Şimdi Ara

Hard Disk Dosyaları Silememe

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar geçen gün hardiske bi baktım dosyaların uzantısı exe olmuş. Ben de dosyların içindeki bilgileri başka bi dosyaya kopyaladım .Ve exe olan dosyayı sildim .Ancak farkettim ki dosya silinmiyor. Hard diski çıkarıp takınca tekrar beliriyor.

Belirlmeyen ve sildiğin bir dosya daha var ama onun da varlığını şurdan anlıyorum . Oyunlar.exe diye dosya vardı sildim bunu ve daha da gözükmedi ama hardiskin içindeki bir dosyanın adını Oyunlar yapınca böle bi dosya zaten var diyo .

240 gb tı dolu. filmler filan duruo ama ilerde sorun olur diye korkuyorum. Ne yapabilirim.
    Not: Bilgisayarımda hiç bir anti-virüs programı yok.

• 1) Virüs olabilir.Kaspersky,Nod32 vb. sağlam programlarla taratmanızı öneririm.

2) System dosyalarında bozukluk olabilir.İşletim sisteminizin onarma cd'sini boot edip dosyaları onarabilirsiniz...

Aklıma gelenler şuanda bu kadar.
  • w32/sality.y virüsün adı removal tool diye aratırsan bulabilirsin, çok lanet bi virüstür umarım temizleyebilirsin sakın açma o dosyayı, removal tool'u indirip tarattır, sonucu bildirirsen ona göre yol izleriz. kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neonselo -- 7 Nisan 2011; 1:53:26 >
  • Yalnız bu dosyaların hiç bi zararı yok şu an böyle duruo sadece. Yani bi kaç yere baktım adamlar tüm bilgisayardaki dosyalarının exe olduğunu filan yazmıştı ama bende öle bişe olmadı. sadece şu an hardiskin içinde silsem de geri gelen 3 tane dosya var . Diğer dosyalarım sorunsuz açılıyo. Dediğin programı indirmeli miyim sence ?
  • bana kalırsa indir bi tarattır herhangi bi zararı yok, dediğim virüs gibi duruyo. ben çok uğraştım bu lanetle ordan biliyorum sen bilirsin yinede..
  • gerçekten win.sality çıkmasın diye dua et bence 1 yıl önce bende aynı virüsten başım çok ağrımıştı exe dosyalarına bulaşmıştı 1tb'lık hard diskteki virüslü dosyaları temizleyince kaspersky ile 200gb olan boş alan 700gb'lara kadar çıkmıştı gerisini sen düşün dosya sıstemını bozup kullanılamaz hale getırıyo exe'lerı 200'ün üstünde bulmuştu kaspersky 7-8 tanesini silememişti adları karantinada görünüyodu onlarıda bulaştığı dosya ıle bırlıkte ben sılmıstım
  • quote:

Orijinalden alıntı: makarnacanavarı

gerçekten win.sality çıkmasın diye dua et bence 1 yıl önce bende aynı virüsten başım çok ağrımıştı exe dosyalarına bulaşmıştı 1tb'lık hard diskteki virüslü dosyaları temizleyince kaspersky ile 200gb olan boş alan 700gb'lara kadar çıkmıştı gerisini sen düşün dosya sıstemını bozup kullanılamaz hale getırıyo exe'lerı 200'ün üstünde bulmuştu kaspersky 7-8 tanesini silememişti adları karantinada görünüyodu onlarıda bulaştığı dosya ıle bırlıkte ben sılmıstım

evet malesef öyle, programların imza olaylarını değiştiriyo çok lanet bişi rootkit gibi sanırım. öyle gibi gözüküyo ama umarım değildir. herhangi bi removalda adam akıllı temizlemiyo malesef.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Usb Disk Format Atılmıyor
    15 yıl önce açıldı
    Bitlocker şifreli hdd format
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar siz bunun şimdi o dediğiniz RootKit olduğundan emin misiniz ? Ben şimdi hangi programı indirip taratiyim bu hard diski ? Anti virüs programları hakkında pek bilgim yok yardımcı olabilir misinz ?
  • NOD32 bu virüsü çok iyi algılayıp temizliyor..Bilginize...
  • quote:

Orijinalden alıntı: selahattin1987

NOD32 bu virüsü çok iyi algılayıp temizliyor..Bilginize...

Peki ben bu programı nerde bulabilirim ? Para verip almam mı gerekio. Yoksa sadece bi kaç günlüğüne kullanıp bu virüsü silebileceğim bir sürümü var mı ? Varsa nerden bulabilirim yardımcı olur musun
  • pm ile atıyorum gerekli bilgileri dostum, ordan indirip tarattır bakalım sonucu aktarırsın bize...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fe2

quote:

Orijinalden alıntı: selahattin1987

NOD32 bu virüsü çok iyi algılayıp temizliyor..Bilginize...

Peki ben bu programı nerde bulabilirim ? Para verip almam mı gerekio. Yoksa sadece bi kaç günlüğüne kullanıp bu virüsü silebileceğim bir sürümü var mı ? Varsa nerden bulabilirim yardımcı olur musun

Full sürümünü sitelerden arayıp Deneme sürümünü ise ESET in sitesinden indirebilirsin..

• İndirdim bi siteden tarattım ve bi tane autorun diye virüs buldu sil dedim .Şimdi de hard diski tanımıo bilgisayar . Usb ye takınca blink diye ses geliyor ancak bilgisayarıma girdiğinde orda gözükmüyor. Sanırım autorn dan dolayı oldu ne yapmalıyım. ?
  • çalıştırdan harddiskin ismini örnek F: olarak açabilirsin fakat format ister gibi gözüküyo nod pek yaramamış sanırım iyi bi tarattırman lazım tamamen hd yi heryerini
  • birde avira antivirüs proğramını deneyin
  • Benim başıma da geldi. Virüsle Alakalı değildi sanırım. çünkü bütün antivirüs programları temiz olduğunu söyledi. Zaten sorun da benim hatamdı iyi biliyorum. Dosyayı kopyalarken Sistem kilitlendi ve bundan sonra oldu. Tek çözüm Unlocker adlı programı indirip kilitlerini açmak . Dosya normal yoldan silinmezse tekrar unlocker ile silme işlemini yapabilirsiniz. Bol şans
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.