Şimdi Ara

Harddiskin içindeki Plakalar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
3.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben bir şeyi merak ediyorum. Harddisk içindeki plakaları acaba hangi metallerden yapıyorlar?

• hayırdır seri üretimemi geçeceksin

Bilgileri saklamak için kullanılan plakalar alümünyum, cam gibi manyetik duyarlılığı olmayan maddelerden yapılır. Plakalarda daha uygun ısı direnci özellikleri ve daha ince yapıda kullanılabildiği için temel madde olarak modern disklerde alüminyum yerine cam kullanılır ve cama kırılmasını engelleyecek kadar da seramik karıştırılır. Daha sonra bu plakaların yüzeyleri manyetik duyarlılığı olan bir filmle kaplanır.

Ayrıca eskiden plakaların yüzeylerine temel maddesi demir oksit olan bir sıvı dağıtılarak sürülürdü fakat hard disklerin kapasitelerinin artmasıyla bu teknolojinin sınırlarına ulaşılması çok sürmedi. Ayrıca okuma/yazma kafasının plakaya çarpması durumunda da bu yöntemle üretilen plakalar kurtulamıyordu ve diski değiştirmekten başka çare yoktu. Günümüzdeyse electroplating denen bir yöntemle plakaların yüzeyi kobalttan oluşan bir filmle kaplanır. Son olarak da bu filmin üzerine kafa çarpmalarına karşı bir miktar koruma sağlayan bir tabaka daha çekilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JrMaster -- 6 Nisan 2011; 2:54:51 >

• googledan arayıp wikiden rahatlıkla bulabilirdin.
  • Seri üretime geçeceğim de cam mı kullansam seramik mi diye düşünüyodum :D ikisini karıştırıp kullanıyım en iyisi :D Üzerindeki tabakalardan dolayı sanki çelik gibi görünüyor :)

quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

googledan arayıp wikiden rahatlıkla bulabilirdin.

Yanlış anlama da herşeyi google'den arayıp bulabiliriz ama belki hangi maddeden yapıldığını bilmeyen arkadaşlarada yarar sağlayabilir değil mi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alitemel -- 6 Nisan 2011; 3:06:34 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Biosta Görünmeyen HDD
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.