Şimdi Ara

harici diskte 100 GB lik klasör bozuldu !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yılların birikimi sizin yardımınıza bağlı.

ne oldu bilmiyorum. taşınabilir diskimde 100 GB lik film arşivi klasörüm ve birkaç klasör daha birden 0 bayt görünmeye başladı. önce klasör gibi grünüyor ancak tıkladığımda "klasör kullanılamayan bir konuma denk geliyor" gibi bir hata veriyordu. chkdsk ile tarattım, bu sefer de bir klasördeki veriler geri geldi, film klasörü de bu fotodaki beyaz hale geldi. özeeliklerde 0 bayt görünüyor. ancak harici diskin özelliklerinde dolu alanda sorun yok, aynı görünüyor. yani disk dolu alanında görünüyor ancak klasör 0 bayt ve açılamaz hale geldi?

nedir bunun çözümü? geri gelir mi? yoksa gitti mi tamamen?

dosya sistemi NTFS. harici diskin markası LG 500 GB

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anadolu007 -- 16 Mart 2015; 13:21:32 >

• edit: usb'den yada cd'den çalışan ubuntu ile pc açıp kontrol edebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adeleks -- 16 Mart 2015; 15:24:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: adeleks

edit: usb'den yada cd'den çalışan ubuntu ile pc açıp kontrol edebilirsin

ubuntu hazırda yok hocam, bulsam nasıl işe yarayacak açıklar mısın
  • veriler kurtarılmıştır. konu silinmesi gerekiyorsa silinebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: anadolu007

veriler kurtarılmıştır. konu silinmesi gerekiyorsa silinebilir.

Nasıl çözdüğünü burada anlatmalisin sonuçta sen buradan yardim istediğin gibi biri google'da arttığında burdan çözümü bulabilsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • önce komut isteminden chkdsk yaptım r ve f komutlarıyla.tek bir klasörde bazı dosyalar geldi. ancak 5 adet klasör 0 bayt görünen uzantısız dosyalar halindeydi. bilgisaayr uzmanına götürdüm. birkaç virüs taraması ve yeniden başlatma yaptı, tam oalrak görmedim ekranda neler yaptıığnı. daha sonra kendisi emin olamayıp daha sonra uğramamı bir başka uzman kişiye gösterebileceğini söyledi. ev gelip diski açtığımda found0000 adında bir klasör oluşturulmuş oduğunu gördm. içinde 5 adet kalsör ve kalsör adları d0001.chk, d0002.chk..... şeklinde isimlendirilmişti. bunların içinde benim tüm dosyalarım buulnuyordu çalışır vaziyette. her bir kayıp klasörüm için burada d000.chk isimli klasörler vardı. bunun yanında diskte RECYcLE.BİN adında klasör oluşturulmuştu. içinde bazı klasörler ve dosyalar vardı.

sonuçta kayıp dosyalarım ve bozuk klasörler başka bir klasörün içinde ortaya çıktı. hangi işlemden sonra geri geldiler tam emin değilim.

• anadolu007 kullanıcısına yanıt
    Bende kaybolan dosyalarını (disk dolu gözüktüğü halde goremedigim dosyaları) içine rar dosyası atıp üst klasörde çıktığında bulmuştum adınıza sevindim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.