Arkadaşlar 5 senelik bütün önemli ve önemsiz verilerimin saklı olduğu Seagate 1.5 TB lik taşınabilir diskimi biraz önce düşürdüm. Düşürdükten sonra bilgisayara taktığımda çalışmaz oldu. Ben de çalışmayınca içindeki Seagate Sata diski çıkardım ve kasanın içine taktım, fakat yine çalışmadı. Takınca çalışıyor dıııt dıııt diye 3-4 saniyede bir ses veriyor fakat bilgisayar açmıyor. Bunun çaresi nedir? Ne yapmalıyıım? Bütün verilerim öldümü? ACİL YARDIM LÜTFEN TEŞEKKÜRLERRR
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Malesef
quote:
Orijinalden alıntı: ::Ashes::
Malesef
Yani hiç çaresi yokmu bunun
Maxtor 120GB lık ide vardı bende dolabın üstünden düştü takır tukur etti ama hala çalışıyor sadece kafa sesi bayağı arttı tıkır tıkır. Geçmiş olsun.
motor hasar görmüştür bu işi yapan firmalar var onlara danış
Başka konudan alıntı yapıyorum, "emrah.kas" arkadaşımızın yöntemini de bir dene istersen. Gerçi pek umut yok gibi ama sağlam olduğuna emin olduğun bir board bulabilirsen onuda dene
quote:
Orijinalden alıntı: emrah.kas
aynı sorun dün bir müşterimin başına gelmiş..sisteminde takılı 250 gb hdd varmış..ama birden bire pc açılmamaya başlamış,açılırken tık tok tık tok gibi sesler çıkarıyordu.hdd mekanik olarak yolcuydu yani..ve hdd içine bir türlü erişemiyordum.içindede 70 gb civarı çok özel dosyaları varmış..
dün sağlam hdd ile gidip taktım formatladım sistemini hazır halde teslim ettim,bozuk hdd'yi alıp eve geldim..kendi sistemime taktım.sistemim açıldı ama hdd gözükmedi bir türlü.atmadığım takla kalmadı yani.
pc yi kapattım ve bozuk hdd'nin sata kablosunu çıkardım.sadece güç kablosu takılı şekilde bilgisayarımı tekrar açtım.windows açıldıktan sonra pc çalışır vaziyette bozuk hdd'nin sata kablosunu taktım lap diye tanıdı hdd'yi..hemen içine girip 70 gb dosyanın tamamını kendi depoma kopyaladım.ama hdd'den nasıl bir tıkırtı ses geliyor vede nasıl bir gürültülü çalışıyor anlatamam.sanki uçacak ve patlayacak gibi.
15 - 20 dakkada içindeki verilerin hepsini kurtardım sonra hdd yi kaldırıp çöpe attım
kardeşim mecidiyeköyde veri kurtarma şirketleri ve küçük yerler var bu adamlar hdd den veri kurtarmaktan başka bişi yapmıyor. eger gidip adamlara aglarsan abi nolur bunlar bnm için çok önemli fln dersen sana kafadan 1000$ derler normal davran ama yinede 3 hdd parası verirsin
quote:
Orijinalden alıntı: The_Soulless
kardeşim mecidiyeköyde veri kurtarma şirketleri ve küçük yerler var bu adamlar hdd den veri kurtarmaktan başka bişi yapmıyor. eger gidip adamlara aglarsan abi nolur bunlar bnm için çok önemli fln dersen sana kafadan 1000$ derler normal davran ama yinede 3 hdd parası verirsin
Dediğiniz gibi biraz önce İstanbuldan bir firmayla görüştüm. %99 hallederiz dedi ve fiyatınada 300 Dolar dedi yarın gönderecem inşallah hallederler bakalım hayırlısı...
quote:
Orijinalden alıntı: cmt
Başka konudan alıntı yapıyorum, "emrah.kas" arkadaşımızın yöntemini de bir dene istersen. Gerçi pek umut yok gibi ama sağlam olduğuna emin olduğun bir board bulabilirsen onuda dene
quote:
Orijinalden alıntı: emrah.kas
aynı sorun dün bir müşterimin başına gelmiş..sisteminde takılı 250 gb hdd varmış..ama birden bire pc açılmamaya başlamış,açılırken tık tok tık tok gibi sesler çıkarıyordu.hdd mekanik olarak yolcuydu yani..ve hdd içine bir türlü erişemiyordum.içindede 70 gb civarı çok özel dosyaları varmış..
dün sağlam hdd ile gidip taktım formatladım sistemini hazır halde teslim ettim,bozuk hdd'yi alıp eve geldim..kendi sistemime taktım.sistemim açıldı ama hdd gözükmedi bir türlü.atmadığım takla kalmadı yani.
pc yi kapattım ve bozuk hdd'nin sata kablosunu çıkardım.sadece güç kablosu takılı şekilde bilgisayarımı tekrar açtım.windows açıldıktan sonra pc çalışır vaziyette bozuk hdd'nin sata kablosunu taktım lap diye tanıdı hdd'yi..hemen içine girip 70 gb dosyanın tamamını kendi depoma kopyaladım.ama hdd'den nasıl bir tıkırtı ses geliyor vede nasıl bir gürültülü çalışıyor anlatamam.sanki uçacak ve patlayacak gibi.
15 - 20 dakkada içindeki verilerin hepsini kurtardım sonra hdd yi kaldırıp çöpe attım
70GB TI 15-20 dakkada kurtarma işi bana pek mantıklı gelmedi
disk düştükten sonra 70gb'yi 15 dakikada kopyalayacak/taşıyacak kadar saçmalamış demek ki. düşünce ters tepki yapmış olabilir bir şeyler :P
ayrıntılara takılmayın. Diski takma yöntemi işe yarayabilir. Bozulan bir diskteki verileri diski defalarca çıkarıp takarak kurtardığımı hatırlarım, saçma görünen şeyler işe yarayabiliyor.
batıl inanç gibi gelebilir ama ben de çalışmayan diski ters çevirip yeniden bağlayınca çalıştırabilmşitim. sonra yine durmuştu bi süre sonra. bu sefer eski konumuna başaşağı çevirip bağlamıştım. yine düzelmişti.
oluyor bunlar şaka değil.
Süreden tam emin değilim; ama 10 sene önce kadar Quantum diskimi sinirden yere fırlatmıştım. Disk halıya çarpıp koltuğun üzerine çıkmıştı. Elime aldığımda gördüğüm manzara: köşesi yamulmuştu. En büyük şansım darbeyi köşeden aldığı içindi; diski takınca çalışmaya başlamıştı. Tabi eski hızı ve sesinden yoksun...
beyler benim diskte durup dururken gitti, çalışmıyor. aynısından alıp devre kartını değiştirdim çalıştı(ses olarak) ama gene görmedi bios. usbden bağladım gene yemedi.
bu neden olur? veri kurtarmanın başka yolu yok mu?
geçenlerde benim seagate durduk yerde veri okurken hızı düştü içene yeni dosya kopyalarken sorun yok 25-30mb ile atıyor ama verileri okurken yada kopyalarken 200 kb civarında atıyor 500 gb dosya kaldı içinde bir çözüm yolu var mı?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme