Şimdi Ara

Hangi Dizel? Polo/206/Fabia/Rio/Getz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
3.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

25000 YTL civarı bir para çıkartabiliyorum. Şimdi sizden kendinizi benim yerime koymanızı rica ediyorum.

1- Şu an VW Polo 1.6 benzinli arabam var. 1998 model. Bunun yerine bu yeni arabaya bineceğim. Yani attan inip eşşeğe binme sorunu olsun istemiyorum.
    2- Az yaksın istiyorum.
    3- Yedek parça/servis çok pahalı olmasın istiyorum.
    4- Fiyatı mümkün olan en düşüğü olsun istiyorum.

Seçenekler;

a) VW Polo 1.4 TDI >> 28.700 YTL
    b) Peugeot 206 HDI (X design) >> 23.950 YTL (En ucuz)
    c) Hyundai Getz dizel
    d) Skoda Fabia TDI
    e) Kia Rio >> 25.000 YTL

Şimdi ilk bakışta bu araçlar arasında Polo TDI en iyi seçim gibi duruyor ama bulduğum en iyi fiyat 28.700 YTL. Ve ben bu 25000 için bile çok borçlanacağım zaten. Açıkçası korkunç bir artı katmayacaksa bu borca girmek istemiyorum. Peugeot anormal bir indirim yaptı 206'da. Malum kasa eskidi yavaş yavaş. Ama benim için sorun değil kasanın eskimesi. Polo ile aralarında neredeyse 5.000 YTL fark var. Bu fark dediğim gibi beni çok zorlayacak. Sizce değer mi?

Siz olsanız bu araçlar arasında hangisini tercih edersiniz? Sebepleriyle belirtirseniz sevinirim.

• 25500 e full 88 bg lik sunrooflu getz dizel alabilirsin.

diğerleri arasında en mantıklısı.ama yeni polo ile pek kıyaslanmaz ama aynı ayarda polo 30 civarı.

şehir içi kullanımın çoksa diğerlerinden azıcık fazla yakar (100 km de 0,5-1 lt)ama değer.
  • Peki Getz ile 206 arasında iç hacim farkı var mı?
    Benim şu an ki 1998 polo bana tam yetiyor. Biraz daha ufağı beni bozacak.

Bir de yedek parça/servis ücretleri bakımından hangisi daha avantajlı?
  • 206 için bişey diyemiyom.arkadaşta vardı tek kapısı ve getz ondan kat kat gerah bir araçtır.getz topic ini okursan kullanıcıların çoğu ben dahil 183 ve 110 kg civarı.

bakımolarak pejo daha ucuz galiba ama senede 50 lira fazla vericez diye eski kasa bi arabaya binmek ne kadar mantıklı bilemiyom.
  • hocam attan inip eşşeğe binmek istemiyorum diyosan fabia almanı tavsiye ederim,sonuçta aynı grubun arabaları,aynı platformdalar ve hemen hemen aynı parçaları kullanıyolar

yanlız vw in tdi motorlarının fazla sesli olduğu söyleniyo...onun dışında fabia yı tek geçerim...
  • 206 yi kafadan ele bence tipi eskidi yenisi gelio konforsuz olduğu da bilinior.Rio desen motordan başka bişiy yok.
    Ben olsam polo düşünürüm.Getz de iyi gibi ama - yanlarınıbilmiom burda kullanan arkadaşlar var sor onlara nelermiş...
  • Seçenekler;

A) VW Polo 1.4 TDI >> 28.700 YTL
    b) Peugeot 206 HDI (X design) >> 23.950 YTL (En ucuz)
    c) Hyundai Getz dizel
    d) Skoda Fabia TDI
    e) Kia Rio >> 25.000 YTL

A ve D seçeneğinin o fiyatında ABS bile yok
    B seçeneği en ucuz çünki 206 yı eritip hemen 207 yi getirecekler 1-2 aya girer
    C olabilir ama liste fiyatı 28 225 YTL 110beygir olursa 29 665
    D ye kanım hiç ısınmamıştır ama senin hoşuna gidebilir

Gel biz sana 27 400 e Sürücü ve yolcu hava yastığı, ABS+EBD, fren destek sistemi, klima, yol bilgisayarı, üç boyutlu dijital gösterge, direksiyoldan kumandalı radyo/CD/MP3 çalar, uzaktan kumandalı merkezi kilit, immobilizer, elektrikli ön camlar, hıza duyarlı ve yükseklik ayalı direksiyon, deri kaplı direksiyon simidi, asimetrik katlanabilir ve ileri geri kaydırılabilir arka koltukla Easy Flat koltuk katlama sistemi, elektrik kumandalı ve ısıtmalı yan aynalar, yükseklik ayarlı farları olan YARİS VERELİM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi göbeklisüpermen -- 12 Şubat 2006 19:59:37 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kia Rio Sedan vs. Fiat Egea ???
    9 yıl önce açıldı
    Corolla Hatchback vs Leon
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • polodan inilip poloya binilir arkadaş yada fabia ya çünkü alıştığın sürüş zevkinden-özelliklerinden vazgeçmeden ancak bu şekilde araç kullanmaya devam edebilirsin polodan sonra getz-rio-206 zaten seni tatmin etmez fikrimce
    ikiside olmayacaksa yaris derim fabia nın sesini biliyorum dışardan resmen traktör soğukken ama içerden SSSSS.....
    çok kastırırsan fabia yı belki 26 ya alırsın ambiente, abs si herşeyi tam.
  • Fabia da olabilir ama motoru için değil. Motoru için getz öneririm.
  • merhabalar.konu ilgimi çekti.benim de 99 polom vardı.geçen eylülde sattım.bagaj ihtiyacı ve tüketim dolayısı ile değiştirdim.23 milyara sıfır 2005 albea dizel aldım.klimalı tek airbagli.polo da da abs yoktu bunda da yok.tüketimim şehiriçi sürekli 130-140 bin arası.polodan tek eksiği yerden yüksek olması nedeniyle 130 dan sonra güven vermiyor.onun dışında pek bi farkı yok.sıfır olması avantaj bence.ben almadan önce taksicilerle konuştum ondan sonra albea aldım.cerato alacaktım kia olduğu için güvenemedim.elimde daha fazla para olsaydı albea almazdım tabi.31 milyara sıfır megane dizel vardı mesela onu tercih ederdim.polo kullanmış biri olarak görüşüm böyle.eskiyince vw de olsa araba sorun çıkarıyor.emniyet kemeri toplamıyor,konsoldan gelen tıkırtılar çok artıyor,ateşleme sisteminde sorun yaşadım,2 defa termostat kırdı yolda kaldım.o yüzden sıfır iyidir ama borçlanacaksan ve bagaj önemli değilse 206 al.en az o yakıyor.selamlar..

• şu listeye adam gibi 5 yıldızlı araba niye koymuyorsun?

bıktım bu arabaları önermekten

yaris,g punto,clio3

polo makyajlandı daha kötü oldu 1.5 sene sonra kasası değişiyor

206 kasası çoktan değişti

fabia yıl sonu değişiyor.

getz ve rio yeni ama güvenlik diğerleri gibi zorlama 4 yıldız.

motoru 110 beygir 90 hp punto ile aynı performans.

anlıyacağın tekniği zayıf.

yaris önerenler çıkmış onları da gerçekten tebrik etmek istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sephiroth -- 12 Şubat 2006 23:05:25 >
  • Yaris'i hiç düşünmemiştim açıkçası..
    Çok küçük geliyor dışardan bakınca bana..

Yaris'in iç hacmi Polo kadar var mıdır?
    Zira Polo bana tam fit şu an. Yani bagajı, diz mesafesi biraz küçük olsa dahi beni bozar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tyler78

Yaris'i hiç düşünmemiştim açıkçası..
    Çok küçük geliyor dışardan bakınca bana..

Yaris'in iç hacmi Polo kadar var mıdır?
    Zira Polo bana tam fit şu an. Yani bagajı, diz mesafesi biraz küçük olsa dahi beni bozar.

bu hafta bayileri dolaş .

bu işler böyle soru sorarak olmaz.

acele etme araştır test et.

okadar para bağlıyacaksın.

1 sene sonra kasa değiştiricek arabalara hiç uğrama bile
  • http://arabam.milliyet.com.tr/testarsiv3.asp?page=6&rowid=599&yil=2006/02

Geçen hafta Yaris'in arabam.com testi. 90 hp.lik dizel motoru Corolla'yı çok rahat götürüyor,Yaris'de daha da iyi sonuç vereceği kesin. Hızlanma değerleri 1.3 benzinliden daha iyi. euro ncap 5*. 2 rakibi var. Birisi yeni clio, diğeri punto. 3'ü de düşündüklerinden daha iyi. Bunlarda geldikten sonra test sürüşünden sonra karar vermek daha akıllıca olur.
  • burakki,

Verdiğin link için çok teşekkürler. Çok dikkat çekici bir test sonucu.
    Açıkçası toyota'nın kötü araba/motor çıkartmasını zaten beklemiyorum.

Sanırım Yaris avrupa'da en çok satan Toyota modeli. Araç yeni makyajlanmış zaten.
    Bagaj katlanır easy flat sayesinde baya büyüyor. Evet tüm hatcbacklerin arka koltuk yatıyor ama easy flat ile Toyota station bir araba kalitesi sunuyor gibi.

Keşke o kadar param olsa.. Hiç düşünmeden Toyota Corolla dizel alırdım ama aralarında 5000 YTL fark var ve ben zaten 27.000'i bile maximum zorlanarak çıkartacağım.

Yaris'i mutlaka gidip göreceğim. Test sürüşüne çıkacağım. Ufak olmasından korkuyordum. Ama yukarıdaki arabam.com testinde belirtildiği gibi iç hacimde artış varsa süper. Dış kasanın ebatları çok umrumda değil zira.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tyler78

burakki,

Verdiğin link için çok teşekkürler. Çok dikkat çekici bir test sonucu.
    Açıkçası toyota'nın kötü araba/motor çıkartmasını zaten beklemiyorum.

Sanırım Yaris avrupa'da en çok satan Toyota modeli. Araç yeni makyajlanmış zaten.
    Bagaj katlanır easy flat sayesinde baya büyüyor. Evet tüm hatcbacklerin arka koltuk yatıyor ama easy flat ile Toyota station bir araba kalitesi sunuyor gibi.

Keşke o kadar param olsa.. Hiç düşünmeden Toyota Corolla dizel alırdım ama aralarında 5000 YTL fark var ve ben zaten 27.000'i bile maximum zorlanarak çıkartacağım.

Yaris'i mutlaka gidip göreceğim. Test sürüşüne çıkacağım. Ufak olmasından korkuyordum. Ama yukarıdaki arabam.com testinde belirtildiği gibi iç hacimde artış varsa süper. Dış kasanın ebatları çok umrumda değil zira.

Güncel Yeni Yaris fiyatları:
    1.4 D-4D Terra
    27.447 YTL

1.4 D-4D Sol M/M
    29.347 YTL

1.4 D-4D Sol Special
    30.047 YTL

1.4 D-4D Sol Special M/M
    31.347 YTL
    Bu arada yeni yaristeki malzeme kalitesinin sınıfının en iyisi olduğu yönünde bir yerde yazı okumuştum.
    Yeni clio ve puntonunda dizel fiyatları aşağı yukarı aynı olacaktır. 3'üde yeni araç. Diğerleri ya yenilenecek ya da makyajlanacak.
    Fiyat farkı olarak da fazla fark yok.Hatta polo daha pahalı, üstelik motoru daha zayıf, daha gürültülü, malzeme kalitesi kötüleştirildi bir öncekine göre.

• bencede yaris en iyisi motor harika o kasayı ucurursekil harika hemde yeni kimsede yok gözler üstünde olacak
    bence polo falan değerinin cok üstüne satılıyo performans zayıf sesli motor

hepsinden önemlisi toyota gibi sorunsuz bi marka için rahat verdiğin paranın karşılığını tam olarak alacaksın
  • puntoyu ve clioyu beklemem diyorsan yarisi tek geçerim.
  • yaris ,g punto,clio3,yeni Corsa bunları bekle diğerleri yaramaz...
  • Mitsubishi COLT a bi bak 26,500 gibi bi rakamdan başlıyodu sanırım.

1,5 90 BG 240 NM TORK var bu arabada.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.