arkadaşlar merhaba bu aralar bilgisayarım baya pürüz çıkarmaya başladı.önce ekran kartı şimdi harddisk.arkadaşlar usb den mp3 player filan taktığınız zaman donanımı güvenli kaldır kutucuğu çıkar.o bende harddiskim için görünüyor tıklıyorum harddiskimi durdur filan diyor.bende durdurmayı denemedim yemedi açıkçası.sizce nedeni ne olabilir?
anakartınız nedir. nvidia chipset li anakartlarda (yada sadece nforce4 tam bilmiyorum) pc acıkken hdd takıp çıkarabiliyorsun ve donanımı guvenle kaldır seçeneği olması normal. diğer durumlarda bilemiyorum
çok saol metincim nedeni anladım içimdeki kara düşünceler gitti genede bi yolu yokmu orada durmasının bir sakıncası yok ama
SELAMLAR 10 yıllık bir teknik servis geçmişi olan biri için isterseniz açıklama getireyim nforce çipsetlerde sata ve raid olmak üzere 2 ayrı port vardır muhtemelen sizin diskini sata ya takılı ki sizden yüklerken herhangi bir sata driver istemez ..fakat sağ alt köşede araç çubuğunda yeşil bir ok görünür diğer arkadaşın söylediği gibi çalışırken sökülebilir .. Eğer raid portuna takıpta driver ile xp yükleseydin görünmez ve çıkartılamazdı ( raid portuna takıtın diye raid yapmanda gerekmez)
arkdaşım nvidia anakartların driverlerini yüklerken "ide sw" driverlerini yüklimmi diye sorar eğer ona evet dersen sende olduğu gidi diskini çıkarılabilir bi disk gibi görüyoo ama o soruya hayır dersen sorun düzeliyoo yani harici disk gibi algılamıyoo ama o driverleri sen bir kere yüklediğin için driveri kaldırıp tekrarr yüklesen bile olmuyoo tek çare en azından benim bildiğim format atıp anakart driverini yüklerken ide sw driverlerini yükliimmi sorusuna hayır demek