Şimdi Ara

Harddisk tıkırdayınca bilgisayar donuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayar harddiskten tık diye ses geliyor ve ardından dijital bir vınlama sesi geliyor. Bu arka arkaya 8-10 kere tekrar ediyor ve bu sürede bilgisayar donuyor. Bazen düzeliyor, bazen düzelmiyor. Disk denetleme falan yaptım bir çözüm olmadı, onda da dondu zaten.

Harddiski elimize aldık herhalde. HD Tune ile tarattım, 500 GB'lık harddiskin 4 GB'tan fazla alanında bad sector çıktı. Bu kırmızı kareler, tabloda en üst kısımda yoğunlaşıyor.

Diske format attım ikiye böldüm, birinci kısmı hiç kullanmadım, Windows'u diğer kısma kurdum. 2-3 gün idare etti yine tıkırdama ve donma başladı.

Bios pilini çıkarıp takınca düzeliyor ilginç bir şekilde. Kabloları değiştirdim falan kâr etmedi.

Ne yapsam bilemedim.

• Harddiske takılı siyah ve turuncu kablolar var onları yeniden çıkar tak arada bende de oluyor çıkarmıyorum ama kabloları az birşey hareket ettirince düzeliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DelirteJackson kullanıcısına yanıt
    Hocam güç kablolarının yerini değiştirdim, yeni SATA kabloları alıp bağladım falan iş görmedi.

Format attım alete. Üçe böldüm harddiski. İdare ediyor şimdilik. Ama yeni harddisk almam yakındır.
  • uzgungulucuk U kullanıcısına yanıt
    Bende de oluyor o tıkırtı arada, markası seagate mi, onlarda var cok bu dert. Ben de ha gitti gidecek filan diyorum, bi kapatıp acıyorum düzeliyor filan. En son başka güç girişi taktım sorun yok şimdilik. Seagate ise firmware vardı, o yüklü mü değil mi bakın yine de.
  • Teşekkürler arkadaşlar ama önerdiğiniz hiçbir şey işe yaramadı.
  • harddiski taratıyorum bad sector çıkıyor.
    acaba sorun mu var.
    o da güzelmiş.
  • dgo_cr7 kullanıcısına yanıt
    Güzel mizah ama ben "bir sorun mu var" saflığında yaklaşmadım olaya. Bilakis, bir sorun olduğunun farkındayım ve çözüm arıyorum.

Kendi geçici çözümümü ürettim zaten. Yeniden format attım ve harddiski 3'e böldüm. Bad sectorlü olduğunu düşündüğüm 2 bölümü tamamen devre dışı bıraktım; biçimlendirmedim bile. Bir tek C var, onun da alanı oldukça az. Ama idare ediyor 10 gündür, şimdilik bir sıkıntı görünmüyor.

Dolar düşerse yeni harddisk alırım artık.
  • Tıkırdı hayra alamet değil büyük ihtimalle bad sector var
    HD tüne ile taratın
    Bad sector var ise Hdd değişimi gerekli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • algoritma kullanıcısına yanıt
    Konudaki ilk gönderiyi okumadan, başlığa bakarak cevap yazdığınız nasıl da belli oluyor.

Sağ olun yine de tavsiyeniz için. 4 GB bad sector olmasına rağmen, o bölümleri devre dışı bırakarak uzunca bir süredir kullanabiliyorum HDD değişimi yapmadan Allah'a şükür. Bir yerde yolda bırakacak elbet.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.