Şimdi Ara

hap kapsulunu acıp ıcındekı tozu yutsam bişey olurmu bılen varmı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
1
Favori
129.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • doktor kapsul gıbı olan haplerden verdı ama yutamıyorum azıma koyuyorum suyu yutuyorum dilim hapı tutuyor yutamıyorum kolay nasıl yutulur bilen yazsın lutfen beklıyorum

EDİT: kapsul olan hapı acıp ıcındekı tozu yutsam suyla bişey olurmmu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mozz -- 2 Nisan 2009; 21:04:00 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kaplanmış Hapların İçindeki Tozu Yutmanın Riskleri

Kaplanmış hapları açıp içindeki tozu yutmak, beklenmeyen yan etkilere neden olabilecek tehlikeli bir uygulamadır. Kapsüller, ilaçların istenmeyen tatlarını maskelemek, mide rahatsızlığını önlemek ve kontrollü bir salınım sağlamak için tasarlanmıştır.

Zararları:

• Mide Rahatsızlığı: Kapsüller mide asidinden ilaçları korur. Toz doğrudan yutulursa, mide bulantısı, kusma ve ishale neden olabilir.
    • İlaç Etkisinin Değişmesi: Kapsüller, ilaçların vücuttaki salınım hızını düzenler. Tozu açıp yutmak, ilacın etkinliğini değiştirebilir ve tedaviyi etkisiz hale getirebilir.
    • Alerjik Reaksiyonlar: Bazı kapsüller, alerjik reaksiyonlara neden olabilecek bileşenler içerir. Bu bileşenler toz halinde yutulursa daha kolay emilebilir ve ciddi alerjik reaksiyonlara neden olabilir.
    • Boğulma Riski: Toz, özellikle çocuklar ve yaşlılar için boğulma riski taşıyabilir.

Doğru Kullanım:

Kaplanmış ilaçları her zaman doktorunuz veya eczacınızın yönlendirdiği şekilde kullanmalısınız. Kapsülleri açıp tozunu yutmak genellikle tehlikelidir ve önerilmez.

Alternatif Yollar:

Yutma güçlüğü çekiyorsanız, kapsülleri açmak yerine alternatif yolları deneyebilirsiniz:

• İlacı yiyecekle veya içecekle alın.
    • Kapsülü ezerek yutun.
    • İlacın sıvı veya şurup formunu kullanın.

Sonuç:

Kaplanmış hapları açıp içindeki tozu yutmak, istenmeyen yan etkilere ve tedavi başarısızlığına yol açabilecek tehlikeli bir uygulamadır. Kapsülleri her zaman doktorunuzun veya eczacınızın talimatlarına göre kullanmanız çok önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • sen en iyisi fitil al bi tane en etkili çözüm
  • Bişeyin arasına koy ekmek mesela
  • Kapsülü aç içindeki tozu yut.
  • çiğnemeden direk yutmaya çalışmak insana değişik ve ters geliyo birden ağzında çiğner gibi yap sağa sola çevir ve birden yut gitsin
  • çeyrek bardak suyla üç tane dört tane hap yutabilirim insan 9 senede usta oluyor döndürerek yutuyor şov filan yapıyor

alışırsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toyota SUPRA -- 2 Nisan 2009; 20:56:58 >
  • Bende aynı sorunu çok çektim.. Olay şu:

O an su içerken hap yokmuş gibi içeksin. Hap var, yutamıyacağım dersen o hap dönüp duruyor ağzında.. Sanki su içiyormuş gibi iç sadece..

Olmadı yoğurda koy.. Ben öyle yapıyordum.. Eriyor yoğurtta ama mutlaka kontrol et bazı hapların bölünmesi, erimesi vs. tehlikeli olabiliyor.
  • arkadaşın dedıgı gıbı yapsam kapsulu acıp ıcındekı tozu yutsam bişey olurmu bılen varmı ?
  • öyle birşeyi deneyeyim deme. mesela ilacın bağırsaklarda emilmesi gerektiği içindir o kapsül,sen tozu yutarsan,ilaç midende emilir,hem ilacın faydası olmaz,hem de mideye aşırı zararı olabilir. boşuna değil o kapsül. emilmesi gerektiği yerler dışında kapsül erimez.mesela bazı ilaçlar vardır,toksik etkisi çok yüksektir,ama uygun organda aktif olursa,toksik etkisi en aza indirilmiş olur.

yani,kapsülüyle yut !
  • quote:

Orjinalden alıntı: mozz

arkadaşın dedıgı gıbı yapsam kapsulu acıp ıcındekı tozu yutsam bişey olurmu bılen varmı ?
    saçmalama ölürsün sakın yapma öyle bişey
  • arkadaşım kapsülün içindeki tozu yutarsan %90 hiçbi işe yaramaz, %10 negatif bi tepki alırsın. çünkü o kapsülü boş yere koymuolar. o ilacın sindirim yolunda açılması gereken belli bi yer var. ilacın tam orada açılması gerekio ki bozulmadan emilebilsin. bunu ph farkından, sıcaklık farkından, bulunan enzimlerin farkından yapabiliolar. dolayısıyla kapsülsüz içme. çok zorlanısan ekmeğe sar, ekmek yutar gibi iç. olmadı zeytin yağına ban yapışmışlık hissi kaybolsun ama kapsülsüz içme...
  • Annem diyoki(Kimya Mühendisidir kendisi):
    Kapsüle konulmasının nedeni bazı haplarda kana çabuk karışmasını engellemek olabilir.Bu yüzden tozu yutmak tehlikeli olabilir.

Kardeşimde de sendeki problemin aynısı var.O da diyoki:
    Kafanı kaldır elinle hapı götürebildiğin kadar ileri götür sonra hemen üstüne su iç.

İşe yarar herhalde.Kolay gelsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: AcmisinTokmusun

sen en iyisi fitil al bi tane en etkili çözüm

• ağzına 1-2 yudum su al ağzında çalkala (dilin kuru olmasın onun için) sonra yut suyu sonra ilacı alıp ağzında çevir, kuru yeri kalmasın sonra yavaş yavaş su iç baktın boğazına gidiyor suyu fazla içmeye başla bu kadar
  • İlacı İçme Daha İyi Öyle Yapacaksan Eczacı Kalfası Konuşuyor.
  • yap bi döner dürüm at arasına bak nasıl da gidiyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: ALPEREN A.

yap bi döner dürüm at arasına bak nasıl da gidiyor

riskli ısırırken ya da çiğnerken kapsülü parçalayabilir.
  • bardağa suyu koy ve hapı at içine gözünü kapat ve suyu hızlıca iç
  • Bende içemiyorum hap şu tekniği kullanıyorum elimle hapı resmen boğazıma bırakıyorum ne kadar uzağa olursa o kadar iyi öle su içiyorum cogunlukla gidiyo yoksa öbür türlü dilimde kalıyo benim damağıma yapısıyo falan
  • kapsülü boşa yapmamışlar heralde, bence deneme zararlı. midede eriyo o kapsül. mideden önce başka yerlerede uğruyo heralde oralarda erimemesi gerek. kapsül sayesinde erimiyo zaten. ama sen kapsülsüz içersin orda erir, bişey falan olur. çok garip anlattım ama böyle olması gerek. belkide ben yanlış biliyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.