Arkadaslar merhaba Yakin zamanda arac alma arefesindeyiz. 7yasinda oglumla beraber Uc kisilik cekirdek bir aileyiz kucuk otomatik bir arac almak istiyoruz. Bu surecte eşimin ehliyeti olmasina karsin surmesini bilmiyor ona da sürmesini öğretip beraber kullanacagiz. Max 700bin₺ civarinda Honda jazz 1.4 cvt sanzuman Hyundai i20 ilk kasa Toyota yaris Fiat punto Bu dört arac icerisinde en az sorunsuz ve keyifle kullanacagimiz arac sizce hangisi. Ozellikle kullanici arkadaslarin görüşlerini bekliyorum. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Hangi otomatik araç ?
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Yaris
Jazz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
bunlar eski araçlar.
ekranı olan bir 1.0t taliant alınmalı. x-tronic yani cvt şanzımanlı hepsi. mümkünse 30000km ve altı. 700 bandına bulunuyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yaris jazz ve alternatif olarak nissan micra bakabilirsiniz. Punto ve i20ye kesinlikle bulasmayin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightblueist -- 8 Şubat 2025; 12:22:23 >
en sorunsuz motor+şanzıman kombinasyonu i20. İçlerinde sınıfına göre en geniş ve rahat olan jazz, cvt de sorunsuz bir şanzımandır ama alacağınız araba 2008 model civarı sanıyorum riskini barındırır. Yaris direk elerdim ben olsam. Otomatik punto eşimde var. 5 senedir kullanıyoruz, neredeyse hiç masraf çıkartmadı; Ancak dualogic şanzıman oldukça konforsuz. i20 almayı düşünüyorum ben de şu an yerine.
-
Eşiniz sürmeyi bilmiyor da ehliyeti nasıl aldı ?
Tecrubesi yok diyelim :) ehliyeti elimize aldigimiz ilk hafta, araci kendisine verdim cocugu okula birakirken park esnasinda önce agaca sonra duvara vurdu. O gunden sonra sürücü koltuguna oturmadi. O zamanki aracimiz c elysee 1.6 hdi idi
Bütçenizi 50 bin tl civari artirarak 1.0 tce xtronic clio 5 almalisiniz. Bikaç parca boyalı ve joy donanım.
Bircok açıdan memnun olursunuz. Boşuna turkiyenin en cok satan b hatchbacki degil bu araç.
Hocam tailantlara bakıyorum ben de bu aralar bütçe dediginiz gibi 700 bandında , örnek ilan varsa paylasirmisiniz , hangi paket hangi motor görmek isterim.
ilan sahibini ve aracı tanımıyorum. örnek olması açısından paylaşıyorum. birkaç parça boyalıları daha ucuza rahatlıkla bulunacaktır. en boşu alındığı takdirde bile satılan android ekranlar 4-5bine bulunuyor. bu örnek araç joy ve touch arası donanımda. touchtan eksiği çelik jant ve kol dayama sanırım. vites geçişlerini hissettirmeyen bir araç ama yakıt tüketiminde 1.5dci ve 1.6hdi gibi motorların verimliliği bunda da yok hatta hiçbir araçta hala yok..
https://www.sahibinden.com/s/qweJLKpZ
evet bu daha iyi bir alternatif. taliant mı clio mu seçiminde kesinlikle clio. olabildiğince yüksek modelli ve düşük kmli otomatik araç tercih edilmeli. araç yatırımdır yanılsaması bitti.
Bende 850 900 arası 60 bini aşmamış bir araba almak istiyorum
750 nakit var 100 150 kredi çekeceğim
ancak o kadar çok baktımki artık beynim yandı.
opel corsa, clio yada temiz bir polo almak istiyorum
bu corsaların yağ triger durumuda kafamı karıştırdı.
ya 2020 üstü corsa alayım diyorum
yada en az 2017 polo alacağım ama tavsiyelerinizde dinlemek isterim.
yada yine kia rioda fena durmuyor ona bakınca i20 mi alsam diyorum anlayacağınız ben arabayı almadan
sibop yaktım :)
fikirlerinize açığım :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurdemirbag -- 9 Şubat 2025; 16:52:55 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X