Çok garip bir sorunla karşı karşıyayım. Bundan 1 hafta önce bilgisayarımı açtığımda çok gürültülü çalıştığını farkettim. Kasanın içinden çamaşır makinesi sesi gibi ses geliyordu. Sesin kaynağının harddisk olduğunu anladım çünkü harddisk ışığı da sürekli sabit bir şekilde yanıyordu. Harddiskte sorun yok gibiydi çünkü bilgisayarda harddisk bölümüne girebiliyordum, herhangi bir kasma vb. durum yoktu. Sorun düzelmedi ve ben de yeni harddisk aldım. Eski harddiski de harici gibi kullanırım diye düşündüm. Aldığım harddisk Seagate 1 TB 7200 idi. Harddiski taktım, başta sorunsuz çalıştı ve oh dedim. Yalnız harddisk ışığı hala yanmaya devam ediyordu, sadece ses kesilmişti. Işıkta problem olabileceğini düşünüp önemsemedim. Harddiski bilgisayara tanıttım. Sonrasında bilgisayarı sonraki açışımda sorunun bire bir aynı şekilde devam ettiğini farkettim. Zira kasanın içindeki çamaşır makinesi sesi geri dönmüştü. Sonrasında sorunun yazılımsal olduğunu varsayarak bilgisayara format atmaya karar verdim çünkü başka bir ihtimal kalmamıştı. Tahmin edebileceğiniz üzere bilgisayara format atmama rağmen sorun aynı şekilde devam ediyor. Lütfen biri bana yardım etsin, bu ses çekilir gibi değil. Dediğim gibi diske girdiğimde herhangi bir sorun yok. Sadece bu ses beni çıldırtıyor. Bu arada harddisk yuvasını da kontrol ettim, yerini değiştirdim sorun değişmedi. Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Şimdiden teşekkür ederim. |
Harddiskten Yüksek Ses Geliyor ve Sürekli Işığı Yanıyor
-
-
Motor sorunu veya cisim/kafa sürtmesi olabilir. Garantisi varsa gönderin yoksa servise göndermeniz gerekir fakat gerçek havasız ortamda tamir edilmezse (çoğu serviste bu ortam yoktur) zamanla disk'de bozuk sektörler oluşur ve bir daha güvenilir hale gelmez.
-
Hard disk sentinl ile bir test edin.
Sesin hard diskten geldigine emin misiniz? Hard diskin kablolarını vs komple sökün kasayı çalıştırın ses gidiyor mu?
-
Seagate 1 TB 7200 bende de var hocam. Hdd de oyun oynarken (rainbow) değişik sesler geldi, daha sonrasında gidip gelmeye başladı hdd anlık. Garantiye gönderdim dönüş bekliyorum. Arkadaştan hddsini aldım (Seagate 1 TB 7200, aynısı) arada gidip geliyor problem nedir anlayamadım. Test yaptım pc de bir sıkıntı yok gibi görünüyor. Çözersen buraya da yazarsan sevinirim.
-
HDD eskimistir yeni aldığınız disk de muhtemelen 2. El o da belki kafa atmaya yakın zamanlarında olabilir kargoda vs sallanin a ömrü düşmüş olabilir.
Işık yakma ve ses gelmesi olayı artık HDD okumak için çok zorluyor ancak okuyamıyor veriyi öyle düşünün
Birtane 250 GB SSD olsun buna Windows + en çok oynadığınız 2-3 oyunu kurarsınız bir tane de HDD olsun az oynanan ya da örneğin WOW veya WoT gibi büyük oyunları kurarsınız
Bir adet SSD edinin hocsm hayatınız degidir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X