s.a arkadaşlar benim 160 gb sata hardiskimi birçevirici yardımıyla pc bağlayıp harici hardissk gibi kullanıyodum. ama az önce bişey için pc ye bağlamak isterken nasıl olduysa çeviriciden miyoksa hdd denmi ? çıtır çıtır sesler geldi yanık kokusu geldi sonra baktım duman çıkmaya başladı sizce nedir problem harddiskimde kaç gb arşiv var bunu nasılalabilirim ????
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Harddiski başka bir pc de deneyin eğer çalışmaz ise kafa vurmuş ve yanmış olabilir.
Verilerinizin büyük bir kısmı sağlamdır.Çok değerli değilse tamir ettirmeyin. Düzgün bir 3.5 HDD alın.
yanık ceviriciden mi cıktı? eğer ceviriciden cıkmışsa yeni bir cevirici alıp tekrar kullana bilirsiniz. ama eğer harddiskten cıkmışsa özel şirketler verilerinizi belli bir üçret karşılığı kurtarıyor
arkadaşlar arkadaşlar allah rızası için yardım edin ... :( (: az önce hardddiski pc kasanının içine taktım 2.harddisk olarakama görmedi. 2.si hardiskin sata elektrik girişinin olduğu yerden yanık kokusu geliyor bir kaçs efer daha çeviriciile çalıştırmayı denedim anma sata elektrik kablosu el yakacak kadar ısındı hatta eriemey başladı. hemen çıkarttım. dediğim gibi yanık kokusu elektrik girişinin olduğu yerdişen geliyor birde hala garantisi devam ediyor içinde ki arşivim çok gizli değil ama kurtarılırsa çok iyiolur aile fotoğraflarım yazılım arşivim felan var ... :(
Hocam bu konuda amatör olduğumuz için daha fazla müdahale etmeyin pc ye bağlamayın veri kurtarabilecek bir yere gidin ve durumu bildirin bilmiyoruz belki harddisk sağlam elektrik girişi arızalı olabilir sadece...
quote:
Orijinalden alıntı: emir_8989
s.a arkadaşlar benim 160 gb sata hardiskimi birçevirici yardımıyla pc bağlayıp harici hardissk gibi kullanıyodum. ama az önce bişey için pc ye bağlamak isterken nasıl olduysa çeviriciden miyoksa hdd denmi ? çıtır çıtır sesler geldi yanık kokusu geldi sonra baktım duman çıkmaya başladı sizce nedir problem harddiskimde kaç gb arşiv var bunu nasılalabilirim ????
harddiskin ömrünü tamamlamış malesef senin yapabileceğin pek bişey yok eğer içindeki veriler çok önemliyse bu işi yapan yerlerden verilerinizi belirli bi ücret karşılığında kurtarabilirsiniz
hardiski taktığın yerden yani anakarttanmı geliyor koku yoksa hardiskin ucundanmı bence bir uzmana göstermenizde fayda var mazallah yangın bile çıkartır .. fazla uğraşmayın ..
arkadaşım panik yapma eğer disk motoru sağlam kalmışsa harddisk kontrol kartını değiştirerek ya da tamir ederek çözebilirsin. daha önce kartı tamir edip çalıştırdığım diskler olmuştu çok zarar görmemişse tabi.sakın olan daha takma diski daha kötü yaparsın.
arkadaşlar öncelikle ilginiz için tşk ederim ... olayı çözdük sayılır. şimdi ürün zaten garantili eğer bu haliyle garantiye giderse içindeki verilşere firma karışma sadece yenisi ile değiştirir deidler hdd yi aldığım yer. ama sorun yüzde 90 sata elektrik girşinde orayı değiştirirsek sorun düzelir deidler. bende bu gün bu işleri yapan bir yere götürdüm anlattım durumu sata elektrik kablosunun takılı olduğu yer yanmış herhalde bakacaklar makul bir fiyata inşallah tamir edecekler.... :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme