Şimdi Ara

Harddiskteki dosyaları nasıl silerim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, laptopumdaki hdd'yi ssd ile değiştirdim. Bir hdd kutusu aldım ve bu hdd'yi bilgisayara bağlayıp kullanıyorum. Hdd'deki alan bayağı azaldı alan açmam lazım yalnız bazı program dosyaları bana lazım. Şimdi ben bilgisayarın çalışması için gereken dosyaları silmek isitiyorum. Arama kısmına windows yazdım çıkanları seçtim ve sile tıkladım ama yönetici izni gerekli gibisinden birşey yazıyor silemiyorum. Ne yapabilirim ?

• system32 yi sil

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: slmngngr

system32 yi sil

denedim hocam sildirmiyor.
  • ben şöyle anladım;Ssd aldın sistemi ssd'ye baştan kurdun. sonra hdd'de kalan eski sistemi silmek istiyorsun eğer doğruysa şunu dene: şu linke tıkla. inen rar dosyasını aç orada installtakeownership.reg'e tıkla bir şey soracak evet de. Sonra silmek istediğin klasöre sağ tıkla take ownership seçeneği eklenmiş olacak. onu kullan. Sonra siyah ekran gelecek komut satırı yani. Biraz bekle pencere kapanınca artık silebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fuko08

ben şöyle anladım;Ssd aldın sistemi ssd'ye baştan kurdun. sonra hdd'de kalan eski sistemi silmek istiyorsun eğer doğruysa şunu dene: şu linke tıkla. inen rar dosyasını aç orada installtakeownership.reg'e tıkla bir şey soracak evet de. Sonra silmek istediğin klasöre sağ tıkla take ownership seçeneği eklenmiş olacak. onu kullan. Sonra siyah ekran gelecek komut satırı yani. Biraz bekle pencere kapanınca artık silebilirsin.

Hocam dediğiniz gibi indirdim hangi dosyaları silmem gerekli ?

• GamerYigit17 kullanıcısına yanıt
    sistemin ssd'de demi biz hdd'deki eski sistemi sileceğiz? Eğer öyle değilse bilgisayar çöker yeniden kurmak zorunda kalırsın bak. neyse hdd'deki windows klasörüne sağ tıkla take ownership de pencere çıkacak kapandıktan sonra o klasörü sil.
  • quote:

sistemin ssd'de demi biz hdd'deki eski sistemi sileceğiz? Eğer öyle değilse bilgisayar çöker yeniden kurmak zorunda kalırsın bak. neyse hdd'deki windows klasörüne sağ tıkla take ownership de pencere çıkacak kapandıktan sonra o klasörü sil.

Evet hocam sistem ssd'dde. Dediğinizi yaptım ancak yinede silemiyorum trustedinstaller size izin vermelidir diyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bir de şu linkteki yöntemi denehttps://youtu.be/PM7a5Sgyc2A
  • quote:

bir de şu linkteki yöntemi denehttps://youtu.be/PM7a5Sgyc2A

Hocam problemi henüz çözemedim ama başka bir problem çıktı. Benim hdd kutumun üst kapağı kırılmıştı ama hdd güzel çalışıyordu. Sonra ben kapağı bantlamak istedim ve bantladım. Bundan sonra hdd'yi görmemeye başladı. Bir iki defa kapa aç falan yaptım. Kutunun kapağını bastırarak çalıştırdım sonunda gördü hdd'yi. Ama şimdi içine bakmak isteyince biçimlendirme gerekli yazıyor. Biçimlendirme oluncada dosyalar silinecek ama bana lazım bu dosyalar. Şimdi ne yapabilirim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bilmiyorum. Sana önerebileceğim tek şey yeni harddisk kutusu alman. Belki o bozuktur.
  • Hocam işletim sistemi kurarken böyle bir seçenek mevcut. İsoyu boot edip hddyi biçimlendirebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: soporo

Hocam işletim sistemi kurarken böyle bir seçenek mevcut. İsoyu boot edip hddyi biçimlendirebilirsiniz.

Hocam ben işletim sistemi kurmuyorum. Birde benim bilgilerin gitmemesi lazım.

• Anladığım kadarıyla hddde bilgiler var sen sadece windowsu silmek istiyorsun yanlışmıyım ?
  • quote:

Anladığım kadarıyla hddde bilgiler var sen sadece windowsu silmek istiyorsun yanlışmıyım ?

Evet de şu anda hdd'yi açamıyorum. Biçimlendirme gerekli diyor. Yukarıdaki arkadaşa anlatmıştım derdimi.

• GamerYigit17 kullanıcısına yanıt
    Dostum hdd rawa deüşmüş. Başlat,çalıştır-cmd girip şu komutları yazarmısın chkdsk X: /f X yerine kendi hddnin harfini yazıcaksın.
  • sata hddni hrddisk kutusu alarak usb bağlantısı ile mi kullanıyorsun . eğer durum böğle değil de harici bir hdd mi eğer ilki ise bağlantı yaptıktan sonra sakın usbden çıkarmamalısn hdd raw olabilir gelelim windows dosyası için unlocker dosya silme programı işini çözmeye yardımcı olabilir yada güvenlik ayarlarından sahibliğini al
  • Kardeş sen en son 980Ti SLI yapıyordun noldu o iş

• quote:

Orijinalden alıntı: GSkill fN

Kardeş sen en son 980Ti SLI yapıyordun noldu o iş

Hocam ben pc'yi temmuz sonu gibi toplayacağım bu arada 980 ti sli yerine 1080 sli düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: pwrranger

sata hddni hrddisk kutusu alarak usb bağlantısı ile mi kullanıyorsun . eğer durum böğle değil de harici bir hdd mi eğer ilki ise bağlantı yaptıktan sonra sakın usbden çıkarmamalısn hdd raw olabilir gelelim windows dosyası için unlocker dosya silme programı işini çözmeye yardımcı olabilir yada güvenlik ayarlarından sahibliğini al

Hocam benimki ilk sorun. Yanlışlıkla çıkmış olabilir raw olmuşsa ne yapabilirim ?

• quote:

Dostum hdd rawa deüşmüş. Başlat,çalıştır-cmd girip şu komutları yazarmısın chkdsk X: /f X yerine kendi hddnin harfini yazıcaksın.

Dediğinizi yaparsam bilgiler kaybolmaz değil mi ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.