Şimdi Ara

Hardsik degisti format yapmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Harddisklerimi farkli bir pc ye takmam gerekti suan icinde windows7 yuklu donanim degisiminden dolayi acilmiyor windows basliyor derken reset atiyo format icin cd ve harici takiyorum fakat onlar yokmus gibi windows geri yukleme ve winfows7 siklari cikiyor ikisindede sonuc ayni seciyorum bir iki sn sonra reset atiyor ne yapmaliyim yardim lutfen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Biosdan cd/dvd 1.ci siraya getir ondan sonra bir dene bakalim
  • Denedim tabi ki hatici harddiske de yazdirdim onu da denedim

• Format cdni degistirdin mi
  • HDD yi çıkarttığın PC nin BİOS gir HDD orda hangi modda AHCI veya IDE
    AHCI ise ikinci taktığın PC nin ayarınıda AHCI yapacaksın sorun kalmaz
    veya IDE .
  • quote:

Orijinalden alıntı: nejaterol

HDD yi çıkarttığın PC nin BİOS gir HDD orda hangi modda AHCI veya IDE
    AHCI ise ikinci taktığın PC nin ayarınıda AHCI yapacaksın sorun kalmaz
    veya IDE .

Evet bunu yaptim simdi fakat degisen bise yok

• Sorun anakarttan diye dusunuyorum

• kısaaca sorun cd boot eknarı gelmiyor.
    optik sürücü master ayardamı ? bios da buna dair bütün ayarlar düzgünmü ?
    boot otomatik olmayıp açlışta herhangi bir tuş ile boot ekranı açılıyor olabilir.. anakart modelinin üzerine araştırmalarını yoğunlaştır.
  • Kardesim tekrardan soyluyorum . bilgisayarda en onemli seyler ufak ayrintilardir bi cdni kontrol edermisin
  • quote:

Orijinalden alıntı: xXxCooLxXx

kısaaca sorun cd boot eknarı gelmiyor.
    boot otomatik olmayıp açlışta herhangi bir tuş ile boot ekranı açılıyor olabilir.. anakart modelinin üzerine araştırmalarını yoğunlaştır.

Evet kısaca öyle Tuş olarak f8 ile select Boot device bölümü geliyor seçtiğimde değişen birşeyi olmuyor sonuc aynı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmed akif

quote:

Evet kısaca öyle Tuş olarak f8 ile select Boot device bölümü geliyor seçtiğimde değişen birşeyi olmuyor sonuc aynı

Cd sağlam zaten yalnız cd dem de denemiyorum

• Ben yinede usutune basa basa hata sende diyorum . cunku hatalarin cogunu windows format baslatikdan sonra gelir sen ise formati baslatamiyorsun bi suru nedeni vardir

Cd surucun bozuk oldugundan
    Cd surucunu gostermediginden
    Format cd bozuk oldugundan

say say bitmez ama cogunlukla bu ucunden baslatmaz .

Lakin baslatmadikdan sonra neye geciyo makine

Yada bisey soyluyor mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmed akif

quote:

boot menüsünden optik sürücüye seçtiğin halde ön yükleme başlamıyorsa..
    -yükleme cd sinde ön yükleme yok*başka cd dene
    -daha önceki os kurulumunda sistemde yarım kalan yükleme dosyaları var sistem bunu kendi yüklemesiymiş gibi görüp devam etmeye çalışıyor/komple fdisk at (maxblast bu konuda iyidir. tüm verileri siler)
    -cd-dvd sürücün miladını doldurmuş :/
    bu üçü geliyor alıma

• Öncelikle teşekkür ederim ilginiz için cihaz zaten daha bir aylık aldığımda Windows yoktu cd olarak tek bir tane değil uç farklı cd denedim cd sürücü ve cd sen suphlenmiyorum fakat dediğim gibi zaten "kurulum geri al" şıkkı çıkıyordu farklı harddiskebu bilgisayardan Windows kurmaya çalıştım fakat suan takılı olanda sağlam bir Windows var başka da birşeyi yok bostan hersey normal DVD ram birincil suanda harddisk Master elimde farklı harddiskler var onlarla bise düşünebilir miyim

• Harddiski baska bilgisaya ikincil olarak taktım sonra IDE moduna aldım suan sorun çözüldü içindeki windowsa ulaşabiliyorum falat kurulumda aynısını yapıyor teşekkürler çok yardımcı oldunuz
    xXxCooLxXx
    Leviathann
    nejaterol
  • Aynısı Bende Oldu AHCI yi değiştirdiğimde düzeldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: hd4650

Aynısı Bende Oldu AHCI yi değiştirdiğimde düzeldi

Ilk denememde olmadi ama

• Harddiske Ulaş Tüm alanları sıfırla herşeyi ama herşeyi yalnız c ve d değil diğer ayrılmış alanları sıfırla dediğim şey direk sil bölünmüş alan bırakma yani c yi sil bölünmüş bir alan bırak ma ve yeniden alan oluştur sonra ek bir alan daha gelecektir 100 mb de yukarı olmaz bende 8 m b yapıyor orayı tamamen formatla diğerini c yide tamamaen biçimlendir ACHI deyse IDE Compability yap Compability ise ACHI yap sorun çözülür
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.