Şimdi Ara

Harddisk devamlı çalışıyor ve sistemi yavaşlatıyor!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
8.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sistemimde Western Digital Caviar Black 32MB Cache 7200 RPM 500 GB SATA 2 Harddisk var.

Sistemi yeni topladım, işletim sistemi de yeni kurulu vista ultimate 64 bit hiç bir sorun yok gibi gözüküyor ancak harddisk devamlı meşkul durumda kasadan devamlı ses geliyor ve hdd ledi yanıp sönüyor.

Bu durum sistemin yavaşlamasına ve oyunlarda belirli aralıklarla takılmalar yaşamama sebep oluyor. Oyunlarda takılma yaşadığım anlarda harddiskten gurultu sesi geliyor.

Vista 5.9 puan vermiş hdd ye ancak sistem performansımı düşürdüğünü düşünüyorum derdi nedir lütfen bir çare...

Diğer sistem bileşenlerim şu şekilde;

AMD Athlon 64 x2 6000+ 3.0 ghz işlemci
    Gigabyte MA790GP UD4H Anakart
    Sapphire HD4870 Vapor-X 1gb ekran kartı
    2x2 gb Kingston HyperX 1066mhz ddr2 bellek
    Thermaltake 750W Toughpower Güç Kaynağı
    Sistem soğutmasında hiçbir problem yok gayet serin çalışıyor. Thermaltake V9 Kasa var, işlemcimde OCZ Vendetta 2 ile soğutuluyor.

HDD yi hd tune ile test ettim bir bozukluk yok zaten yeni aldım neden böyle yapıyor anlamadım.Yazılımsal bir sorunmudur acaba???

• Sata kablosunu değiş veya sıkıla benimde birkeresinde öyle olmuştu kablo değiştim düzeldi
  • evet denemekte fayda var ancak kablolar yeni geldi anakartın yanında onlarda bir sorun olduğunu zannetmiyorum.
    Jumper falanda yok bu sata larda verdim kabloyu çalıştı derdi nedir anlamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokerertas -- 23 Temmuz 2009; 18:40:49 >
  • Hd Tune 2.55 free edition ile test ettim sonuçlar rezillik durumda daha önceki testler böyle değildi.

• testi tekrar yaptım şimdi ise daha iyi bir skor çıktı değişen hiçbirşey yok ancak bu performans farkı niye çok ilginç

• Virüs ya da Malware kaynaklı olabilir.Sistemi güncel bir virüs tarayıcısı ile taratmanızı öneririm.Malware ler için ise Malwarebytes programı işinizi görecektir.
  • hdd nin sürekli faal durumda olması büyük ihtimalle virüsten kaynaklı bir sorun olduğunu düşündürüyor bana...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • biostan ahci moda geçirip sürücülerini yükleyip vistayı yeniden kurdum sanırım düzeldi testlerini yeniden yapıp sizinle paylaşıcam.
    sizce sorun bios ayarları ile alakalımıydı? native ide modta çalışıyordu ilk etapta???
  • hd tune programı her denememde farklı bir grafik çiziyor ve devamlı grafikte bir düşüş var test edebileceğim başka bir program varmı önerebileceğiniz?
  • Arkadaşlar merhaba, 1.5-2 ay önce yeni bir pc topladım.özellikleri aşağıdadır:

RAM: K4GB HYPERX 1066 MHZ CL5 (5-5-5-5-15) PC2 (2*2GB)TALL

MONİTÖR: SAMSUNG 2243BW 22" LCD MONİTÖR SİYAH 5MS DVI

ANAKART: GIGABYTE EP43-DS3 DDR2 1200 2XPCI-EX GLAN

EKRAN KARTI: ZOTAC 9600GT 1GB 256 BIT GDDR3 DUAL DVI 16X

POWER SUPPLY: RAIDMAX HYBRID 2 MODULAR 630W AKTİF PFC(RX-630SS)

Kasa: Atx Raidmax SAGITTARIUS 2 430W BLACK (92

İşlemci: Intel Core2Quad Q8200 2.3QC 1333MHz 775P

Harddisk: SEAGATE BARRACUDA 1 TB 7200 SATA2 32MB Harddisk iki kere servise gönderdim.Değişti yerine MAXTOR DIAMONDMAX 23 1TB 7200RPM 32MB SATA 2 gün önce geldi.

Eski hdd den durmadan ses geliyordu.Değiştirdiler.Maxtor dan seagate kadar ses belli olmuyo fakat durmadan çalışma sorunu devam ediyor.Led ışıklarından ve kasanın üstüne elimi koyunca hissediliyor.Forumda araştırdım bir arkadaş AHCI moda geçmiş sorunun düzeldiğini belirtmiş.
    Bir arkadaşta format atmadan AHCI moda geçişi tarif etmiş.http://forum.donanimhaber.com/m_30544663/mpage_1/key_//tm.htm#30545769

Ben denedim fakat başaramadım.PC de virüs falan yok.AHCI moda geçsem bu sorun düzelir mi?Bu arada disket sürücüm yok.Anakartın cd si var.Başka çözüm yolları var mı?

GÜNEY KÖPRÜSÜNDE INTEL 82810JR(ICH10R) YAZIYOR.CHIPSET: INTEL P43/P45/G45/G43 REV. A2,BIOS F7.BIOSTAN DENEDİM WINDOWS XP AÇILMADI.

• sistem geri yükleme, indexleme ve superfetch'i kapatırsanız çözülecektir sanıyorum...
  • Teşekkürler adigehalil.bunları nerden kapatacağamı kısaca tarif ederseniz sevinirim..
  • superfetch i kapattım.
  • indeksleme: bilgisayarım'ı açın, bölümler üzerine sağ tıklayın, gelen pencerede en altaki iki kutudaki tikleri kaldırın ve uygula deyin. gelen soruyu onaylayıp işlemin bitmesini bekleyin. bunu her bölüm için yapın.

superfetch: başlat/çalıştır'a "services.msc" yazın. açılan pencerede superfetch'i bulun. sağ tıklayıp durdurun. tekrar sağ tıklayıp özelliklere girin ve başlangıç şeklini kapalı durumuna getirin.

bu iki işlemden sonra büyük ihtimalle sorununuz çözülecektir. çözülmezse sistem geri yüklemeyide denersiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adigehalil -- 4 Eylül 2009; 22:54:34 >
  • Sizin tarif ettiğiniz yerde superfetch özelliğini göremedim.HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management\PrefetchParameters 3 olan değeri sıfır yaptım.
  • ben şuan ingilizce win7 kullanıyorum. türkçe'de hızlı getirme olarak geçiyormuş...
  • Teşekkür ederim.ilerleyen zamanlarda active smart değerlerine bakıcam.Şimdi disk birleştirici yapıyorum.Windows 7 beta var ben de.acaba onu kursam daha mı iyi olur.
  • vista x64'ten win7 x64 rtm'ye geçtim pek bir fark olduğunu söyleyemem. superfetch, indeksleme(dizin oluşturma) gibi can sıkan şeyler aynen var. vista performans arttırma/ipuçları diye google'da arama yaparsanız vista'yı rahatlatacak birçok ince ayar bulabilirsiniz...
  • İlginize çok teşekkür ederim.Şu an Windows xp sp3 kullanıyorum.MXP 2009 V2.Arkadaş acer marka laptop almıştı.ona da bunu kurdum.Onun laptopa active smart programını kurduğum da hdd nin yarı ömrü gitmiş gözüküyodu.Ona bunu göstermeden programı sildim.Morali bozulmasın diye.Benim kullandığım seagate hdd bu hale gelmişti.Belki de kullandığım işletim sisteminde bir sorun var.

• Bende de aynı sorun var yapmadıgım kalmadı.ikinci disk haftanın bazı günleri kafasına göre cayır cayır çalışıyor.sorun hala çözülmüş degil.Bir önerisi olan varsa paylaşabilirmi?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.