Şimdi Ara

Hangi otomatik şanzıman?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
4.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aşağıdaki modellerden otomatik şanzımanı olan hangisini tercih etmeliyim? Ayrıca bagaj hacmi de benim için önemli.

Peugeot 308
    Renault Megane Sedan
    Honda Civic Sedan
    Honda City
    Ford Focus Sedan
    Toyota Corolla
    Toyota Auris

Bunlardan hangisine karar vermeliyim. Para sorunu bulunmuyor.

• Bunların dizel ya da benzinli oluşları önemli. Artık otomatik şanzıman çok yakması ve arızasının pahalıya patlaması yüzünden triptronik denilen, düz şanzıman içeren ama debriyaja sizin yerinize robotun bastığı (özellikle dizellerde) sistemler var. Ama bunlarda da geri kaçma sorunu olabiliyor veya hillholder,yokuş destek v.s. ile halloluyor
    308 hiç bilgim yok,
    Renault lar hem benzinli hem dizellerde tam otomatik şanzıman kullanıyor diye biliyorum. Yokuşda kaçma sorunu olmaz.
    Honda civic de şanzıman sorunu yaşamazsınız.
    City ile ilgili yorum yapmıcam.
    Focuslarına benzinli otomatiklerinde çok sorun yok diycem ama bunu yazarken aklıma geldi geçen bir mondeonun da şanzımanının dağıldığını gördüm,dizel otomatik zaten üretimi durdu sakın yaklaşmayın.
    Toyotalar da dizellerde geri kaçma sorunu var(dı 1 yıl önce son durumu sorarsınız,zaten Toyota dizel otomatiği denetmeden vermiyor),benzinlileri bilmiyorum.
    Ama ne alırsanız alım bir yerlerde deneyin bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doritoch -- 16 Mart 2009; 14:42:48 >

• Ben sadece benzinli düşünüyorum. Geri kaçma problemi çok sık mı yaşanır?
    Hondaların kümes gibi bagajları var, gördüm.
    Benzinliye göre yorumlarınızı alırsam sevinirim.
    Selamlar, teşekkürler
  • Bu konu hakkında bilgilendirici mesajın için teşekkurler Doritoch. Bende Fiorino Emotion Comfort Matic alacağım. Bilgi paylaşımı yaparsanız sevinirim.
  • Fiorino Fiat mı oluyor? Öyle olduğunu farz ederek cevap veriyorum:
    Bize de dizel otomatik vites araba lazımdı 1 yıl önce. Yaptığım araştırmalar sonucunda fiatın triptronik teknolojisinin sorunsuz olduğuna karar vererek grande punto dialogic aldık. 6 ileri bir şanzıman. Hill holder seyesinde geri kaçmıyor. Ancak vites geçişleri biraz sıkıntılı. Yani sorunlu değil ama ilk 2-3 vites de vites değişirken aracın içindekiler ileri doğru hafifçe gidip geri geliyorlar. Onun dışında bir sorun yok. Hiç sorun yaşanmamış da değil hani. Ama çok kolay halloluyor. Ancak sizin bahsettiğiniz comfort matic hakkında bilgim yok, bunu en iyi puntocuların meşhur sitesinde öğrenebilirsiniz. Ancak geri kaçma olayına dikkat edin, en can sıkıcı sorun bu bence. Yani hill holder mutlaka olsun.
    quote:

Orjinalden alıntı: Gladiotürk

Bu konu hakkında bilgilendirici mesajın için teşekkurler Doritoch. Bende Fiorino Emotion Comfort Matic alacağım. Bilgi paylaşımı yaparsanız sevinirim.

• quote:

Orjinalden alıntı: kasim_sen

Merhaba

Aşağıdaki modellerden otomatik şanzımanı olan hangisini tercih etmeliyim? Ayrıca bagaj hacmi de benim için önemli.

Peugeot 308
    Renault Megane Sedan
    Honda Civic Sedan
    Honda City
    Ford Focus Sedan
    Toyota Corolla
    Toyota Auris

Bunlardan hangisine karar vermeliyim. Para sorunu bulunmuyor.

mutlaka bu listeden bir seçim yapılcaksa Honda Civic derim..

ayrıca 308, corolla ve auris'teki şanzıman tam otomatik değildir..bilginize..
  • Bilgilerin için teşekkürler. Punto forumlarını bir okuyayım :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hangi otomatik araç ?
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • honda otm şanzımanda 1 numaradır gözün kapalı alablirsin...fakat tam otomatik olduğu için biraz fazla yakar.
  • Ford için şunu söyleyebilirim 2007 hatta sanırım 2008 e kadar olan dizel CVT şanzımanlı (tiptronik hem otomatik hem manuel) araçlarda çok problem çıktı. Ben de almayı düşündüğüm CVT şanzumanlı bir araçtan vazgeçmiştim. En yeni Focuslarda vaziyet ne bilmiyorum ama FORD Dizel CVT duyar görür okursan aman uzak dur.

www.sikayetvar.com
    404 Not Found - Şikayetvar
    http://www.sikayetvar.com/svf-sikayet-full-ford-0-0-0--390882-.html

• Cevaplarınız için teşekkürler.
    Yorumlara göre seçeneklerim azaldı.

Renault Megane Sedan
    Honda Civic Sedan
    Ford Focus Sedan
    Toyota Corolla

Yoğun olarak şehir içi kullanacağım. Uzun süre de satmayı düşünemeyeceğim bir araç istiyorum. Performans yerine sağlamlık benim için daha önemli.

Benzinli olan hangi otomatiği tercih edeyim?

Bu arada Honda dışındakilerde Hill-Holder standart olarak gelir mi? Ya da nasıl taktırırım? Fiyat?

Teşekkürler
  • honda nın vites geçişlerini ancak devir saatinden takip edebilirsiniz..
    mercedes konusunda neredeyse doktora yapmış yaşını başını almış bir arkadaşımın testi otomatik vites konusunda yaptığı yorum, "mercedesin otomatik vitesi ile neredeyse aynı.. çok çok başarılı bir şanzıman" şekilde idi.

ne yaparsanız yapın i-shift, triptronic, yarı otomatik falan gibi tuhaf şanzımanları tercih etmeyin. ne olursa olsun tam otomatik şanzıman tercih edin
  • evet enginuya katılıyorum. bende oyumu tam otomatik şanzımandan yana kullanıyorum. Diğer seçeneklerde iyi kalite şanzımanlar olsa da uzun vade sonunda elinizde kalan tam otomatik yağlı şanzıman en iyi seçim olcaktır. Herkes iyi bilir ki milyonlarca kilometre yapmış amerikan araba şanzımanları uzun vadeli kullnım ömürleri ve denenmiş yapılarıyla güven vermektedir.

Eğer iyi bir motor ve tam otomatik şanzıman varsa ilk rektifiyeye kadar şanzımanın bir arıza çıkarmasını beklemeyiz. Ancak tüm bakımlarının yağının yağ filtreleri gibi sarf malzemelerin zamanında değişmesi kaydıyla. 3. rektifiyede veya motor indirme süresi geldiğinde iyi bir şanzıman ustasının şanzımanın temel elemanlarını gözden geçirerek ona ciddi bir bakım yapması kaydıyla 3 motor bir şanzıman değerini çok kabaca söylemek mümkündür.
  • Fiat Bravoda kullanılan Dualogic sistemi en sorunsuz şanzumanlardan biridir.
    Bravo aynı zamanda 400 lt bagajı ile C sınıfı HB araçların içinde en geniş bagaj hacmi olanıdır.

Dualogici sadece 120 hp T-Jet ve 120 hp 1,6 multijet ile birlikte alabiliyorsunuz ama.
  • pejoyu cok sevmem ama

Peugeot 308 i incele. ilginc bi araba. bi kere sekil guzel bence. auto6r sinden al mutlaka. dizel otomatik. nasil oluyorsa manuelden daha az yakiyor.

http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=Peugeot_308den_rekor_yakit_tuketimi_176696_44&tarih=05.05.2008&Newsid=176696&Categoryid=44

para sorun degilse ve bunlardan birisi olmak zorunda da degilse

otomatik icin honda civic hb yeni kasa derim de baska bi sey demem.

• civic
  • otomatikleri inceleyen arastiran ve test eden birisi olarak

orta sınıf b-c-d icin

1.dsg vw-audi
    2.dualogic fiat ve civic sedandaki otomatik

diyebilirim,dualogic aslinda opel easytronic toyota mmt honda ishift(civic hb ve yeni jazzda var) ile benzer ama ishift basta olmak uzere cok sevilmiyor, sorun cikarma olarak 3-5 hepsi aynıdır

dsg bildigimiz uzere cift kavramali suan bendede bulunan golfde kullandigim super alet
    dualogic eski puntomda vardi,bravoda yorumları okuyorum hem dergi hem kullanıcıların

butceniz musait ise elbette dsg

benzinli otomatik diyorsaniz golf tsi dsg veya civic sedan derim
  • en iyisi dsg şanzıman sonra honda otomatik
  • DSG şanzıman diyorum bende, mutlaka kullanmalısınız-ondan sonra karar kesinleşir zaten

Hangi otomatik şanzıman?
  • Ben siz her ne kadar yazmasanız da VW öneririm. Hem yakıt hem performans...
  • Honda otomatik şanzıman açısından çok iyi ancak, bagajı küçük. 389 LT. Bagaj küçüklüğü karşısında iyi bir şanzıman.
    DSG şanzımanı (VW-AUDI) da bir değerlendir derim.
    Otomatik şanzıman iyi bir tercih. Aldığına pişman olmazsın. Anan bir daha mı doğuracak. Al otomatik şanzımnalı iyi bir araç keyfini sür... kazasız sürüşler.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.