Şimdi Ara

Hard diskin içindeki dosyalar gözükmüyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar iyi günler. Arşiv amacı ile tek bölüm olarak kullandığım 1TB'lık hard diskimde ki 6 klasörden 2 tanesi bugün durduk yere silindi. Müzikler ve Oyunlar klasörüm durduk yere yok oldu. Diskin içine girip kalan 4 dosyanın da boyutuna baktığımda, 2 dosyanın da silindiğini düşündüm ama diskin genel boyutuna baktığımda o iki dosyanın hala diskin içinde olduğunu anladım çünkü diskin genel boyutunda bir azalma yok.

Hard diskin içindeki dosyalar gözükmüyor? Hard diskin içindeki dosyalar gözükmüyor?

dos ortamında "chkdsk D:/r" komutu ile diski 2,3 saat onarıma bıraktım gene bir şey değişmedi. Gizli dosya ve klasörleri göster dedikten sonra korunan işletim sistemi dosyalarını da göster diyerek belki gizlenmişlerdir düşüncesi ile gelmelerini umut ettim ama bir değişme olmadı. Recovery My Files gibi silinen dosyaları geri getirme programlarını kullanmayı düşünmedim çünkü o iki dosya silinmedi, sadece gizlendikleri için erişemiyorum düşüncesindeyim.

HD Tune Pro programı ile diske bad sector ve okuma testi de yaptım, sağlam çıktı.

Virüs ve bakım programı olarak Advanced SystemCare Ultimate 8.1 fazlası ile işimi görüyor ama diskin başına bu olay gelirken sanırım programın virüs programı özelliği kapalı idi. Adwcleaner ile de zararlı taraması yaptım ancak bir şey bulamadı.

Kullandığım virüs programı aktif olsa da o iki dosyayı karantinaya alsa (ki bu 7 yıldır hiç olmadı) bu sorunun nedenini ona bağlayıp karantinadan kaldırarak dosyaları geri getiririm ama onunla da bir alakası yok çünkü devrede değil.

Bu nasıl bir sorundur böyle arkadaşlar zira başıma ilk defa geliyor. Her şey sapa sağlam duruyor ama o iki klasörüm kayboldu. Fikirlerinizi duymak istiyorum. Yardımcı olursanız minnettar kalırım zira gerçekten sevdiğim arşivlerim idi.

• Recuva'yı deneyin, silinen dosyaları geri getirir. Kazara silinmiş olabilir.
  • Hocam cevap için teşekkürler lakin dosyaların silinmediğine eminim zira eğer silinselerdi, diskin genel boyutunda yerleri olmazdı. O yüzden recovery, dosyaları göstermenin yollarını denemeden önce boşa zaman kaybı olacak bir yöntem.
  • radyoaktif kullanıcısına yanıt
    Disk içinde aradınız mı? Gizli klasörler görünür mü?
  • personalcomputer kullanıcısına yanıt
    Disk içinde iken sağ üstteki arama kutusuna Oyunlar ve Müzikler yazarak ayrı ayrı arama yaptım ama 2 klasörü de bulamadı. Gizli klasörlerin görünür olduğunu ilk mesajımda belirttim.
    Disk Tree programı ile klasörlerin kapladığı yerlere baktım ve dikkatimi "found.000" klasörü çekti.

Gizli dosya ve klasörleri göster dedikten sonra diskteki bu "found.000" klasörünün içinde 2 adet "dir0000.chk" ve"dir0001.chk"dosyaları mevcuttu. Oyunlar ile Müzikler klasörüm bu klasör biçimlerine dönüşmüş. Araştırmalarım sonucu bu klasör biçimi için Bu dosyalar hatalı kapatmalar veya sistemde oluşan bozuk dosların kurtarılmış halidir. açıklamasını öğrendim. Ve klasörlerimi ait olduğu klasörlere taşıyarak sorunu çözdüm.

İleride aynı sorundan muzdarip olan arkadaşlara yardımcı olacağını umuyor, hayırlı günler diliyorum.

• radyoaktif kullanıcısına yanıt
    Bu zaman aralığında bilgisayarı başka bir yoldan kapattınız mı? Çalışırken elektrik kesintisi oldu mu? Disk hasar gördü mü?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Direkt psu butonundan kapatmışlığım oldu, disk hasar görmedi. Lakin bu direkt kapatma olayını yıllardır ara ara mecbur kaldıkça kasaya bakım yaparken, hdd değiştirirken vs. yapmama rağmen ilk defa böyle bir şey başıma geldi. Olacağı varmış yani. Yardımcı olmaya çalıştığın için ayrıca teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.