Şimdi Ara

Harici harddisk FAT32'yi NTFS'ye çevirme problemi. Yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
21.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Bende 500 GB WD MYBOOK harici harddisk var ve FAT32 dosya sisteminde. Malum 4 GB'dan büyük dosyaları atamıyorum. FAT32'yi NTFS'ye çevirmek istediğim zaman ise şöyle bir hata alıyorum :

"Bu sürücü kirli olduğundan dönüştürülemiyor. CHKDSK /F çalıştırarak ya da sonraki başlatmanızda AUTOCHK çalışmasını sağlayarak bu sürücüdeki kirli bit'i temizlemeniz gerekir. Dönüştürme yapılamadı."

Bu sorunu gidermek için ne yapmalıyım? Veri kaybı yaşar mıyım? Diskte 375 GB veri var. Teşekkürler.

• CHKDSK diskinizi hatalara karşı denetler..

raw diskler chkdsk/f komutu ile duzeliyor
    başlat/çalıştır/cmd yazın.. ve açılacak dos penceresine chkdsk/r x: yazın (buradaki x i siz harici hddnizin harfini yazın..) entere basarak chkdsk hizmetini çalıştırınız. Bir sorun olmadığı sürece veri kaybı yaşamazsınız.
  • "Bir sorun olmadığı sürece veri kaybı yaşamazsın" deyince korktum şimdi ya chkdsk/r x: komutunu uyguladığımda veri kaybı olmayacağı kesin mi acaba? Az bi veri olsa problem değil ama malum bayağı bişey var diskte, o yüzden korkuyorum
  • chkdsk 98deki scandisc gibi birşey.daha önce ben yaptım bir sorun çıkmadı bir sorun çıkmaması lazım sendede
  • İnşallah bir sorun çıkmaz ama yine de yapmaya korkuyorum ya. Format falan atılırsa o kadar emek boşa gidecek :( Ne yapsam acaba
  • Arkadaşlar sanırım chkdsk C: /r komutu ile düzeliyor bozuk, kirli kısımlar ama veri kaybı oluyor mu acaba onu merak ediyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ArMsTrOnG

Arkadaşlar sanırım chkdsk C: /r komutu ile düzeliyor bozuk, kirli kısımlar ama veri kaybı oluyor mu acaba onu merak ediyorum.

Kesinlikle birşey olmaz.. Bak o kadar da eminim.
  • Haklı çıktın dejaay, hallettim problemi. Çok teşekkürler
  • hata bendede çıkıyor <ama ben bi türlü yapamadım
  • Aynı sorun bende de var. Bakalım chkdks'i çalıştırdım. Umarım hallolurda rahatlıkla NTS'YE Geçerim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: dejaay

CHKDSK diskinizi hatalara karşı denetler..

başlat/çalıştır/cmd yazın.. ve açılacak dos penceresine chkdsk/r x: yazın (buradaki x i siz harici hddnizin harfini yazın..) entere basarak chkdsk hizmetini çalıştırınız. Bir sorun olmadığı sürece veri kaybı yaşamazsınız.

Çok teşekkür ederim çok işime yaradı bu bilgiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bahatki

quote:

Orijinalden alıntı: dejaay

CHKDSK diskinizi hatalara karşı denetler..

Çok teşekkür ederim çok işime yaradı bu bilgiler.

Eğer donanım arızası sonucu oluşan RAWlarda ise bu yazdığım bi işe yaramaz.

• chkdsk' ten sonra convert yaptım dendiği gibi fakat dönüştür me yapılamadı yazdı (uzun bi süre bekledikten sonra)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.