinizi görmez mi?
üstelik bu degerlere sahipken şehir içi 3,6, bileşikte de 5,5 gibi yakıt tüketimine sahip.
hayırlı günler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 27 Eylül 2024; 23:8:46 > -
Yorumlar için teşekkürler. Mobilden yazamadım.
@Paramedik 112 1.6 TDCI opsiyonu manuel. Her ne kadar şehiriçi çok yolum yok gibi görünse de spor bir araç için olmadığı müddetçe manuele dönmek istemiyorum. Ama opsiyonlar arasına 2018 st line focus 1.5 ecoblue'yu yazdım. Arabanın doluluğu özellikle oldukça hoşuma gidiyor ama neredeyse aynı paraya yeni kasa focus sedan var.
@beyinsis yıllarca antipatik buldum golf'ü. Ama şu an inanılmaz mantıklı geliyor. Modelli ve dolu bir tdi golf aslında nokta atışı şu anki düzlemde. Ama ben bir tık daha yaşam alanı geniş bir araba istiyorum diye girdim bu yola. Bakalım.
@tasshelhoff bahsettiğiniz motor hangi modellerde var? HRV için diyorsanız sanki hızlanma verileri daha kötüydü. Bir de neredeyse test sürüşü yaptığım tüm Honda modellerinin ses izolasyonu çok kötüydü (son kasa ve önceki civicler, önceki kasa hrv). Bir çok uzakdoğu arabasında durum böyle sanırım.
-
Jazz / crosstar ve hrv de mevcut.
Jazz 200 kg kadar daha hafif oldugu icin hrv den daha performansli.
Ses yalitimi acisindan jazz civicten basarili diyor suren arkadaslar. Hayirli gunler
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Evet ama a3 golf’ten dar. Geniş istiyorsan passat/superb. Ben passat’tan çok memnunum. Tam yol arabası.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Jazz ne yazık ki hem tip olarak beğenmediğim bir araba hem de iç hacim dar. Ondansa klasik corolla hybrid daha mantıklı geliyor. @tasshelhoff
A3 sedan için aslında düşüncelerim. Hem yeterli bagaj hacmi hem fena olmayan görüntü ve yolda gidiş. O yönden belirtmiştim. Onun haricinde passat superb gerçek bir yol arabası. Hiç yormayacağına eminim. Yine alternatif olarak ateca dizel 2020 de bana uyan gibi gördüğüm bir seçenek. @beyinsis
-
2020 model üstü dizel Kia ceed al
ateca arkadaşımda vardı, aynı tiguan. biraz kalite farkı vardır tabii ama köşeli hatlarıyla, yüksek tavanıyla iç hacmi filan çok ferah, ben beğendim. ben a3 hb beğeniyorum. sedanı olmamış.
-
tipine bir şey diyemem zevkler farklıdır, ama içine hiç binmediğinizi düşünüyorum. jazz daki arka diz mesafesi c segmentinde ki çoğu araçta mevcut değil.
corolla hybrid alırsanız bahsettiğim performans özelliklerini çöpe atmış olursunuz. toyota hybrid ve honda hybrid neredeyse ay ve güneş kadar birbirinden farklı.
-
Civic ve Corollanın fabrikasyon LPG'li modelleri en düşük yakan araçlar. Sorunsuzluk bakımından da 1 numara.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X