Şimdi Ara

Hardisk Bozulmuş mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hardiskte normal olarak bir sorun gözükmüyor ama şans eseri bu programı yükledim ve böyle bir sorun cıktı bu programdaki değerler doğru mu ve hardiskte badsectorler mi var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeSioN -- 8 Ocak 2021; 1:41:24 >

• Komut istemi altında chkdsk /f /r komutuyla bozuk sektör tamiri deneyin, işlem bittikten sonra HD Tune ile yine uzun tarama yaptırın, kırmızı kutu çıkmazsa şimdilik sorun yok denebilir fakat ilerleyen zamanlarda taramaları tekrarlayın çünkü bozuk sektörler gerçek anlamda düzelmez ve genelde tekrarlanır.

• quote:

Orijinalden alıntı: poko001

Komut istemi altında chkdsk /f /r komutuyla bozuk sektör tamiri deneyin, işlem bittikten sonra HD Tune ile yine uzun tarama yaptırın, kırmızı kutu çıkmazsa şimdilik sorun yok denebilir fakat ilerleyen zamanlarda taramaları tekrarlayın çünkü bozuk sektörler gerçek anlamda düzelmez ve genelde tekrarlanır.

Yani bu hardiske veda mı etmeyelim sizce? arşivim var burada.

• Chkdsk işleminde dosyalar kurtarılamazsa veya bozuk sektör sayısı sürekli artıyorsa bu durumda disk'e veda etmek düşünülebilir fakat bozuk sektör sayısı fazla değilse, zamanla fazla artmıyorsa arşiv amaçlı kullanımda pek sorun olmaz.

• Kaç senelik disk?

• quote:

Orijinalden alıntı: Affection and Hatred

Kaç senelik disk?

Hardiski 2016 tarihinde almıştım.sıfır olarak bir siteden.

• quote:

Orijinalden alıntı: SeSioN

Hardiski 2016 tarihinde almıştım.sıfır olarak bir siteden.

Alıntıları Göster

Kullanımda sorun yoksa, hatalar, programların kapanması, diski kullanırken gariplikler olmuyorsa sorun yoktur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eğer performansta sıkıntı yoksa bad sector o kadar problemli değil. Hard disk sentinel var. Bir 10 dakikalık test yap, Random seek test olarak geçiyor. Eğer ani zıplamalar, hız düşmesi yoksa istatiklerde göreceksin. Varsa eğer ya kablo problemli ya da hard disk pert.

• quote:

Orijinalden alıntı: sniper23

Eğer performansta sıkıntı yoksa bad sector o kadar problemli değil. Hard disk sentinel var. Bir 10 dakikalık test yap, Random seek test olarak geçiyor. Eğer ani zıplamalar, hız düşmesi yoksa istatiklerde göreceksin. Varsa eğer ya kablo problemli ya da hard disk pert.

Nasıl ani zıplamadan kastınız nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: SeSioN

Nasıl ani zıplamadan kastınız nedir?

Alıntıları Göster

Sürekli olarak mesela 100 MB/s yazıyordur ama bir anda 10 mb/s oluyordur. Böyle oluyorsa harddiskte problem olabilir tabi seste yapıyorsa, olmaması gereken sesler. Normalde ses yapar ama normalden fazla ses varsa normal kullanımda problem.

• hd tune verilerine göre hard diskinin tamamen kullanılamaz duruma gelme ihtimalide var. hdd regerenatorle bad sektörleri düzeltme şansın var ama o hard diske artık güvenemessin. biran önce biryerlere yedek almaya bak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 1 Ocak 2021; 21:1:34 >
  • HDD lere asla güvenmeyin bugün çalışır yarın elimizden düşer tüm herşey gider çok kritik arşivimiz varsa kesinlikle başka bir HDD ye yedekleyin. Geçen hafta bir tanıdığım HDD si bir anda bozuldu ama daha önce uyarmıştım yedeğini al bu HDD bozulacak gibi demiştim şu an HDD iptal çalışmıyor ama yedeklemişti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.