Şimdi Ara

Hangi Programlama Dilini Öğrenmeliyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar öncelikle ben bunu hobisel olarak yapmayacağım.Kariyer hedefim var.Fakat ben bir mühendis de değilim.Tıp okumaktayım.Gelecekte öngördüğüm bazı değişimler beni programlama dili öğrenmeye itiyor.Geleceğin bir parçası olup mühendislik ve tıbbın kaynaşmasında rol almak istiyorum.Gerek yapay zeka, gerek biyolojik virüslerde nanoteknoloji kullanımı olsun ileride işime yarayacak bir dilin temelini atmak istiyorum.Araştırmalarım neticesinde birkaç dil listesi çıkardım.Bunlar: C++ , c# , Matlab. Yapay zeka için henüz kendimi çok toy görüyorum.Öncelikle klasik programlama öğrenmem gerektiğini düşünüyorum.Bu düşüncem yanlışsa lütfen eleştirin.Yazılım konusuna uzağım fakat liseden kalma html, css, js dillerini bilmekteyim.Bunların bana hiçbir yararının dokunmayacağını bilmekle birlikte burada belirtme amacım bilgisayarla aşinalığımın az da olsa var olması.Asıl konuya dönecek olursam.Programlama öğrenmeye hangi dille başlamalıyım?Hangisini gelecekte bahsettiğim alanlarda kullanabilirim?Eğer herhangi ikisini, üçünü aynı amaçlar doğrultusunda(yapay zeka öğrenmeme de yardımcı olması bu kriterlerden biri) öğrenebilmem yeterli gelir ise hangisini öğrenmem daha kolay olur?

• Java ve Python hem en kolay hem de en cok kullanilan diller. Sirf bu ikisini bilsen baya kapi acilir, pek cok sektorde calisabilirsin. Ogrenmeye C ya da C++ ile baslamani hic onermem.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Python Öğrenmesi kolay ve neredeyse herşeyi yapabileceğin bir dil ( web, istatistik, derin öğrenme, duruma göre biraz mobil,desktop) dilden ziyade ne yapmak istediğini seçip ona göre teknoloji secmelisin. Misal android app mi yapmak istiyorsun web mi? Bir şey üretme hedefi olmadan öğrenmeye başlayınca çok teorik kalıyor ve ee şimdi bunu öğrendik de ne yapacağız diye soruyor insan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.