Bildirim
Harici Hard disk Yanlış tanınıyor.
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Ayrıca üstündeki yeşil ışık çok hızlı bir şekilde yanıp sönüyor durmadan. -
Merhaba,
İlk olarak kablo değişimi yaparak deneyebilirsiniz. -
başka bir kablom daha var onlar denediğimde dahada sarp a sarıyor işler.Pc bağlandığını bile anlamıyor ve hdd Biiiip-Biiiip-Biiip diye sürekli ötmeye başlıyor -
O zaman harddisk kutusun da sıkıntı vardır diye bir tahmin yürüterek, harddiski kutusundan çıkartıp direk anakarta bağlayıp test edebilirmisiniz? -
-
Hayır USB olarak bağlantı kurmayın, kutudan komple harddiski çıkartın ve anakarata SATA kablosu ile takın ve öyle test edin. -
-
Arkadaşım resimle göstermiş olduğun yerde aparat var bu aparat cihazı USB girişine dönüştürmeye yarayan bir kart. O metal tabakayı çıkarttığın zaman o küçük aparatı da çıkartacaksın ve anakarta normal harddiski nasıl bağlıyorsan bunu da o şekil de bağlayıp sistemini çalıştıracaksın. -
-
Evet şimdi oldu arkadaşım.
Şimdi anakartın sata portuna takın ve sistemi çalıştırın bakalım harddiskinizdeki verilere ulaşabilecekmisiniz? -
Taktım ama hiç bir tepki vermedi yine bilgisayar Acaba tanıtmak falan mı gericek ? -
Nasıl taktınız harddiski?
Harddiski takın bilgisayarı çalıştırın ve bios'a girin bakalım harddiski görebilecekmisiniz? Şayet göremezseniz harddisk arızalanmıştır yapacağınız pek bir işlem yok.
Eğer bios da harddiski görürseniz, boot ayarlarına gelin ve işletim sistemi yüklü olan harddiski birinci sıraya alın ve F10 tuşu ile biosu kayıt edin ve sistemi açın bakalım. -
Ek olarak, elektirik kablosu ve sata kablosunu düzgün bir şekilde takıp yerine oturduğunu dikkatlice kontrol edin. -
-
Kardeşim elektrik kablosunu takmamışsın.
Sen sadece SATA veri kablosunu takmışsın, bilgisayarın görmemesi doğal bu durumda.
Power Supply üzerin de SATA Elektrik kablosu yok mu? Yoksa Molex to sata elektirik kablosu aparatı alman ve takman gerekecek. -
Fazladan 2 tane vardı taktım Sata ve güç kablosunu taktım yani Pc açık iken bağlayınca pc kitleniyor Kapalı iken takıp bios u açınca Sata 1-6 ya kadar hiç bir algıt algılanmadı diyor Zaten Diskden Ses geliyor Biiip diye Boot kısmına geldiğimde 1.ye hard drive yani asıllı atıyorum. 2.ye atamak içinde sadece Cd okuyucu ve Çok anlamsız bişi çıkıyo bide Çıkarolabilir hard disk diye bişi çıkıyor En başta Çıkarılabilir hard disk sandım benimkini ve 2.ye atadım Pc açılmadı bile Sanırım bozulmuş Yanlış şey aklıma takıldı en başta bios SATA 1-6 ya kadar hiç bişi algılanmadı diyor.Ama SATA 4 e asıl hard diskim var onu niye algılamıyor ki acaba ? Ama pc açılıyor
-
Disk elindeyken elektrik verdiğinde diskin döndüğünü hissediyormusun. Disk dönmeden o sesi veriyorsa head kitlenmiş demektir. -
Dönüp dönmediğinden çok emin değilim açıkcası -
o zaman dönmüyordur. muhtemelen kutudayken baska bir problem yasıyordun ama kutudan çıkardıktan sonra elektirik kablolarını açıkken cıkarıp takmışsın. Head medya üzerinde kilitlenmiş. bu aşamadan sonra diski çöpe atabilirsin içindeki verileri kurtarmak istiyorsan eğer profosyonel destek almalısın.
Sayfa:
1
Benzer içerikler
- disk boot failure insert system disk and press enter
- ekran çözünürlüğü 1024x768 değişmiyor
- uyku modunda indirme devam eder mi
- kulaklık cızırtı sorunu
- ekran kartı olmadan bilgisayar çalışır mı
- komut istemi
- bilgisayar hızlandırma
- laptop menteşe tamiri
- bilgisayardan ses gelmiyor
- ekran kartı resetleme
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X